Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Synchronizace kontaktů s Gmailem

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 24 views
  • Last reply by Pavel951

more options

Dobrý den. Nefunguje mně synchronizace kontaktů s Gmailem.Když kliknu na Sync..,tak na spodní části se neobjeví "Synchronizing" jako vždy.Delší dobu se nic neděje a pak vyskočí okno v angličtině,dále uvádím překlad : "Jeden nebo více vašich mailing listů bylo přerušeno. To může nastat, pokud přetáhnete několik kontaktů do e-mailových konferencí, nebo někdy, pokud máte kontakty bez e-mailových adres. Některé skupiny v Gmailu (Moje kontakty, Spolupracovníci, Rodina a Přátelé) nelze vymazat ani přejmenovat. Klepnutím na tlačítko OK obnovíte knihu adres nebo ji zrušíte stisknutím tlačítka Storno. Pokud máte nějaké dotazy, navštivte fórum." Obě možnosti jsem zkusil,OK i Storno.Nic nepomáhá. Synchronizace mně již dlouho fungovala.Když jsem nyní v Tunderbirdu smazal všechny kontakty a chtěl jsem je synchronizovat s Gmailem,kde jsem jich měl 468,tak to najednou nejde a vyskočí výše uvedené okno.Toto okno nevyskočí po každém spuštění synchronizace,jenom někdy.Zkusil jsem odstranit doplněk "gContactSync" a znovu ho naistalovat,ale nepomohlo to.Emailové konference nepoužívám.Kontaktů bez emailových adres mám dost.Snímek vyskakovacího okna jsem neudělal,protože už nechce vyskočit.Prosím o radu,jak tento problém řešit.Děkuji Pavel.

Dobrý den. Nefunguje mně synchronizace kontaktů s Gmailem.Když kliknu na Sync..,tak na spodní části se neobjeví "Synchronizing" jako vždy.Delší dobu se nic neděje a pak vyskočí okno v angličtině,dále uvádím překlad : "Jeden nebo více vašich mailing listů bylo přerušeno. To může nastat, pokud přetáhnete několik kontaktů do e-mailových konferencí, nebo někdy, pokud máte kontakty bez e-mailových adres. Některé skupiny v Gmailu (Moje kontakty, Spolupracovníci, Rodina a Přátelé) nelze vymazat ani přejmenovat. Klepnutím na tlačítko OK obnovíte knihu adres nebo ji zrušíte stisknutím tlačítka Storno. Pokud máte nějaké dotazy, navštivte fórum." Obě možnosti jsem zkusil,OK i Storno.Nic nepomáhá. Synchronizace mně již dlouho fungovala.Když jsem nyní v Tunderbirdu smazal všechny kontakty a chtěl jsem je synchronizovat s Gmailem,kde jsem jich měl 468,tak to najednou nejde a vyskočí výše uvedené okno.Toto okno nevyskočí po každém spuštění synchronizace,jenom někdy.Zkusil jsem odstranit doplněk "gContactSync" a znovu ho naistalovat,ale nepomohlo to.Emailové konference nepoužívám.Kontaktů bez emailových adres mám dost.Snímek vyskakovacího okna jsem neudělal,protože už nechce vyskočit.Prosím o radu,jak tento problém řešit.Děkuji Pavel.

All Replies (2)

more options

Pavel951 said

Pokud máte nějaké dotazy, navštivte fórum.

Když jsem nyní v Tunderbirdu smazal všechny kontakty a chtěl jsem je synchronizovat s Gmailem,kde jsem jich měl 468,tak to najednou nejde a vyskočí výše uvedené okno.

gContactSync je rozšíření a tím "fórem" se patrně myslí fórum doplňku nebo jeho autora: http://www.pirules.org

Tím smazáním sis asi zadělal na problémy. Podle mě ta "synchronizace" funguje jen jednosměrně - z PC na server g-mailu. Odtud lze ty kontakty vyexportovat do souboru .csv a pak je zkusit nacpat zpátky do Thunderbirdu přes Kontakty - Nástroje - Importovat .csv (bez záruky).

more options

Smazáním jsem si na problémy opravdu zadělal.K té synchronizaci. TB používám již několik let.Za tu dobu jsem zjistil,že synchronizace kontaktů Gmail - TB chodila naprosto spolehlivě.Naopak TB - Gmail nebyla spolehlivá.Tak jsem všechny změny,opravy,mazání a doplňování kontaktů dělal v Gmailu.Do této doby perfektní.