Tilkoblingsinnstillinger i Firefox

Organisasjonen du er tilknyttet eller internettilbyderen din kan tilby eller kreve at du bruker en mellomtjener. En mellomtjener står mellom datamaskinen din og Internett. Den sjekker alle forespørsler til Internett for å se om den kan svare på dem fra sitt eget hurtiglager. Mellomtjenere brukes for å forbedre ytelsen, filtrere forespørsler, og for å gjemme datamaskin din for andre på Internett for å øke sikkerheten. Mellomtjenere er ofte integrert i organisasjoners brannmurer.

Tilkoblingsinnstillinger for å bruke en mellomtjener kan gjøres i Firefox InnstillingerInnstillinger som følger:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Rull ned til Nettverksinnstillinger-avsnittet i Generelt-panelet.
  3. Klikk på Innstillinger … for å åpne Tilkoblingsinnstillinger dialogvinduet.
    Fx102WinNorskTilkoblingsinnstillingerFx111WinNorskTilkoblingsinnstillingerFx118WinNorskTilkoblingsinnstillinger
  • Ingen proxy: Velg denne om du ikke vil bruke en mellomtjener.
  • Auto-oppsett av mellomtjener-innstillinger for dette nettverket: Velg denne om du vil at Firefox automatisk skal sette opp mellomtjener-innstillingene for det nettverket datamaskinen er tilknyttet.
  • Bruk systemets innstillinger: Velg denne om du vil bruke mellomtjener-innstillingene konfigurert for operativsystemet datamaskinen kjører.
  • Manuelle proxy-innstillinger: Velg denne om du har en liste over mellomtjenere. Spør systemadministratoren din om konfigurasjonsinformasjon for disse. Hver mellomtjener må ha et vertnavn og et portnummer.
    • Om samme mellomtjener og portnummer brukes for alle protokoller, merk av Bruk også denne proxyserver for HTTPS.
  • Automatisk proxy-konfigureringsadresse: Velg denne om du har en mellomtjener konfigurasjons-fil (.pac). Skriv inn URLen til fila og klikk OK for å lagre endringene og laste inn mellomtjener-konfigurasjonen. file: og data: syntaks kan også brukes her (f.eks. file:///c:/proxy.pac eller data:,function FindProxyForURL(){return "HTTPS example.com:3443";}).
    • Oppdater: Oppdater-knappen vil laste inn den mellomtjener-konfigurasjonen som er tilgjengelig i øyeblikket.
  • Ingen proxy for: Liste over vertsnavn eller IP-adresser som det ikke skal brukes mellomtjener for. Bruk <local> for å unngå å bruke mellomtjener for alle vertnavn som ikke inneholder punktum.
Merknad: Tilkoblingsinnstillinger-menyen vil også vise utvidelser som kontrollerer hvordan Firefox kobler opp mot Internett. Du kan deaktivere disse utvidelsene ved å klikke på Deaktivere utvidelse.

Relatert innhold

Les Konfigurer nivåene av DNS over HTTPS beskyttelse i Firefox for å lær hvordan du konfigurerer innstillinger for DNS over HTTPS (DoH) forbindelser.