X
Tap here to go to the mobile version of the site.
An updated version of Firefox is available to address the issues with Add-ons disabled or fail to install on Firefox. You can download the update for your OS here: https://www.mozilla.org/firefox/new/ For Known Issues and Workarounds, please check out the update at https://support.mozilla.org/kb/add-ons-disabled-or-fail-to-install-firefox

Support Forum

Since update 60.3.2 autocomplete in address bar is very slow for 20-30 seconds. 60.3.1 works fine.

Posted

No changes other than updating to 60.3.2 (from 60.3.1), and now the autocomplete in the address bar is very slow 20-30 seconds.

Safe Mode behaves similarly. No add-ons.

Only using local address books.

Any ideas?

No changes other than updating to 60.3.2 (from 60.3.1), and now the autocomplete in the address bar is very slow 20-30 seconds. Safe Mode behaves similarly. No add-ons. Only using local address books. Any ideas?

Modified by Wayne Mery

Chosen solution

We have identified the problem and it will be fixed in TB 60.3.3 which we will ship soon. In the meantime, please revert to TB 60.3.1.

Sorry about the inconvenience.

For details, see: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1511885#c4

Read this answer in context 1
Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:63.0) Gecko/20100101 Firefox/63.0

More Information

Question owner

Updated: I reverted to 60.3.0 and the problem goes away.

Updated: I reverted to 60.3.0 and the problem goes away.
Was this helpful to you?
Quote
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
569 solutions 5293 answers

And I don't see anything in 60.3.1 or 60.3.2 that suggests a possible cause.

Joe, sorry to bother, but can you try 60.3.1 again so we know which jump in versions causes the issue?

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242603 is the only other topic I find which reports this issue.

And I don't see anything in 60.3.1 or 60.3.2 that suggests a possible cause. Joe, sorry to bother, but can you try 60.3.1 again so we know which jump in versions causes the issue? https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242603 is the only other topic I find which reports this issue.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Wayne Mery said

And I don't see anything in 60.3.1 or 60.3.2 that suggests a possible cause. Joe, sorry to bother, but can you try 60.3.1 again so we know which jump in versions causes the issue? https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242603 is the only other topic I find which reports this issue.

OK, 60.3.1 works correctly as well. It's only 60.3.2 for some reason. Again, I do not have any add-ons installed and have tested in Safe Mode and the problem is the same.

''Wayne Mery [[#answer-1178178|said]]'' <blockquote> And I don't see anything in 60.3.1 or 60.3.2 that suggests a possible cause. Joe, sorry to bother, but can you try 60.3.1 again so we know which jump in versions causes the issue? https://support.mozilla.org/en-US/questions/1242603 is the only other topic I find which reports this issue. </blockquote> OK, 60.3.1 works correctly as well. It's only 60.3.2 for some reason. Again, I do not have any add-ons installed and have tested in Safe Mode and the problem is the same.
Was this helpful to you?
Quote
teegeepen 0 solutions 6 answers

how can i go back to 60.3.1??

how can i go back to 60.3.1??
Was this helpful to you?
Quote
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
569 solutions 5293 answers
Choose the desired language at https://archive.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/60.3.1/win32/
Was this helpful to you?
Quote
teegeepen 0 solutions 6 answers

thanks wayne, this was the fix, obviously there is a bug in verision 3.2 that needs to be addressed. appreciate your support.

paul

thanks wayne, this was the fix, obviously there is a bug in verision 3.2 that needs to be addressed. appreciate your support. paul
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

teegeepen said

thanks wayne, this was the fix, obviously there is a bug in verision 3.2 that needs to be addressed. appreciate your support. paul

Don't forget to turn off automatic updates or else you'll go back to 60.3.2 next time you restart TB. Tools->Options->Advanced->Update tab->deselect "Automatically install..." and deselect "Use a background..."

''teegeepen [[#answer-1178286|said]]'' <blockquote> thanks wayne, this was the fix, obviously there is a bug in verision 3.2 that needs to be addressed. appreciate your support. paul </blockquote> Don't forget to turn off automatic updates or else you'll go back to 60.3.2 next time you restart TB. Tools->Options->Advanced->Update tab->deselect "Automatically install..." and deselect "Use a background..."

Modified by JoeBaz

Was this helpful to you?
Quote
teegeepen 0 solutions 6 answers

Thanks joe, appreciate that.. how do i find out if problem is fixed in future updates?

Thanks joe, appreciate that.. how do i find out if problem is fixed in future updates?
Was this helpful to you?
Quote
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
569 solutions 5293 answers

> how do i find out if problem is fixed in future updates?

We will try to remember to post here.

QUESTIONS for both of you...

1. do you have one or more ldap address books? 2. what setting do you have address autocomplete at tools > options > composition > addressing ?

> how do i find out if problem is fixed in future updates? We will try to remember to post here. QUESTIONS for both of you... 1. do you have one or more ldap address books? 2. what setting do you have address autocomplete at tools > options > composition > addressing ?
Was this helpful to you?
Quote
teegeepen 0 solutions 6 answers

yes i do have one or more idap address books setting

local address book setting checked

yes i do have one or more idap address books setting local address book setting checked
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

1. I have 2 address books: - Personal Address Book - Collected Addresses

2. Under "Address Autocompletion" only "Local Address Books" is selected. "Directory Server" is NOT selected. "Automatically add outgoing..." is selected and saves to "Collected Addresses" "Default startup directory..." is "All Address Books"

1. I have 2 address books: - Personal Address Book - Collected Addresses 2. Under "Address Autocompletion" only "Local Address Books" is selected. "Directory Server" is NOT selected. "Automatically add outgoing..." is selected and saves to "Collected Addresses" "Default startup directory..." is "All Address Books"
Was this helpful to you?
Quote
Jorg K 17 solutions 78 answers

Chosen Solution

We have identified the problem and it will be fixed in TB 60.3.3 which we will ship soon. In the meantime, please revert to TB 60.3.1.

Sorry about the inconvenience.

For details, see: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1511885#c4

We have identified the problem and it will be fixed in TB 60.3.3 which we will ship soon. In the meantime, please revert to TB 60.3.1. Sorry about the inconvenience. For details, see: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1511885#c4
Was this helpful to you? 1
Quote
Jorg K 17 solutions 78 answers
Try this TB 60.3.3 preview executable: https://queue.taskcluster.net/v1/task/T7s4g6X4TDOyFMxyWd36aA/runs/0/artifacts/public/build/install/sea/target.installer.exe
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

My system won't let me run that file for security reasons. I'll wait for the regular release of 60.3.3 and report back here.

My system won't let me run that file for security reasons. I'll wait for the regular release of 60.3.3 and report back here.
Was this helpful to you?
Quote
Jorg K 17 solutions 78 answers

Isn't there a button to push that will allow it?

Isn't there a button to push that will allow it?
Was this helpful to you?
Quote
Jorg K 17 solutions 78 answers

TB 60.3.3 has been released.

TB 60.3.3 has been released.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

60.3.3 resolved the issue!

Thank you for fixing this :)

60.3.3 resolved the issue! Thank you for fixing this :)
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.