Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

quick filter used to be quick few years ago, but now it is really slow (win7)

  • 21 replies
  • 3 have this problem
  • 351 views
  • Last reply by Ben Slade

more options

Hi, the quick filter used to be quick few years ago. Just inputed part of recipient and par of header. Done :) I use it daly a lot. Filter huge quantities of messages.

Since 3.0 or so it is really slow. It looks like it searches much more in deep. It is really shame, because I know it could worked better. Any chance to add some settings or make it quicker by default? Thunderbird is anyway the best! :)

Filip

Modified by Wayne Mery

Chosen solution

Zkusil jsem přesunout 80 % zpráv do jiné složky. Ve složce s 20 % zpráv bylo vyhledávání o více než polovinu rychlejší. Takže tak. Škoda, ten starý skript quick filteru byl lepší, uměl si s tím poradit, byl nahrazen tímto novým.

It was the quantity. I moved 80 % to a new folder. Searching in remaining 20 % was much quicker. Result in about 3-4 sec. It is a pitty, the old code worked better and was replaced. Filip

Read this answer in context 👍 0

All Replies (20)

more options

Spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime (zakázať všetky doplnky a nastaviť ovládacie prvky na predvolené hodnoty) a preverte či problém pretrváva. Na spustenie programu do núdzového režimu môžete použiť odkazy v ponuke Štart (WIN+R) a tu vypíšte: thunderbird -safe-mode alebo priamo z menu Thunderbird - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky https://support.mozilla.org/cs/kb/nouzovy-rezim-thunderbirdu http://imgbank.cz/images/2015/07/21/Thunderbird_nudzovy_rezim0.jpg/img ak všetko funguje tak ako má, hľadajte chybu v rozšíreniach. Vypnite ich a postupne zapínajte až zistíte, ktoré už nekompatibilné rozšírenie to spôsobuje, alebo znova spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime a podľa obrázka kliknite na tlačidlo "Vykonať zmeny a reštartovať". = Je možné že mate veľmi agresívne nastavený antivírusový program. Odporúčam ho pre kontrolu odinštalovať (vypnúť). = Ak problém nepominie vytvorte si NOVÝ PROFIL. Na vytvorenie nového profilu môžete použiť odkazy v ponuke Štart (WIN+R) a tu vypíšte: "thunderbird -p" - bez úvodzoviek a preverte, či problém pretrváva. Ak problém nepominie, tak sa môžete vrátiť k pôvodnému profilu tiež príkazom "thunderbird -p" http://imgbank.cz/images/2015/08/20/Thunderbird_novy_profil.jpg

more options

Díky, zkusil jsem vše. Bohužel přetrvává.

more options

Thunderbird: znovu vytvorenie globálnej databázy: Globálna databáza je indexovací systém umožňujúcí Thunderbirdu vyhľadávať v zprávach. Znovuvytvorenie globálnej databázy preindexuje správy a vizitky z adresára. (Správy z konferencií nie sú indexované.)

Postup znovuvytvorenia globálnej databázy: - Ukončite Thunderbird. - Vyhľadajte vo svojom profile Thunderbirdu súbor global-messages-db.sqlite - Vymažte tento súbor (ja som si ho pre istotu iba premenoval na global-messages-db.sqlite.old). - Spustite Thunderbird. Automaticky sa začne proces vytvárania indexu. V závislosti na počte správ môže indexácia trvať dosť dlhý čas (cca 5 minút). Počas indexácie môžete Thunderbird používat, iba bude znížený jeho výkon a vyhľadávania prinesú iba čiastočné výsledky, alebo dokonca žiadne. Proces indexácie môžete sledovať v Správcovi aktivít (ponuka Nástroje > Správca aktivít).

more options

Díky, ale ani toto nezabralo. Průběh indexace jsem zkontroloval. Ještě k předešlému pokusu doplním, že instalaci mám vždy čistou bez doplňků.

