Sådan bruges bogmærker til at gemme og organisere dine favorit-websteder

Bogmærker (kaldet favoritter i Microsoft Edge og Internet Explorer) er links, som gør det let at komme tilbage til dine favorit-websider. Denne artikel dækker det grundlæggende ved oprettelse og håndtering af bogmærker i Firefox.

Hvordan bogmærker jeg en side?

Du skal bare klikke på stjernen i adresselinjen, når du vil bogmærke en side.

Fx57bookmark-star

Stjernen bliver blå, når siden er bogmærket, og en dialogboks vises, så du kan navngive, flytte eller påsætte et mærkat til dit bogmærke.

Bemærk: Hvis stjernen mangler i adresselinjen, så klik på menuen Sidehandlinger (3 prikker).
Fx57BookmarkStar-AddToAdressBar
HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikkerBogmærk denne side, og klik så på Føj til adresselinjen.

Sådan bogmærker du alle dine åbne faneblade på én gang: Åbn menuen Bogmærker og vælg {menu Bogmærk alle faneblade….
Fx64MenuBar-BookmarkAllTabs-Mac
Højreklik på et af fanebladene og vælg Bogmærk alle faneblade….Højreklik på et af fanebladene og vælg Vælg alle faneblade. Højreklik derefter på et af fanebladene og vælg Bogmærk faneblade…. Giv den nye bogmærkemappe et navn, og vælg i hvilken mappe den skal gemmes. Klik på knappen Tilføj bogmærker for at afslutte.

• Du kan også bruge tastaturgenvejen Ctrl + Skift + DKommando + Skift + D til at bogmærke alle åbne faneblade.

Hvordan ændrer jeg navnet eller placeringen af et bogmærke?

1. Klik på stjernen endnu en gang for at redigere detaljerne for dit bogmærke. Det åbner dialogboksen Rediger dette bogmærke.
    bookmark edit 62 edit bookmark 63
    • I dialogboksen Rediger dette bogmærke kan du ændre følgende detaljer:
      • Navn: Dette er navnet, som Firefox viser ved bogmærket i menuer.
      • Mappe: Vælg hvilken mappe, bogmærket skal gemmes i, ved at vælge fra rullemenuen (fx, Bogmærkelinjen eller BogmærkemenuenBogmærke-menuen). I rullemenuen kan du desuden vælge Vælg… for at få vist en liste med alle bogmærkemapper.
      • Mærkater: Du kan bruge mærkater til at hjælpe dig med at gennemsøge og organisere dine bogmærker. For mere information, læs artiklen Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Når du er færdig med at redigere bogmærket, så klik på knappen Færdig for at lukke dialogboksen.

Hvis du ikke ønsker at se denne dialogboks, når du gemmer et bogmærke, så fjern fluebenet ud for Vis editor, når der gemmes.

Hvor kan jeg finde mine bogmærker?

For at finde en webside, som du har bogmærket, skal du bare begynde at skrive websidens navn i adresselinjen. Efterhånden som du skriver, vil du få vist en liste over websider, du har bogmærket, påført et mærkat eller besøgt. Bogmærkede websider vil have en stjerne ved siden af sig. Du skal blot klikke på en af websiderne for at besøge den ønskede side med det samme. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen Autofuldførelse i Firefox - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adressefeltet.

Du kan se og få adgang til alle dine bogmærker i sidepanelet i Firefox, via knappen Bogmærke-menuen på værktøjslinjen, hvis du har tilføjet den, og fra menuen Bogmærker på menulinjen, hvis menulinjen er aktiveret.

Hvordan holder jeg styr på mine bogmærker?

I vinduet Bogmærker og historikArkiv kan du se og organisere alle dine bogmærker. Sådan åbner du vinduet Bogmærker og historikArkiv:

Klik på knappen Arkiv 57 library icon , og klik så på Bogmærker. Klik på Vis alle bogmærker nederst i menuen. Klik på knappen Bogmærker Bookmarks-29 og vælg Vis alle bogmærker for at åbne vinduet Bogmærker og historikArkiv.

Bemærk: Du kan også bruge tastaturgenveje til hurtigt at åbne arkivet med bogmærker. Læs artiklen Tastaturgenveje - Udfør almindelige Firefox-opgaver hurtigt

Som standard oprettes bogmærker i mappen Andre bogmærker. Du kan vælge mappen i sidepanelet i vinduet Bogmærker og historikArkiv for at se dine usorterede bogmærker. Dobbeltklikker du på et bogmærke, vil det blive åbnet.

Fx63Library-OtherBookmarks

Læs de følgende artikler for flere detaljer om, hvordan du håndterer selv en gigantisk liste med bogmærker:

I vinduet Bogmærker og historikArkiv kan du også trække bogmærker ind i andre mapper, som fx mappen BogmærkemenuenBogmærke-menuen. Disse bogmærker vil så blive vist i sidepanelet i Firefox, via knappen Bogmærke-menuen på værktøjslinjen og i menuen Bogmærker. Bogmærker i mappen Bogmærkelinjen bliver vist i bogmærkelinjen, hvis den er slået til.

Hvordan tilføjer jeg knappen Bogmærke-menuen til værktøjslinjen

Knappen Bogmærke-menuen vises ikke som standard, men du kan føje den til værktøjslinjen via knappen Arkiv:

1. Klik på knappen Arkiv 57 library icon , og klik så på Bogmærker.
  2. Klik på Bogmærke-værktøjer.
  3. Klik på Føj bogmærke-menuen til værktøjslinjen.

Du kan nu finde knappen Bookmark Menu icon (star on tray) på værktøjslinjen ved siden af knappen Arkiv.

Add Bookmarks Menu button to Toolbar

Hvis du vil fjerne knappen Bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, så gentag ovenstående trin, men klik på Fjern bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, efter du har klikket på Bogmærke-værktøjer.

Hvordan vises bogmærkelinjen?

Bogmærkelinjen er et praktisk sted at tilføje dine foretrukne bogmærker. Hvis du vil bruge bogmærkenlinjen, kan du slå den til sådan:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu og vælg Tilpas.
  2. Klik på rullemenuen Værktøjslinjer nederst i vinduet, og vælg Bogmærkelinje.
  3. Klik på knappen Færdig, når du er færdig.
  • Klik på menuen Vis øverst i vinduet, gå ned til Værktøjslinjer, og vælg Bogmærkelinje.

Andre tips og tricks

Her er nogle flere artikler, som kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine bogmærker:

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.