Showing questions tagged: Show all questions

imap login failed

I am receiving an error messages on my Thunderbird email account. The message reads "login to server imap.telstra.com with username (my email address) failed". This is my… (read more)

I am receiving an error messages on my Thunderbird email account. The message reads "login to server imap.telstra.com with username (my email address) failed". This is my primary email address. I have a secondary address that is still working fine. Have checked the imap server settings and they are all the same as my secondary account. I have gone through the troubleshooting suggestions with no success. I am wondering if I reinstall the program will I lose all my saved messages? Is there anything else I can do? Cheers Paul H.

Asked by phammo2699 1 hour ago

Unable to download mail - RETR error

When I attempt to download new mail I get the error message : "The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server pop.telstra.com responded: no suc… (read more)

When I attempt to download new mail I get the error message :

"The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server pop.telstra.com responded: no such message."

Based on similar archived articles I logged into webmail and completely removed ALL mails. Trash folder is empty in webmail.

Still getting the same message. Webmail has no mails yet Thunderbird is failing when "downloading message 1 of 4". Suggestions?

Asked by ozrodders 14 hours ago

Last reply by ozrodders 3 hours ago

Getting RETR error message (can't download emails)

I have a TELSTRA account with several mailboxes. One of those is now generating an RETR message (no such message). Thunderbird is trying to download a number of messages … (read more)

I have a TELSTRA account with several mailboxes. One of those is now generating an RETR message (no such message). Thunderbird is trying to download a number of messages but when I check through the webmail connection there are NO messages)

Asked by laurie.biddulph 1 day ago

Last reply by laurie.biddulph 3 hours ago

Calendar pop up won't go away - can't use Thunderbird - blocking the screen.

Hi, For the last 3 days I have been receiving the same pop up about a calendar event I am not even aware of and it will not go away no matter what I click on. It just kee… (read more)

Hi,

For the last 3 days I have been receiving the same pop up about a calendar event I am not even aware of and it will not go away no matter what I click on. It just keeps coming back and I can't use Thunderbird. I am concerned about uninstalling Thunderbird and reinstalling since I don't know if my email history et al will be there upon reinstall. Any help would be greatly appreciated.

Tried to load a screen shot but it would not load

Asked by timzeuch1 5 hours ago

White text on some incoming email Thunderbird 78.7.1 (64-bit)

I am using Thunderbird 78.7.1 (64-bit) on Ubuntu, dark theme. On some incoming email, it is white text on white background. I believe this is email that the sender has cr… (read more)

I am using Thunderbird 78.7.1 (64-bit) on Ubuntu, dark theme. On some incoming email, it is white text on white background. I believe this is email that the sender has created on outlook. I have to highlight the text to read their email. Is there a fix for this on my side? Same with any theme I try. Under fonts and colors I went to colors and set Override the colors specified by the content with my selections above to "always" but it changed the Thunderbird menus and made them unusable. Tried "only with high contrast" option with no change.

Thank you.

Asked by eric126 8 hours ago

Latest version of TB creates multiple instances when run

Hi, A friend asked to have a look at her copy of TB running on Windows 10 as she was having difficulty accessing individual messages and was unable to create a new messag… (read more)

Hi, A friend asked to have a look at her copy of TB running on Windows 10 as she was having difficulty accessing individual messages and was unable to create a new message. When I switched on her PC today and clicked TB it updated automatically to 78.8.0.7718 but when it started it seemed to be taking a long time to settle down and allow access to individual messages. I checked Windows Task Manager and saw there were 35 instances of TB. I confirmed this by right clicking the TB icon on the taskbar. I could cycle through individual instances of TB. Thinking it might be something to do with the update process I closed all instances and restarted the PC. I started TB and it loaded ok but was very slow in accessing individual messages. After 60-90 seconds (I didn't time it accurately) something started to create additional instances of TB. I checked the Task Manager and again it had created an additional 34 instances and was showing 35 TBs. I killed off the extra 34 instances individually and was then able to use the remaining instance normally. I didn't tale screen shots but I can. Does this sound like a TB or Windows problem? It's a 32-bit Windows running on a 64-bit PC. TIA Joe

Asked by joe.kirk 1 day ago

Thunderbird Privacy Notice Tab

OS - Linux Mint 20.1 Thunderbird 78.7.1 Whenever I start TB, I get a tab with the Thunderbird Privacy Notice web page in addition to my inbox tab. I have read the notice … (read more)

OS - Linux Mint 20.1 Thunderbird 78.7.1

Whenever I start TB, I get a tab with the Thunderbird Privacy Notice web page in addition to my inbox tab. I have read the notice and no longer want it to appear. I have tried deleting session.json to no avail. What can I do to stop this tab from appearing?

