Gjør Firefox til din standard nettleser

Hvis du har mer enn én web browser, trenger datamaskinen din å vite hvilken nettleser den skal bruke som standard. Denne artikkelen viser deg hvordan du kan gjøre Firefox til din standard nettleser.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Avansert panelet og trykk på Generelt fanen. Trykk deretter Skjekk nå.Default - WinDefault - MacDefault - Lin
  3. Velg Ja for å sette Firefox til din standard nettleser.

Setting Firefox as Default (Linux-Ubuntu)

4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Avansert panelet og trykk på Generelt fanen. Trykk deretter Gjør Firefox til standard nettleser.

Default - Win - Fx15Mac OSX - Advanced- General - Set Default - FF17Default - Lin - Fx15
  3. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Advansert panelet og trykk på Generelt fanen. Trykk deretter Gjør Firefox til standard nettleser. Angi standardprogrammer-vinduet vil da åpnes.

Default - Win8
  3. I Angi standardprogrammer-vinduet, velg Firefox fra listen over programmer på venstre side og trykk Angi dette programmet som standard. Trykk deretter OK for å lukke vinduet.

Default - Win8 pt 2
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Avansert panelet og trykk på Generelt fanen. Trykk deretter Gjør Firefox til standard nettleser.

Fx34OptionsGeneral-Win7Fx34GeneralPanel-MacFx34GeneralPanel-Lin
  3. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt panelet og trykk deretter Gjør Firefox til standard nettleser.
    Fx34OptionsGeneral-Win8
    Angi standardprogrammer-vinduet vil da åpnes.
  3. I Angi standardprogrammer-vinduet, velg Firefox fra listen over programmer på venstre side og trykk Angi dette programmet som standard. Trykk deretter OK for å lukke vinduet.

Firefox som standard nettleser - Angi standardprogrammer
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Trykk på Generelt panelet, og trykk deretter på Gjør til standard knappen.
    default fx38
Merk: MSN Messenger og andre programmer åpner muligens Internet Explorer, uavhengig av hvilken nettleser som er standard. Dessuten, internet-leverandører som PeoplePC Online, Juno and NetZero kan ha tilkoblingsprogramvare som automatisk starter Internet Explorer.

Hvis du vil angi en annen nettleser som standard, kan du bruke innstillingene i nettleseren du ønsker skal være din standard nettleser.

Basert på informasjon fra Default browser (mozillaZine KB)