X
Tap here to go to the mobile version of the site.
Your Firefox is out of date and may contain a security risk! Upgrade Firefox

Support Forum

Firefox won't start, it thinks it's already running but isn't

Posted

When I try to start Firefox I get a message saying it's already running but not responding and telling me :"To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system." Since it's not running and task manager does not show a running process I obviously can't do that. I have restarted my system several times, all with the same result. I have even tried uninstalling Firefox, downloading it from scratch and installing it again - but the result is still the same.

Chosen solution

Yes. If there isn't a default profile then you need to create a new profile or delete the profiles.ini file to make Firefox create a new default profile as you appear to still have that file currently to get that error.

Read this answer in context 0

Additional System Details

This happened

Every time Firefox opened

This started when...

today after I had cleared out a lot of temporary files.

Installed Plug-ins

None now

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; MDDC; InfoPath.3; .NET4.0C; FunWebProducts; AskTbBLPV5/5.13.1.18107)

More Information

Question owner

Hi,

I have followed the instructions and the folder Russell/AppData/Roaming/Mozilla/Firefox/Profiles is completely empty so there's no default profile for me to edit, but I still get the same error message each time I try to start Firefox. Do I need to somehow create a default profile?

cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
10754 solutions 96785 answers

Chosen Solution

Yes. If there isn't a default profile then you need to create a new profile or delete the profiles.ini file to make Firefox create a new default profile as you appear to still have that file currently to get that error.

Question owner

Thank you so much. I deleted the profiles.ini file and it fixed the problem!