Thank you.

Asked by jloflin 1 day ago

Error code

Each time I try and forward an e mail to my wife which I have done thousands of times previously I have started getting the following message. An error occurred while sen… (read more)

Each time I try and forward an e mail to my wife which I have done thousands of times previously I have started getting the following message.

An error occurred while sending mail. The mail server responded: 4.7.1 Try again later. Please check the message and try again.

Help

Thanks Brett

Asked by brett25 4 days ago

Last reply by brett25 1 day ago

Problem with receiving emails and Firefox not responding

In the last few days I cannot load emails and get the following message. The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server mail.bigpond.com… (read more)

In the last few days I cannot load emails and get the following message. The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server mail.bigpond.com responded: no such message. Also when I try to log into browser for some time there is a delay and it tells me to close the old Firefox which is running already. How do I fix these issues?

Asked by paulcathy_upton 2 days ago

Importing Addresses Crashes Thunderbird

I have just set up Thunderbird on a new Win 10 Acer laptop. Windows is up to date. When I imported a CSV file with addresses, the process was fine until I clicked on the … (read more)

I have just set up Thunderbird on a new Win 10 Acer laptop. Windows is up to date. When I imported a CSV file with addresses, the process was fine until I clicked on the Finish button. Thunderbird crashed. I imported three of these files, which came from my Thunderbird on another laptop. Thunderbird just shut down with no warning. When I restarted the app, the address books had all imported properly. Any idea why this is happening?

Asked by craigmackieis 2 days ago

Moving Message Launches Web Browser

Whenever I move an e-mail message in Thunderbird from my Inbox (which is IMAP) to a local folder, the Firefox Web browser immediately opens up with the next message from … (read more)

Whenever I move an e-mail message in Thunderbird from my Inbox (which is IMAP) to a local folder, the Firefox Web browser immediately opens up with the next message from my Inbox loaded in it. I've been using Thunderbird and Firefox for many years, but this problem just started recently. (In case it helps: If I move an e-mail from the Inbox to another IMAP folder, there's no problem. It's only when I move it to a local folder.)

Asked by marty22 2 weeks ago

Last reply by marty22 3 days ago

Myriad of Problems (since last update?)

Thunderbird has become dysfunctional, I think since the last update. I’ve been using Thunderbird for many years, with an Earthlink account, set to POP3 server. Currently,… (read more)

Thunderbird has become dysfunctional, I think since the last update. I’ve been using Thunderbird for many years, with an Earthlink account, set to POP3 server. Currently, I am using it on my iMac with Mojave 10.14.6. The first symptom that I encountered was being unable to Send emails. Then, I discovered that I couldn’t download emails. Later, to my surprise, it downloaded the latest emails from Earthlink, but all of that email was still on the Earthlink server.

I changed the Earthlink password because I was afraid it was defaulting to IMAP, which I don’t want. But I haven't been able to enter the new password in Thunderbird. I can hardly do anything without getting the spinning ball, and the application freezing. I have to Force Quit to try again, but the same thing happens. Furthermore, I have discovered that the Earthlink account is duplicated under Account Settings. I have absolutely no clue how that happened!

Loading the program and selecting About Thunderbird brings up nothing, so I can’t tell you the version I am using. The Earthlink account is not my only account in Thunderbird. If I have to reinstall the application, would I have to set up all of those accounts all over again?

I have archived emails going back to 1998, when I used Netscape. Most under Local, but some in the Earthlink account that I was using for downloading emails. Yes, my Thunderbird library (libraries?) is/are backed up. But I’m afraid to delete things from within Thunderbird.

Asked by NY2LA 3 weeks ago

Last reply by NY2LA 3 days ago

New Mails are only show when clicking a directory

Hello. First of all, I was already searching an found this question (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285465). It seems to be exactly my problem, but it is a… (read more)

Hello. First of all, I was already searching an found this question (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285465). It seems to be exactly my problem, but it is archived, so I had to open a new one.

I am using Sieve Filter, this is why some new mails are sorted into direcotries via the server, before I even start Thunderbird.

I read in the other questions, that this has to be an issue regarding the VPN, Anti-Virus Software. This is why I have set up the same account in Apple Mail, with the same Settings. In Apple Mail I don't have this issue. New mails show up in their directory without clicking the directory.

Does anyone have an idea, how to find the problem? For me it seems to be a bug on showing new mail. Maybe the new mails are there, but Thunderbird has a problem in showing them?

Thanks for your help and kind regards.

