Importer data fra en annen nettleser

Firefox lar deg importerer bokmerker fra andre nettlesere installert på datamaskinen din. Du kan også importere andre data, slik som nettleserhistorikk og passord fra noen av de andre nettleserne. Om du har lagret brukernavn og passord i en annen nettleser, kan Firefox foreslå at du importerer denne informasjonen til Firefox, for hjelpe deg å logge inn på et nettsted.

Merknad: Firefox lagrer eller synkroniserer ikke innloggingsinformasjon fra en annen nettleser med mindre du velger å importere det. Denne informasjonen er lagret av den andre nettleseren i en lesbar form lokalt på på din datamaskin.

Hvordan importere data fra en annen nettleser

Bruk en av disse metodene for å importere data til Firefox:

Importer fra Innstillinger for Firefox

Fra og med Firefox versjon 113 kan du importere bokmerker og andre data via Innstillinger for Firefox:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Importer data i Importer nettleserdata-avsnittet i Generelt-panelet for å åpne importveiviseren.
    Fx117WinNorskImporterNettleserdata

Fra denne kan du velge fra hvilken nettleser, profil, og hvilke data du vil importere (se lenger ned).

Importer fra Arkivvinduet

Du kan importere data fra en annen nettleser til Firefox via arkivvinduet:

1. Klikk på Firefox menyknapp Menu button 1 for å åpne menypanelet. Klikk på Bokmerker og på Behandle bokmerker nederst for å åpne arkivvinduet.
  2. På verktøylinjen i arkivvinduet, klikk på import-export-arrowsFx86WinNorskArkivImport og velg Importer Data fra en annen nettleser … for å åpne importveiviseren.
    Fx117WinNorskArkivImportFraNettlesermacOS import
    Tips: Alternativt kan du importere fra en annen nettleser ved å slå på menylinjen (trykk på Alt på tastaturet for å vise den), klikk på Fil i menylinjen på toppen av skjermen og velge Importer fra en annen nettleser…

Velg data og fullfør importen

1. I importveiviseren velger du hvilken nettleser, profil, og hvilke data du vil importere.
    Fx117WinNorskVeiviserImporterNettleserdata
  2. Importen starter. Du kan bli bedt om å oppgi systempassordet ditt for å fortsette.
    Fx117WinNorskImportererNettleserdata
  3. Alt klart! Klikk på Ferdig for å avslutte importen.
    Importprosessen overfører følgende data til Firefox:
    • Bokmerker: Nettsider du har lagret som bokmerker.
    • Lagrede innlogginger og passord Brukernavnene og passordene dine.
    • Nettleserhistorikk: Informasjon om nettstedene du har besøkt.
    • Utvidelser: Utvidelser til Google Chrome som har tilsvarende Firefox versjoner.
    • Autoutfyllingsdata for skjemaer: Informasjon du bruker til å fylle ut skjemaer på nettet.
    • Betalingsmetoder: Betalingsmetoder lagret i Google Chrome.
    Fx117WinNorskFerdigImportNettleserdata
Merknad: Betalingsmetoder kan importeres fra Google Chrome til Firefox fra og med versjon 115. Google Chrome utvidelser kan importeres fra og med versjon 116.

Etterpå vil Bokmerker menyen eller bokmerkelinjen i Firefox inneholde en ny mappe med bokmerkene importert fra den andre nettleseren (for eksempel, en mappe med navn Fra Microsoft Edge eller Fra Google Chrome). Bokmerkelinjen kommer automatisk til syne for at du lett skal finne de bokmerkene du netopp har importert.

Merknad:: Om importveiviseren ikke nevner din andre nettleser, kan du allikevel importere bokmerker fra den, men du må først eksportere og lagre bokmerkene derfra i en HTML fil (besøk support-nettstedet for din andre nettleser om du behøver hjelp med det). Deretter kan du importere de bokmerkene til Firefox fra HTML fila.

Importere utvidelser fra Chrome

Les Importer bokmerke og andre data fra Google Chrome.

Relatert innhold