X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Setting to block embedded videos from initially playing?

Posted

When Firefox was initially run it blocked embedded videos from automatically playing; they had to be manually started. Now, the only feature found in the privacy setting is to stop the sound from automatically playing.

What happened to the original capability, to stop videos from automatically playing?

When Firefox was initially run it blocked embedded videos from automatically playing; they had to be manually started. Now, the only feature found in the privacy setting is to stop the sound from automatically playing. What happened to the original capability, to stop videos from automatically playing?

Chosen solution

Note that some players that are created via JavaScript may not be caught by Firefox and might still start playing.

Read this answer in context 0

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:67.0) Gecko/20100101 Firefox/67.0

More Information

McCoy
  • Top 10 Contributor
579 solutions 5424 answers

Helpful Reply

Hello xytsrm,

Would you try this please :

Type in the address bar about:config and press Enter (promise to be careful, if asked)

Type in the search bar media.autoplay

and check the values of these preferences :

media.autoplay.default = 1 [0=Allowed, 1=Blocked, 2=Prompt]

media.autoplay.allow-muted = false

media.autoplay.enabled.user-gestures-needed :

You'll have to experiment with the value, to see whether false or true works for you.

Also try to toggle :

media.block-autoplay-until-in-foreground

After you've made changes, close and restart Firefox.


Also see this article (which I think you've already read, but just in case) :

https://support.mozilla.org/en-US/kb/block-autoplay

Hello xytsrm, Would you try this please : Type in the address bar '''about:config''' and press Enter (promise to be careful, if asked) Type in the search bar '''media.autoplay''' and check the values of these preferences : '''media.autoplay.default''' = '''1''' [0=Allowed, 1=Blocked, 2=Prompt] '''media.autoplay.allow-muted''' = '''false''' '''media.autoplay.enabled.user-gestures-needed''' : You'll have to experiment with the value, to see whether '''false''' or '''true''' works for you. Also try to toggle : '''media.block-autoplay-until-in-foreground''' After you've made changes, close and restart Firefox. ------------------------------------------------------------------------------------------- Also see this article (which I think you've already read, but just in case) : https://support.mozilla.org/en-US/kb/block-autoplay
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17696 solutions 160119 answers

Chosen Solution

Note that some players that are created via JavaScript may not be caught by Firefox and might still start playing.

Note that some players that are created via JavaScript may not be caught by Firefox and might still start playing.

Question owner

McCoy said

Hello xytsrm, Would you try this please : Type in the address bar about:config and press Enter (promise to be careful, if asked) Type in the search bar media.autoplay and check the values of these preferences : media.autoplay.default = 1 [0=Allowed, 1=Blocked, 2=Prompt] media.autoplay.allow-muted = false media.autoplay.enabled.user-gestures-needed : You'll have to experiment with the value, to see whether false or true works for you. Also try to toggle : media.block-autoplay-until-in-foreground After you've made changes, close and restart Firefox.

Also see this article (which I think you've already read, but just in case) :

https://support.mozilla.org/en-US/kb/block-autoplay

Thanks,

Some how media.autoplay.allow-muted = false was changed to "True". Perhaps I inadvertently clicked on the icon in the address-bar, turning the blocking off.

Changing back to "false" again stopped the videos from initially playing.

Thanks again. X

''McCoy [[#answer-1232435|said]]'' <blockquote> Hello xytsrm, Would you try this please : Type in the address bar '''about:config''' and press Enter (promise to be careful, if asked) Type in the search bar '''media.autoplay''' and check the values of these preferences : '''media.autoplay.default''' = '''1''' [0=Allowed, 1=Blocked, 2=Prompt] '''media.autoplay.allow-muted''' = '''false''' '''media.autoplay.enabled.user-gestures-needed''' : You'll have to experiment with the value, to see whether '''false''' or '''true''' works for you. Also try to toggle : '''media.block-autoplay-until-in-foreground''' After you've made changes, close and restart Firefox. ------------------------------------------------------------------------------------------- Also see this article (which I think you've already read, but just in case) : https://support.mozilla.org/en-US/kb/block-autoplay </blockquote> Thanks, Some how ''media.autoplay.allow-muted''' = '''false'' was changed to "True". Perhaps I inadvertently clicked on the icon in the address-bar, turning the blocking off. Changing back to "false" again stopped the videos from initially playing. Thanks again. X