Sådan bruges bogmærker til at gemme og organisere dine favorit-websteder

Bogmærker er links, som gør det let at komme tilbage til dine favorit-websider. Denne artikel gennemgår oprettelse og håndtering af bogmærker.

Bemærk: Bogmærker kaldes Favoritter i Internet Explorer.

Hvordan bogmærker jeg en side?

Du skal bare klikke på stjernen i adresselinjen, når du vil bogmærke en side.

Fx57bookmark-star

Stjernen bliver blå, når siden er bogmærket, og en dialogboks vises, så du kan navngive, flytte eller påsætte et mærkat til dit bogmærke.

Hvis stjernen mangler i adresselinjen:

1. Klik på menuen Sidehandlinger (3 prikker).
    Fx57BookmarkStar-AddToAdressBar
  2. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikkerBogmærk denne side.
  3. Klik på Føj til adresselinjen.
Tip: Vil du bogmærke alle dine åbne faneblade på én gang? HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et af fanebladene og vælg Bogmærk alle faneblade… på genvejsmenuen. Giv den nye bogmærkemappe et navn, og vælg i hvilken mappe, den skal gemmes. Klik på knappen Tilføj bogmærker for at afslutte.

Hvordan ændrer jeg navnet og placeringen af et bogmærke?

1. Klik på stjernen endnu en gang for at redigere detaljerne for dit bogmærke. Det åbner dialogboksen Rediger dette bogmærke.
    Fx57bookmark-edit
    • I dialogboksen Rediger dette bogmærke kan du ændre følgende detaljer:
      • Navn: Dette er navnet, som Firefox viser ved bogmærket i menuer.
      • Mappe: Vælg hvilken mappe, bogmærket skal gemmes i, ved at vælge fra rullemenuen (fx, bogmærkelinjen eller bogmærkemenuen). I rullemenuen kan du desuden vælge Vælg… for at få vist en liste med alle bogmærkemapper.
      • Mærkater: Du kan bruge mærkater til at hjælpe dig med at gennemsøge og organisere dine bogmærker. For mere information, læs artiklen Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Når du er færdig med at redigere, så klik på knappen Færdig for at lukke dialogboksen.

Hvor kan jeg finde mine bogmærker?

Den letteste måde at finde en webside, som du har bogmærket, er at begynde at skrive navnet i adresselinjen. Efterhånden som du skriver, vil du få vist en liste over websider, du har bogmærket, påført et mærkat eller besøgt. Bogmærkede websider vil have en stjerne ved siden af sig. Du skal blot klikke på en af websiderne for at besøge den ønskede side med det samme. For at lære mere, læs artiklen Awesome Bar - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adresselinjen.

Hvordan holder jeg styr på mine bogmærker?

I vinduet Bogmærker og historikArkiv kan du se og organisere alle dine bogmærker.

1. Klik på 57 library icon , og klik så på Bogmærker. Klik på Vis alle bogmærker nederst i menuen. Klik på knappen Bogmærker Bookmarks-29 og vælg Vis alle bogmærker for at åbne vinduet Bogmærker og historikArkiv.

Bemærk: Du kan også bruge tastaturgenveje til hurtigt at åbne arkivet med bogmærker. Læs artiklen Tastaturgenveje - Udfør almindelige Firefox-opgaver hurtigt

Som standard oprettes bogmærker i mappen Andre bogmærker. Du kan vælge mappen i sidepanelet i vinduet Bogmærker og historikArkiv for at se dine usorterede bogmærker. Dobbeltklikker du på et bogmærke, vil det blive åbnet.

I vinduet Bogmærker og historikArkiv kan du også trække bogmærker ind i andre mapper, som fx mappen Bogmærkemenuen, som vil vise dine bogmærker i menuen under knappen Bogmærker. Hvis du føjer bogmærker til mappen Bogmærkelinjen, vil de blive vist på bogmærkelinjen. Læs de følgende artikler for flere detaljer om, hvordan du håndterer selv en gigantisk liste med bogmærker:

Hvordan vises bogmærkelinjen?

Hvis du vil bruge bogmærkelinjen, kan du slå den til sådan her:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu , og vælg Tilpas….
  2. Klik på rullemenuen Værktøjslinjer nederst på skærmen, og vælg Bogmærkelinje.
  3. Klik på knappen Færdig, når du er færdig.
  • Klik på menuen Vis øverst på skærmen, gå ned til Værktøjslinjer, og vælg Bogmærkelinje.

