X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Firefox 13 beta: problems with new-tab page

Posted

I'm using Firefox 13 beta. The new-tab page is an awesome feature, but it does not work well.

When i'm visiting sites it does not changes. It still like this: http://img195.imageshack.us/img195/2474/56130e74e4b842268628eba.png

If I restart Firefox, the new-tab page will have some sites, but with no thumbnails, like this: http://img822.imageshack.us/img822/8289/74eadf18095b43a39696159.png

Sorry for my bad English.

I'm using Firefox 13 beta. The new-tab page is an awesome feature, but it does not work well. When i'm visiting sites it does not changes. It still like this: http://img195.imageshack.us/img195/2474/56130e74e4b842268628eba.png If I restart Firefox, the new-tab page will have some sites, but with no thumbnails, like this: http://img822.imageshack.us/img822/8289/74eadf18095b43a39696159.png Sorry for my bad English.

Chosen solution

The thumbnails on the about:newtab page are generated from the cache, so if the page is not in the cache or otherwise can't be rendered as a PNG image then you will get an empty box.

Are you using Clear Recent History to clear data when you close Firefox?

If there is no history then you get a window with empty boxes.

Read this answer in context 7

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 11.2 r202

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0

More Information

Tristan C. 10 solutions 109 answers

Hello Juca123,

I'm sorry to hear that you are facing issues with Firefox 13's New Tab Page, but can unfortunately not do much to resolve it as Firefox 13 is currently in Beta and that implies that you might and will most likely experience bugs like this. You can however refer to the following support question for alternatives until it is fixed: how to see recently visited sites on firefox new tab This should hopefully set you up.

If you still require assistance regarding this issue or if you have any more inquiries regarding the matter, feel free to let me know in a reply below. If you found this answer helpful, please mark it as Solution.

Thank you for your valuable time and your great patience, and all your interest in Mozilla Firefox. Surf safe and have a great day!

Hello Juca123, I'm sorry to hear that you are facing issues with Firefox 13's ''New Tab Page'', but can unfortunately not do much to resolve it as Firefox 13 is currently in Beta and that implies that you might and will most likely experience bugs like this. You can however refer to the following support question for alternatives until it is fixed: [https://support.mozilla.org/en-US/questions/761824#answer-113888 how to see recently visited sites on firefox new tab] This should hopefully set you up. If you still require assistance regarding this issue or if you have any more inquiries regarding the matter, feel free to let me know in a reply below. If you found this answer helpful, please mark it as ''Solution''. Thank you for your valuable time and your great patience, and all your interest in Mozilla Firefox. Surf safe and have a great day!
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17540 solutions 158604 answers

Chosen Solution

The thumbnails on the about:newtab page are generated from the cache, so if the page is not in the cache or otherwise can't be rendered as a PNG image then you will get an empty box.

Are you using Clear Recent History to clear data when you close Firefox?

If there is no history then you get a window with empty boxes.

The thumbnails on the about:newtab page are generated from the cache, so if the page is not in the cache or otherwise can't be rendered as a PNG image then you will get an empty box. Are you using Clear Recent History to clear data when you close Firefox? If there is no history then you get a window with empty boxes. *Tools > Options > Privacy : History: [X] Clear history when Firefox closes > Settings *https://support.mozilla.org/kb/Clear+Recent+History

Modified by cor-el

D-Kalck 0 solutions 4 answers

I'm using Firefox 13 stable and I have 9 sites but no thumbnails, I tried the safe mode, and I still have the problem.

I'm using Firefox 13 stable and I have 9 sites but no thumbnails, I tried the safe mode, and I still have the problem.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17540 solutions 158604 answers

Do you get thumbnails if you visit one of the sites?

Make sure that you do not run Firefox in permanent Private Browsing mode.

To see all History and Cookie settings, choose:

  • Tools > Options > Privacy, choose the setting Firefox will: Use custom settings for history
  • Deselect: [ ] "Always use private browsing mode"
Do you get thumbnails if you visit one of the sites? Make sure that you do not run Firefox in permanent Private Browsing mode. *https://support.mozilla.org/kb/Private+Browsing To see all History and Cookie settings, choose: *Tools > Options > Privacy, choose the setting <b>Firefox will: Use custom settings for history</b> *Deselect: [ ] "Always use private browsing mode"
D-Kalck 0 solutions 4 answers

Thanks for your reply.

I do not use Private Browsing, my history settings are "Keep history" (I'm using the french version of Firefox, I'm not sure if the translation is accurate).

Thanks for your reply. I do not use Private Browsing, my history settings are "Keep history" (I'm using the french version of Firefox, I'm not sure if the translation is accurate).

Modified by D-Kalck

cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17540 solutions 158604 answers

Is the cache working if you check that via the about:cache page and "Tools > Options > Advanced > Network"?

Is the cache working if you check that via the about:cache page and "Tools > Options > Advanced > Network"?
D-Kalck 0 solutions 4 answers

In about:cache I have :

Memory cache device Number of entries: 1590 Maximum storage size: 32768 KiB Storage in use: 28780 KiB Inactive storage: 28780 KiB

Offline cache device Number of entries: 385 Maximum storage size: 512000 KiB Storage in use: 8232 KiB

In Tools/Options/Advanced/Network it says the cache is using 8M of disk space.

In about:cache I have : Memory cache device Number of entries: 1590 Maximum storage size: 32768 KiB Storage in use: 28780 KiB Inactive storage: 28780 KiB Offline cache device Number of entries: 385 Maximum storage size: 512000 KiB Storage in use: 8232 KiB In Tools/Options/Advanced/Network it says the cache is using 8M of disk space.

Modified by D-Kalck

D-Kalck 0 solutions 4 answers

Helpful Reply

I deleted the content of the cache folder, and now it seems to work.

I deleted the content of the cache folder, and now it seems to work.