Krasjrapportering for Mozilla

Mozilla Crash Reporter-vinduet vises når Firefox stopper uventet. Med den kan du sende inn en krasjrapport til utviklerne, slik at framtidige versjoner av Firefox krasjer sjeldnere. Denne artikkelen forklarer hvordan dette fungerer og viser deg hvordan du kan finne fram dine krasjrapporter.

Når Firefox krasjer

Når Firefox har krasjet, vises Mozilla Crash Reporter-vinduet.

Crash ReporterFx111WinNorskKrasjRapportering

Fortell Mozilla om krasjet slik at de kan rette det: Om denne er markert, vil Mozilla Crash Reporter sende en oppsummering om krasjet til Mozilla. Fjern merket om du ikke vil at rapporten skal sendes til Mozilla.

Detaljer …: Denne åpner "Rapportinnhold"-vinduet, der du kan se de tekniske detaljene rundt krasjet.

Fx111WinNorskKrasjRapportInnhold

Legg til en kommentar (kommentarer vises offentlig): Bruk denne boksen til å legge ved mer informasjon som kan være nyttig for utviklerne når de leter etter årsaken til krasjet. Kommentarene du legger ved kan leses av alle.

Ta med adressen til nettstedet jeg besøkte: Når denne er markert, vil informasjonen du sender til Mozilla inneholde adressen til nettsiden du var på idet Firefox krasjet.

Allow Mozilla to contact me about this report:
Mozilla has removed the email field for Firefox version 88+. If you select this option and enter an email address, Mozilla will not save your email address and will not contact you about this crash.

Avslutt Firefox: Lukk dialogvinduet og la være å starte Firefox igjen.

Start Firefox på nytt: Gjør en omstart av Firefox. Du får valget om å la Firefox gjenåpne vinduer og faner som var åpne da krasjet skjedde. Hvis Firefox krasjer med en gang når du velger å gjenåpne vinduer og faner, er det en av sidene Firefox åpner, som er årsaken til krasjet. I dette tilfellet, velg Avslutt for å starte helt på nytt.

Vise krasjrapporter

For å lese krasjrapportene dine i Firefox:

1. Skriv about:crashes i adresslinjen og trykk på EnterReturn. En liste over krasjrapporter vises.

Fx111WinNorskKrasjAboutCrashes

2. Klikk på Vis-knappen for å se rapporten.

Fx111WinNorskKrasjRapport

Visning av rapporter uten bruk av Firefox

Hvis du ikke kan vise krasjrapporter som beskrevet over fordi Firefox krasjer idet den starter, kan du også åpne filer på datamaskinen som inneholder rapportene på denne måten:

1. Trykk på Windows Key+R for å åpne Kjør-dialogvinduet.
  2. Her skriver du inn %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\ og trykker Enter.

Krasjrapporter er lagret i ~/Library/Application Support/Firefox/Crash Reports/ (fra og med Mac OS X 10.7, vis skjulte mapper ved å trykke ned Option-tasten mens du åpner GåTil-menyen i Finder og velger Library).

Krasjrapporter er lagret i ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/

Crash Reports-mappen vil ha to undermapper: pending og submitted. submitted-mappen inneholder tekstfiler for hvert krasj som er sendt inn, hver fil inneholder en krasj-ID. For eksempel, en fil med navn bp-0599e78e-4c77-44a1-9107-13b6e0230403.txt vil inneholde følgende tekst:
Krasj-ID: bp-0599e78e-4c77-44a1-9107-13b6e0230403
Du kan åpne https://crash-stats.mozilla.com/ og kopiere Krasj-ID'en inn i søkefeltet for å lese rapporten.

Få hjelp til krasjrapportene dine

Les Feilsøk Firefox-krasj (stenger ned eller avslutter uventet) for å lære hvordan du bruker krasjrapportene dine til å finne ut av problemene du har med Firefox.