Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Dosyalar ve uygulamalar hakkında

more options

Merhabalar,

Ayarlar - Dosyalar ve uygulamalar alanında, "Firefox tarayıcısının Web’den indirdiğiniz dosyaları veya Web’de gezinirken kullandığınız uygulamaları nasıl ele alacağını seçin." kısmındaki içerik türüne göre eylem seçiyorum ancak ilgili eylem gerçekleşmiyor.

Örneğin Taşınabilir Belge Biçimi (PDF) (application/pdf) için "Her zaman sor" eylemini seçmeme rağmen indirdiğim bir PDF dosyasını direk açıyor ya da indirdiğim bir Excel dosyasını direk kayıt ediyor.

Son güncellemeye kadar bu soru yoktu.

Desteğinizi rica ederim.

Merhabalar, Ayarlar - Dosyalar ve uygulamalar alanında, "Firefox tarayıcısının Web’den indirdiğiniz dosyaları veya Web’de gezinirken kullandığınız uygulamaları nasıl ele alacağını seçin." kısmındaki içerik türüne göre eylem seçiyorum ancak ilgili eylem gerçekleşmiyor. Örneğin Taşınabilir Belge Biçimi (PDF) (application/pdf) için "Her zaman sor" eylemini seçmeme rağmen indirdiğim bir PDF dosyasını direk açıyor ya da indirdiğim bir Excel dosyasını direk kayıt ediyor. Son güncellemeye kadar bu soru yoktu. Desteğinizi rica ederim.

Chosen solution

about:config adresine girip browser.download.improvements_to_download_panel tercihini false olarak değiştirirseniz indirme yöneticisini eski haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz ama bu tercih ileride kaldırılabilir.

Read this answer in context 👍 1

All Replies (5)

more options

Firefox 98'de indirme yönetisi güncellendi. Artık varsayılan olarak tüm dosyalar otomatik olarak indiriliyor. Ama PDF için "Her zaman sor"u seçtiğinizde ne yapacağınızı sorması gerekiyor. Önce bu ayarı "Firefox ile aç" olarak değiştirip Firefox'u kapatıp açmanızı, sonra tekrar "Her zaman sor"u seçip Firefox'u tekrar kapatıp açmanızı öneririm.

Bu da işe yaramazsa Firefox'u yenilemeyi deneyebilirsiniz.

more options

İlginiz için teşekkürler,

PDF dosyasını bu yolu izleyerek çözdüğümü varsayalım, XML , XLS, XLXS gibi Excel dosyalarını indirdiğimde de kayıt yeri soruyor ve ya otomatik kayıt ediyor.

Güncelleme öncesi ise "Aç" Seçeneği vardı .

Tekrar kayıt etmeden açma işlemi uygulayabileceğim bir yol var mı?

more options

Chosen Solution

about:config adresine girip browser.download.improvements_to_download_panel tercihini false olarak değiştirirseniz indirme yöneticisini eski haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz ama bu tercih ileride kaldırılabilir.

more options

Desteğiniz için teşekkürler selim bey. Sorun çözüldü

more options

Merhaba. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Dosyaları tıklayınca "Otomatik indirme" özelliğini kapatıp, "Her zaman sor" işaretlerdiğim dosya türlerini çıkan popupta "birlikte/firefox/programla aç" işaretlememe rağmen bilgisayarımda otomatik indir ayarı kapalı olan indirme klasörüne indiriyor. Çıkan popupta "dosyayı kaydet" seçince yalnız istediğin yere indiriyor, yalnız bu doğru çalışıyor.

Seçilen çözümü denedim, güzel fakat false yapınca bu sefer AppData\Local\Temp klasörüne indiriyor. Yani indirme engellenmiyor yer değiştiriyor, bu da çözüm değil gibi.

Otomatik indirme klasörünü "Mozilla gereksiz indirmeler" diye bir klasör oluşturup atayonca ve yine otomatik indirme özelliğini kapatınca, oraya atıyor. En azından bildiğiniz bir klasörde gereksiz indirilen dosyalar birikecek, sonra arasıra klasör içini boşaltabiliriz. Mozilla bu sorunu giderene kadar ben böyle yaptım, size de tavsiye ederim. Bilginize.

Yine de Mozilla'dan bu "istemesen de indirilir" sorununun çözümünü bekliyoruz. Teşekkürler.