Asked by Phytoras 5 days ago

Last reply by Phytoras 4 days ago

problem with opening the link from html mail

Hello, we have a problem with opening the link in our html Newsletter just only in Thunderbird. The problem is that the links in the html element <button> do not le… (read more)

Hello,

we have a problem with opening the link in our html Newsletter just only in Thunderbird.

The problem is that the links in the html element <button> do not lead to the specified address in a href, but open a modified adress as a local address.

Example: in the source code in a href there is a link to: https://www.czechia.com/novinka/vyvoj-nove-zakaznicke-administrace-prehled-sluzeb/

however, Thunderbird will open this local address for me: file:///C:/Users/LUKAS~1.TOM/AppData/Local/Temp/rZCq1pcC.html.html

Thank you for your advice Lukas

Asked by lukas.toman 4 days ago

Thunderbird opens but no folders or emails showing

Hi, Following cloning of my SSD Thunderbird opens but not showing my accounts etc. Everything else seems normal on the computer. I am on windows 10 and have reinstalled T… (read more)

Hi, Following cloning of my SSD Thunderbird opens but not showing my accounts etc. Everything else seems normal on the computer. I am on windows 10 and have reinstalled TB. It seems to be working in the background because I am getting notifications when an email comes in. Any help appreciated.

Asked by ph15 4 days ago

Filter not working with 78.8.0 (32-bit)

I just installed vers 78.8.0 and I find that I can't run my message filters on emails. Additionally, my response emails that appear in the chain revert to unread even tho… (read more)

I just installed vers 78.8.0 and I find that I can't run my message filters on emails. Additionally, my response emails that appear in the chain revert to unread even though I generated the email and even after I tagged them as having been read.

Asked by mprihar 4 days ago

Email suddenly stopped receiving

Greetings. A strange thing happened this morning. Thunderbird downloaded a bunch of messages as soon as I turned it on, the last one being three hours ago. Yet, after I d… (read more)

Greetings. A strange thing happened this morning. Thunderbird downloaded a bunch of messages as soon as I turned it on, the last one being three hours ago. Yet, after I didn't receive any messages for a while, I looked at my my cell phone and it shows I have an additional ten messages that have arrived since then, but they don't appear in Thunderbird.

I can send messages out from Thunderbird, and they arrive without a problem. They just stopped coming in.

I have checked my server settings, and nothing seems amiss there.

I started using Thunderbird yesterday and was impressed at how easy it was to set up and just start working.

This is just weird. Can anyone hold a hand over their monitor and divine a problem from afar? Thanks!

Asked by greg114 6 days ago

Last reply by greg114 6 days ago

email accounts from one domain are not accepted in Thunderbird

Hello Friends, It has been one or two weeks since my main business mail accounts have stopped working in Thunderbird on my office Computer. They are all from one domain, … (read more)

Hello Friends,

It has been one or two weeks since my main business mail accounts have stopped working in Thunderbird on my office Computer. They are all from one domain, the other private mail accounts - also new ones - function without problems. First I have tried ereasing them and to install them new but none of the four existing mail adresses are acepted. The message I get is: "Login failed. Either the entered access data is incorrect, or other, separate access data are required" If I try again, Thunderbird says: "Thunderbird couldn't find any settings for your email account" The data I am using is absolutely correct and is working on several other machines like Laptop, smartphone, accountants PC etc. I installed MAILBIRD on the office PC and the COOLFLATS mail adresses work perfectly with the same access data ! I have completely reinstalled the office computer 3 days ago and nothing changed. I also noticed one remarkable thing: If I try to install one of the COOLFLATS mail accounts on a computer, where the "old" coolflats accounts are still working, I get the same error message as on my office computer. Now this is really weird, has anyone an explanation or a solution to this weird problem or am I forced to leave Thunderbird and move to the alternatives ?

Kind regards: Hardy

Asked by info4881 6 days ago

Thunderbird installation disappeared. Will I loose all eMail if I reinstall?

My wife started getting these strange messages from Thunderbird at startup (she's been using it for years). It was asking questions about setting up a new Thunderbird ins… (read more)

My wife started getting these strange messages from Thunderbird at startup (she's been using it for years). It was asking questions about setting up a new Thunderbird installation. I need to know if her eMail files are lost. It looks like there are some files are on the HDD (in a snap/thunderbird folder).

Should I reinstall Thunderbird or just answer the questions about how to connect to the server? I don't want to loose eMail already on the HDD.

Can anyone help?

Ubuntu 18.04 LTS; Thunderbird V?86?

Asked by EigenFunctions 6 days ago