Bogmærker i Firefox

Bogmærker (kaldet favoritter i Microsoft Edge og Internet Explorer) er links, som gør det let at komme tilbage til dine favorit-websider. Denne artikel dækker det grundlæggende ved oprettelse og håndtering af bogmærker i Firefox.

Hvordan bogmærker jeg en side?

Du skal bare klikke på stjernen i adressefeltet, når du vil bogmærke en side.

Fx89 bookmarks star address bar

Stjernen bliver blå, når siden er bogmærket, og en dialogboks vises, så du kan navngive, flytte eller påsætte et mærkat til dit bogmærke.

Du skal bare klikke på stjernen i adresselinjen, når du vil bogmærke en side.

Fx88AddressBarStar

Stjernen bliver blå, når siden er bogmærket, og en dialogboks vises, så du kan navngive, flytte eller påsætte et mærkat til dit bogmærke.

Bemærk: Hvis stjernen mangler i adresselinjen, så klik på menuen Sidehandlinger (3 prikker).
Fx78BookmarkStar-AddToAddressBarFx88BookmarkStar-AddToAddressBar
HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikkerBogmærk denne sideBogmærk dette faneblad, og klik så på Føj til adressefeltet.

Sådan bogmærker du alle dine åbne faneblade på én gang: Åbn menuen Bogmærker og vælg {menu Bogmærk alle faneblade….
Fx64MenuBar-BookmarkAllTabs-Mac
Højreklik på et af fanebladene og vælg Vælg alle faneblade. Højreklik derefter på et af fanebladene og vælg Bogmærk faneblade…. Giv den nye bogmærkemappe et navn, og vælg i hvilken mappe den skal gemmes. Klik på knappen Tilføj bogmærker for at afslutte.

• Du kan også bruge tastaturgenvejen Ctrl + Skift + DKommando + Skift + D til at bogmærke alle åbne faneblade.

Hvordan ændrer jeg navnet eller placeringen af et bogmærke?

1. Klik på stjernen endnu en gang for at redigere detaljerne for dit bogmærke. Det åbner dialogboksen Rediger dette bogmærkeRediger bogmærke.
    Fx88EditBookmarkFx89EditBookmark
    • I dialogboksen Rediger dette bogmærkeRediger bogmærke kan du ændre følgende detaljer:
      • Navn: Dette er navnet, som Firefox viser ved bogmærket i menuer.
      • MappePlacering: Vælg hvilken mappe, bogmærket skal gemmes i, ved at vælge fra rullemenuen (fx, Bogmærkelinjen eller BogmærkemenuenBogmærke-menuen). I rullemenuen kan du desuden vælge Vælg… for at få vist en liste med alle bogmærkemapper.
      • Mærkater: Du kan bruge mærkater til at hjælpe dig med at gennemsøge og organisere dine bogmærker. For mere information, læs artiklen Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Når du er færdig med at redigere bogmærket, så klik på knappen FærdigGem for at lukke dialogboksen.

Hvis du ikke ønsker at se denne dialogboks, når du gemmer et bogmærke, så fjern fluebenet ud for Vis editor, når der gemmes.

Hvor kan jeg finde mine bogmærker?

Søgning i adressefeltet
Du kan søge blandt websider, som du har bogmærket, ved at skrive websidens navn i adressefeltet. Efterhånden som du skriver, vil du få vist en liste over websider, du har bogmærket, påført et mærkat eller besøgt. Bogmærkede websider vil have en stjerne ved siden af sig. Du skal blot klikke på en af websiderne for at besøge den ønskede side med det samme. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen Autofuldførelse af forslag i Firefox' adressefelt.

Bogmærkelinjen
Bogmærkelinjen i Firefox giver dig hurtig adgang til bogmærker, du ofte bruger. For nye brugere af Firefox gemmes bogmærker her.

Sidepanelet og menuen i Firefox
Du kan se og få adgang til alle dine bogmærker i sidepanelet i Firefox og fra menuen Bogmærker , hvis menulinjen er aktiveret.

Hvordan tilføjer jeg knappen Bogmærke-menuen til værktøjslinjen

Knappen Bogmærke-menuen vises ikke som standard, men du kan føje den til værktøjslinjen via knappen Arkiv:

1. Klik på knappen Arkiv 57 library icon, og klik så på Bogmærker.
  2. Klik på Bogmærke-værktøjer.
  3. Klik på Føj bogmærke-menuen til værktøjslinjen.

Du kan nu finde knappen Bookmark Menu icon (star on tray) på værktøjslinjen ved siden af knappen Arkiv.

Add Bookmarks Menu button to Toolbar

Hvis du vil fjerne knappen Bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, så gentag ovenstående trin, men klik på Fjern bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, efter du har klikket på Bogmærke-værktøjer.