Zkusím popsat chování: quickfilter výsledek vizualizuje prakticky okamžitě, ale přesto dál provádí scanování, pozadí je žlutě podbarvené a dalších pár sekund práce v tomto okně není možná. Dokud se podbarvení nezmění.

more options

Tento problém môže tiež spôsobovať dosť agresívne nastavený antivírusový program. V mnohých prípadoch pomôže odobrať niektoré ochranné štíty antivírusového programu, alebo ho úplne vypnúť.

more options

I to už jsem zkusil dle rady v první odpovědi. To jsem tipoval jako nejpravděpodobnější. Dočasně jsem celý AVG vypnul na 10 minut. Ale bohužel nic.

more options

Please start *Windows'* safe mode with networking enabled - win7 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/start-computer-safe-mode#start-computer-safe-mode=windows-7

Still In Windows safe mode, start thunderbird in safe mode - https://support.mozilla.org/kb/safe-mode-thunderbird

Does problem go away?

more options

Hi, well hard to say. Since everything in safe mode is much slower, the quick filter searches much longer. After it finds all the results in a blink of eye, it keeps searching approx. 5-7 seconds. The only improvement I can tell, is that during the search process I can read the already found messages.

more options

4fitness said

I to už jsem zkusil dle rady v první odpovědi. To jsem tipoval jako nejpravděpodobnější. Dočasně jsem celý AVG vypnul na 10 minut. Ale bohužel nic.

Po vypnutí celého AVG preverte ešte v "Správcovi úloh", či AVG nie je stále aktívny. Ak sú tam záznamy o činnosti AVG, tak ich v "Správcovi úloh" ukončite.

more options

Díky, vyzkoušel jsem. Ale nemělo to vliv.

more options

Rychlé vyhledávání má 4 tlačítka, odesílatel, příjemce, předmět, tělo. Většinou (alespoň mně) pro hledání stačí odesílatel nebo příjemce. Občas přidávám předmět. Pokud použiji tyto tlačítka, TB hledá rychle jako blesk. Pokud přidám i tlačítko tělo, pochopitelně TB hledá fulltextem, což vyhledávání zpomalí. Zpráv mám tisíce. Podle žlutého podbarvení, jak píšeš, tipuji, že hledáš i v textech. Opravdu to potřebuješ? Není to tvůj problém pomalého vyhledávání, že jsi toto tlačítko zapnul omylem?

more options

To mám správně nastaveno. vždy jen kombinace odesílatel + předmět. Anebo příjemce + předmět

more options

Ještě pro přesnou představu. V odeslaných 70 300 zpráv , 1,8 GB Přijaté 80 000 zpráv 4,8 GB Ale nepředpokládám, že by GB měly vliv na hledání, když se děje v indexu.

more options

Počet zpráv by něměl být problém, já jich mám taky habakuk. Zkusil bych přenést TB na jiný stroj, jestli to bude dělat také. Tím bych eliminoval, zda je to chyba systému nebo samotného TB. Osobně bych sázel na systém.

more options

Jen systémem to nebude. Když jsem provedl aktualizaci TB, nastala tato změna naráz. Tak jsem se vrátil ke staré verzi a roky udržoval TB neaktuální. Jenže různé bugy, mě k aktualizaci nakonec dotlačily. Dříve ještě Win XP SP3, dnes Win 7 professional. Ale zkusím.

more options

Chosen Solution

Zkusil jsem přesunout 80 % zpráv do jiné složky. Ve složce s 20 % zpráv bylo vyhledávání o více než polovinu rychlejší. Takže tak. Škoda, ten starý skript quick filteru byl lepší, uměl si s tím poradit, byl nahrazen tímto novým.

It was the quantity. I moved 80 % to a new folder. Searching in remaining 20 % was much quicker. Result in about 3-4 sec. It is a pitty, the old code worked better and was replaced. Filip

more options

Glad you got improvement.

How many message are left in the folder after you removed 80% ? Is this the Inbox? Do I understand correctly that you did NOT have "body" enabled in the filter?

(in my estimation, no good bug reports matches to your issue - http://mzl.la/1UdZMCl )

more options

Hi, I moved 80 % to a new folder - messages 2014 and older. now I have 27 776 Inbox. Sure I did not have "body"enabled

more options

so ~28K messages? And you previously had ~140k messages in the folder?

We did have a change to mime processing in version 38 which gave us a big performance hit in filters. This was addressed in bug 1089301 https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1089301 But perhaps not enough?

Version 38 released about this time last year. So would you say that your filter speed was OK in say early 2015??

more options

Wayne Mery said

We did have a change to mime processing in version 38 which gave us a big performance hit in filters. This was addressed in bug 1089301 https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1089301 But perhaps not enough?

ah ha! I found https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1055077 ... again starting ~Thunderbird 38

  1. 1
  2. 2