Gjenopprett slettede eller manglende bokmerker

Om bokmerkene dine plutselig er borte, ta det med ro - det vil være mulig gjenopprette dem. Denne artikkelen forklarer hvordan du henter fram bokmerkene dine igjen om de uventet forsvinner.

Jeg kan bare se standardsettet av bokmerker i bokmerkemappen

Bokmerkene dine er knyttet til den Firefox-profilen du bruker. I visse tilfeller lager du eller Firefox en ny profil som kun inneholder standardsettet av bokmerker (for eksempel, dersom du installerer en separat instans av Firefox eller når du nedgraderer Firefox til en eldre versjon). En ny profil kan gi deg inntrykk av at du har mistet bokmerkene dine.

Sjekk om Firefox har opprettet en ny profil

For å finne ut om en annen profil eksisterer, skriv about:profiles i adressefeltet til Firefox og trykk EnterReturn-tasten. Dette åpner Om profiler-siden, som ihvertfall lister opp en profil, og kan også liste opp flere. Profilen som Firefox bruker i øyeblikket har overskriften: Denne profilen er i bruk, og den kan ikke slettes. Har du en annen profil listet opp, kan du starte den i et nytt Firefox-vindu for å sjekke om den har de manglende bokmerkene. Les Gjenopprett manglende brukerdata etter Firefox oppdatering for mer informasjon.

Firefox lager en ny profil hver gang den startes

Hver gang det installeres en ny versjon av Firefox, lages det automatisk en ny profil (les Separate profiler per Firefox-installasjon for detaljer). Om du kjører Firefox direkte fra diskavbildnings-filen (Firefox .dmg) du lastet ned, kan dette bli oppfattet som en ny installasjon hver gang du starter Firefox. Ikke start Firefox direkte fra .dmg-filen; flytt den til Applikasjoner-mappen istedet. Les Hvordan laste ned og installere Firefox på Mac for instruksjoner.

Bokmerkelinjen min mangler

Om du brukte bokmerkelinjen for rask tilgang til favoritt-bokmerkene dine, og den nå er borte, kan det være du har slått den av. Slik slår du den på igjen:

• Høyreklikk i en tom del av navigasjonslinjen og velg Bokmerker i menyen.
  • Klikk på Vis på menylinjen, velg Verktøylinjer, og så Bokmerker.

For mer informasjon, les artikkelen Bokmerkelinjen - Vis favoritt-nettstedene dine øverst i Firefox vinduet.

Jeg finner ikke alle bokmerkene og mappene mine

Du kan se alle bokmerkene og mappene dine når du klikker på Bokmerker på Firefox menylinje, hvis du aktiverer menylinjen. Du kan også legge en bokmerkemenyknapp på verktøylinjen, en knapp som ved et klikk viser alle bokmerkene og mappene dine. Slik gjør du det:

1. Trykk på menyknappen Fx89menuButton, trykk på Flere verktøy … og velg Tilpass verktøylinje ….
  2. Dra bokmerkemenyknappen Bookmark Menu icon (star on tray) fra Tilpass Firefox-fanen til verktøylinjen.

Bokmerkene mine har forsvunnet

Firefox tar automatisk sikkerhetskopi av bokmerkene dine, og lagrer inntil 15 kopier i profilens bookmarkbackups mappe. For å hente fram bokmerker som tidligere ble lagret i bokmerkemenyen eller på bokmerkelinjen og som nå mangler, kan du gjenopprette dem fra en av disse sikkerhetskopiene:

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet. Klikk på Bokmerker og så på Behandle bokmerker nederst i listen.
  2. Klikk på import-export-arrowsImporter og sikkerhetskopi knappen i Arkivvinduet og velg Gjenopprett.
  3. Velg den sikkerhetskopien du vil gjenopprette fra listen over daterte automatiske sikkerhetskopier.
    • Du kan også velge Velg fil … for å gjenopprette bokmerker fra en manuell sikkerhetskopi, om du har laget det.
  4. Etter å ha bekreftet valget ditt, vil bokmerkene fra den sikkerhetskopien du har valgt, bli gjenopprettet.

Les Gjenopprett bokmerker fra sikkerhetskopi eller flytt dem til en annen datamaskin for mer informasjon.

Det ligger en "Gamle Firefox-data" mappe på skrivebordet mitt

Noen ganger oppretter Firefox en "Gamle Firefox-data" mappe på skrivebordet ditt. Den inneholder en komplett sikkerhetskopi av Firefox-profilen din, og kan brukes til å gjenopprette bokmerker og annen informasjon som mangler. Om du finner en slik mappe på skrivebordet ditt, les Hente tilbake viktig informasjon fra en gammel profil.

Ingen bokmerker vises etter installasjon av et tillegg

Om alle bokmerkene dine er borte når du starter Firefox etter installasjon av et tillegg, kan det være at Firefox ikke lukket seg korrekt før omstarten. Gjør en omstart av datamaskinen din for å gjenopprette bokmerkene dine.

Jeg finner ikke bokmerkene mine etter å ha importert dem

Om du har importert bokmerkene dine fra en annen nettleser, finner du dem i en mappe med ledende navn, for eksempel, Fra Google Chrome ellerFra Microsoft Edge avhengig av nettleseren, på et av disse stedene:

• På slutten av Bokmerkelinjen til Firefox.
  • Nederst i bokmerkelisten du finner via bokmerkemenyknappen Bookmark Menu icon (star on tray) på verktøylinjen.
  • I bokmerkebiblioteket i Arkivet, som du åpner slik: Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet. Klikk på Bokmerker og så på Behandle bokmerker nederst i listen.

Om kildebokmerkene dine var lagret i en hierarkisk struktur av mapper, vil denne strukturen være bevart i mappen med det ledende navnet. Om du ønsker kan du flytte de importerte bokmerkene til andre mapper. Les Bokmerker i Firefox for å lære mer om hvordan du kan organisere bokmerkene dine.

Basert på informasjon fra Lost bookmarks (mozillaZine KB)