Knappen Bogmærke-menuen vises ikke som standard, men du kan tilføje den ved at tilpasse værktøjslinjen i Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Flere værktøjer, og klik så på Tilpas værktøjslinje…
    • Et specielt faneblad åbnes, som giver dig mulighed for at trække og slippe elementer til og fra >>-menuen og værktøjslinjen.
  2. Træk knappen Bogmærke-menuen Bookmark Menu icon (star on tray)Bookmarks Menu button - Proton op på værktøjslinjen.
  3. Klik på knappen Færdig.

Hvis du vil fjerne knappen Bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, så gentag ovenstående trin, men træk knappen Bogmærke-menuen bort fra værktøjslinjen.

Hvordan holder jeg styr på mine bogmærker?

I vinduet Arkiv kan du se og organisere alle dine bogmærker. Sådan åbner du vinduet Arkiv: Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på Bogmærker, og klik så på Håndter bogmærker nederst i menuen.

Bemærk: Du kan også bruge tastaturgenveje til hurtigt at åbne arkivet med bogmærker. Læs artiklen Tastaturgenveje - Udfør almindelige Firefox-opgaver hurtigt

Som standard oprettes bogmærker i mappen Andre bogmærker. Du kan vælge mappen i sidepanelet i vinduet Arkiv for at se dine usorterede bogmærker. Dobbeltklikker du på et bogmærke, vil det blive åbnet.

Fx63Library-OtherBookmarks

Læs de følgende artikler for flere detaljer om, hvordan du håndterer selv en gigantisk liste med bogmærker:

I vinduet Arkiv kan du også trække bogmærker ind i andre mapper, som fx mappen BogmærkemenuenBogmærke-menuen. Disse bogmærker vil så blive vist i sidepanelet i Firefox, via knappen Bogmærke-menuen på værktøjslinjen og i menuen Bogmærker. Bogmærker i mappen Bogmærkelinjen bliver vist i bogmærkelinjen, hvis den er slået til.

Sådan får du vist bogmærkelinjen

Bogmærkelinjen er et praktisk sted at tilføje dine foretrukne bogmærker.

bookmarks toolbar 57

Aktivér bogmærkelinjen:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Flere værktøjer, og klik så på Tilpas værktøjslinje…
  2. Klik på Værktøjslinjer nederst i vinduet.
  3. Vælg Bogmærkelinje i rullemenuen. Menupunkterne Vis altid, Vis aldrig og Vis kun på nyt faneblad vil være tilgængelig, når du vil have bogmærkelinjen vist.
  4. Klik på knappen Færdig, når du er færdig.
Bookmarks Toolbar Menu
  • Klik på menuen Vis øverst i vinduet, gå ned til Værktøjslinjer, og vælg Bogmærkelinje.
  • Du kan også bruge tastaturgenvejen Ctrl + Skift + BKommando + Skift + B til at få bogmærkelinjen vist eller skjult.

Læs afsnittet Vis eller skjul bogmærkelinjen, hvis du vil vide mere.

Mappen Andre bogmærker

Du kan måskekan se mappeikonet Andre bogmærker sidst i bogmærkelinjen, hvis mappen Andre bogmærker i dit arkiv indeholder nogle bogmærker. Det gør det lettere at finde bogmærker, som er gemt i den mappe. Hvis du vil fjerne mappen Andre bogmærker fra bogmærkelinjen, så læs artiklen Remove the Other Bookmarks folder from the Bookmarks Toolbar.

Sådan bruges genveje med bogmærker

En anden måde du kan få adgang til dine bogmærker er ved at bruge genveje. Når du har givet et bogmærke en genvej, kan du indtaste genvejen i adressefeltet og trykke på tasten EnterRetur for at åbne bogmærket.

Sådan giver du et bogmærke en genvej:

1. Åbn vinduet Arkiv og vælg bogmærket.
  2. Klik i feltet Genvej nederst i vinduet.
  3. Skriv den ønske genvej.

Genvejen kan indeholde bogstaver, tal og specielle tegn (for eksempel: - _ ' " , . : ; = / \ ( ) [ ] { } ! & @ ~). Den må ikke indeholde mellemrum og den må ikke starte eller slutte med et af disse tegn: ? * ^ $ % # +

Genvejen må ikke være magen til en genvej til en søgetjeneste. Hvis en søgetjeneste fx har genvejen @g, kan bogmærkets genvej ikke være @g, men det kan være g.

Hvis den valgte genvej allerede var tildelt et andet bogmærke, vil den gamle genvej blive erstattet med den nye.

Bemærk: Udenfor vinduet Arkiv kan du få adgang til et bogmærkes genvejsfelt via genvejsmenuen ved at højreklikkeholde tasten Ctrl nede, mens du klikker på bogmærket, og vælge Egenskaber.

Hvordan importerer jeg bogmærker fra en anden browser eller profil?

Med Firefox kan du importere bogmærker fra en anden browser, som er installeret på din computer. Du kan også importere andre data, som fx browser-historik og gemte adgangskoder, fra nogle af disse browsere. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen Importer data fra en anden browser.

Flere ressourcer

Hvis du vil vide mere om, hvordan du får mest muligt ud af dine bogmærker, så læs følgende artikler: