Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Chci synchronizovat záložky na 3 zařízeních - domácí a pracovní NTB a telefon. Jak nastavit, který obsah je primární a chci ho sdílet do ostatních?

  • 4 replies
  • 2 have this problem
  • 1 view
  • Last reply by koubeki

more options

Nejdříve jsem používal domácí notebook a v něm si vytvořil nějaké záložky apod. Pak jsem začal používat Firefox i v práci a opět si vytvořil nějaké záložky, odlišné od těch domácích. No a teď, když jsem začal používat Firefox i na mobilu, jsem se rozhodl sdílet nastavení, záložky atd. Notebook v práci je pro mě primární, tedy chci aby v ostatních zařízeních bylo vše dle toho, co mám v něm. Ale ouha, z neznámého důvodu se Firefox rozhodl, že primární bude to co mám v domácím NTB. Stačí otevřít Firefox na mobilu a v tu ránu se mi vše v pracovním NTB změní na domácí nastavení. To jednoduše napravím obnovením automatické historie. Ale jakmile znovu otevřu domácí NTB, nebo telefon, opět se mi vše v pracovním NTB změní. Ve Firefoxu přitom není nikde možnost, jak určit primární zařízení - prostě si Firefox určil, že ten první NTB je primární a podle toho jede. Už jsem i zkoušel vymyzat kompletně vše a odhlásit se z domácího NTB, přeinstalovat Firefox, znovu vše instalovat a přihlásit, ale mám zase všude ty staré položky z domácího NTB.

Prosím, jak určit, že nechci mít se starými položkami nic společného, že je chci vymazat, že chci primárně používat výhradně a jenom data ze zařízení - pracovní NTB?

Nejdříve jsem používal domácí notebook a v něm si vytvořil nějaké záložky apod. Pak jsem začal používat Firefox i v práci a opět si vytvořil nějaké záložky, odlišné od těch domácích. No a teď, když jsem začal používat Firefox i na mobilu, jsem se rozhodl sdílet nastavení, záložky atd. Notebook v práci je pro mě primární, tedy chci aby v ostatních zařízeních bylo vše dle toho, co mám v něm. Ale ouha, z neznámého důvodu se Firefox rozhodl, že primární bude to co mám v domácím NTB. Stačí otevřít Firefox na mobilu a v tu ránu se mi vše v pracovním NTB změní na domácí nastavení. To jednoduše napravím obnovením automatické historie. Ale jakmile znovu otevřu domácí NTB, nebo telefon, opět se mi vše v pracovním NTB změní. Ve Firefoxu přitom není nikde možnost, jak určit primární zařízení - prostě si Firefox určil, že ten první NTB je primární a podle toho jede. Už jsem i zkoušel vymyzat kompletně vše a odhlásit se z domácího NTB, přeinstalovat Firefox, znovu vše instalovat a přihlásit, ale mám zase všude ty staré položky z domácího NTB. Prosím, jak určit, že nechci mít se starými položkami nic společného, že je chci vymazat, že chci primárně používat výhradně a jenom data ze zařízení - pracovní NTB?

All Replies (4)

more options

Já Sync nepoužívám a myslím, že dobře dělám. Jsem mírně paranoidní skeptik. Celkem mě nepřekvapilo, že když jsem do oficiální české Nápovědy aplikace Firefox dal vyhledat výraz sync či synchro, objevilo se tohle: "Pro výraz sync nebyly v jazyce Čeština nalezeny žádné výsledky." Přitom Sync je položka v nabídce Firefoxu about:preferences#sync Asi jsem něco dělal špatně.

Obdobné je to i na stránce https://www.mozilla.org/cs/firefox/features/sync/ kde nezískám k funkci Sync NIC než nabídku vytvoření nějakého účtu. Plus zbytečné obrázky a velkohubé kecy ve stránce...

Nakonec jsem vygoogloval toto: Jak si nastavit službu Sync. Pokud jsi stránku sám zatím neobjevil, tak ti snad ten odkaz pomůže.

more options

Platí zásada: Nastavení služby Sync sestává ze dvou kroků: nejprve je třeba ve svém hlavním zařízení vytvořit účet a pak se do tohoto účtu v ostatních zařízeních přihlásit.

- ale podľa mojich viacročných skúsenosti to tak nefunguje, pretože po prihlásení sa k službe SYNC v cudzom počítači a potom aj po odhlásení sa v tomto cudzom počítači sa mi potom v mojom "hlavnom zariadení" objavia aj niektoré položky z toho cudzieho počítača. - podľa mňa je služby SYNC taký nedorobok (nelogický), ktorému sa nedá porozumieť.

more options

Pokud trváš na synchronizaci, můžeš kouknout na X-Marks Sync. Pokud jsem do toho koukal já, tak je tam možnost nastavení směru synchronizace (viz. příloha). Jestli to ale funguje jak chceš ty, to musíš sám vyzkoušet.

more options

Děkuji za odpovědi. Jsou pro mě srozumitelné, bohužel ale nepomáhají řešení problému. Jak jsem vše prošel, pročetl, vyzkoušel atd., Firefox neumožňuje nastavit pravidla synchronizace a jak už si jednou "vzal do hlavy" nějaký směr, tak ho už nepustí. Snad na tom někdy zapracují.

Také děkuji za typ na X-Marks Sync, ale již je to další aplikace třetí strany a do toho se pouštět nechci.

V tuto chvíli se tedy musím odhlásit z účtu a tím zrušit synchronizace. Je s tím jen problém. Edge od MS není žádná sláva, rozhodně ho nechci přirovnávat k Firefoxu, ale co se týká synchronizace mezi libovolným počtem a typem zařízení, ta funguje dokonale! Zde by si mohli vzít v Mozille příklad, včetně složky "K přečtení"...