Hvordan tilføjer jeg knappen Bogmærke-menuen til værktøjslinjen

Hvis du vil have vist knappen Bogmærke-menuen på værktøjslinjen, kan du tilføje den via knappen Arkiv:

1. Klik på knappen 57 library icon , og klik så på Bogmærker.
  2. Klik på Bogmærke-værktøjer, og klik så på Føj bogmærke-menuen til værktøjslinjen. Du kan nu finde knappen Bookmark Menu icon (star on tray) på værktøjslinjen.

Add Bookmarks Menu button to Toolbar

Hvis du vil fjerne knappen Bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, så gentag ovenstående trin, men klik på Fjern bogmærke-menuen fra værktøjslinjen, efter du har klikket på Bogmærke-værktøjer.

Hvordan bogmærker jeg en side?

Du skal bare klikke på stjernen i værktøjslinjen, når du vil bogmærke en side. Stjernen bliver blå og et bogmærke for siden, du er på, vil blive gemt i mappen Andre bogmærker.

Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tip: Vil du bogmærke alle dine åbne faneblade på én gang? HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et af fanebladene, og vælg Bogmærk alle faneblade… fra genvejsmenuen. Giv den nye bogmærkemappe et navn og vælg, hvor den skal gemmes. Klik på knappen Tilføj bogmærker for at afslutte.

Hvordan ændrer jeg navn og placering af et bogmærke?

1. Du kan redigere detaljerne for et bogmærke. Klik på stjernen endnu engang for at åbne dialogboksen Rediger dette bogmærke.
    Fx48-EditThisBookmark
    • I boksen Rediger dette bogmærke kan du ændre:
      • Navn: Dette er navnet, som Firefox viser ved bogmærket i menuer.
      • Mappe: Vælg hvilken mappe, bogmærket skal gemmes i, ved at vælge fra rullemenuen (fx, bogmærkelinjen eller bogmærkemenuen). I rullemenuen kan du desuden vælge Vælg… for at få vist en liste med alle bogmærkemapper.
      • Mærkater: Du kan bruge mærkater til at hjælpe dig med at gennemsøge og organisere dine bogmærker. For mere information, læs artiklen Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Når du er færdig med at redigere, så klik på knappen Færdig for at lukke dialogboksen.

Hvor finder jeg mine bogmærker?

Den letteste måde at finde et webside, som du har bogmærket, er ved at starte med at skrive navnet i adresselinjen. Efterhånden som du skriver, vil du få vist en liste over websider, du har bogmærket, påført et mærkat eller besøgt. Bogmærkede websider vil have en stjerne ved siden af sig. Du skal blot klikke på en af websiderne for at besøge den ønskede side med det samme. For at lære mere, læs artiklen Awesome Bar - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adresselinjen.

Fx48-addressbarDrop-down

Hvordan organiserer jeg mine bogmærker?

Bogmærker og historikArkiv lader dig se og organiser alle dine bogmærker.

1. Klik på 57 library icon , og klik så på Bogmærker. Klik på Vis alle bogmærker nederst i menuen. Klik på knappen Bogmærker Bookmarks-29 og vælg Vis alle bogmærker for at åbne vinduet Bogmærker og historikArkiv.

Fx48-ShowAllBookmarks
  2. Som standard oprettes bogmærker i mappen Andre bogmærker. Du kan vælge mappen i sidepanelet i vinduet Bogmærker og historikArkiv for at se dine usorterede bogmærker. Dobbeltklikker du på et bogmærke, vil det blive åbnet.

Når du har vinduet Bogmærker og historikArkiv åbent, kan du også trække bogmærker ind i andre mapper, som fx mappen Bogmærkemenuen, som vil vise dine bogmærker i menuen under knappen Bogmærker. Hvis du føjer bogmærker til mappen Bogmærkelinjen, vil de blive vist på bogmærkelinjen.

Fx48-BookmarksLibrary

Læs de følgende artikler for flere detaljer om, hvordan du håndterer selv en gigantisk liste med bogmærker:

Hvordan vises bogmærkelinjen?

Hvis du vil bruge bogmærkelinjen, kan du slå den til sådan her:

1. Klik på menuknappen new fx menu , og vælg Tilpas.
  2. Klik på rullemenuen Værktøjslinjer nederst på skærmen, og vælg Bogmærkelinje.
  3. Klik på den grønne knap Afslut tilpasning.
  • Klik på menuen Vis øverst på skærmen, gå ned til Værktøjslinjer, og vælg Bogmærkelinje.

Tips og tricks

Klar til mere sjov med bogmærker? Her er nogle artikler, som hjælper dig med at få mest muligt ud af dem.

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.