X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Links inside pdf (preview pdf in Firefox)

Posted

Hi,

I have one problem.

In firefox v.41, when I previewed a pdf, if the pdf had a links inside, there was no problem, but from I updated Firefox to v.42, the links don't work. In fact, when I click in the link, it doesn't do anything.

The problem is, I manage a web with some norms in Spain and this is a important problem for our users.

The document is http://www.codigotecnico.org/images/stories/pdf/seguridadIncendio/DccSI.pdf (Page.32)

Thanks in advance.

Hi, I have one problem. In firefox v.41, when I previewed a pdf, if the pdf had a links inside, there was no problem, but from I updated Firefox to v.42, the links don't work. In fact, when I click in the link, it doesn't do anything. The problem is, I manage a web with some norms in Spain and this is a important problem for our users. The document is http://www.codigotecnico.org/images/stories/pdf/seguridadIncendio/DccSI.pdf (Page.32) Thanks in advance.

Chosen solution

Yes, I have remove the character with the Inspector and it works.

I suppose it is a Microsoft Word problem.

I will try to recreate the document.

Thank you.

Read this answer in context 0

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.1.16
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 15.9.20069
  • Citrix Online App Detector Plugin
  • Fuze Browser Extension
  • GEPlugin
  • Version 5.41.2.0
  • Google Update
  • Office Authorization plug-in for NPAPI browsers
  • The plug-in allows you to open and edit files using Microsoft Office applications
  • Shockwave Flash 19.0 r0
  • 5.1.30214.0
  • Spontania plugin Version 1.0.1.9
  • VLC media player Web Plugin

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

More Information

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 solutions 59852 answers

There seems to be several problems with that PDF. The below link did nothing when I tried to open it. I tried to copy it, but it would not copy. I then used an add-on

Copy As Plain Text {web link} Removes formatting from copied text.

And was able to copy it. But when I tried the link in a new window;

http://www.codigotecnico.org/images/stories/pdf/segur idadIncendio/articul o_propagacion_fachadas_361.pd

Not Found The requested URL /images/stories/pdf/seguridadIncendio/articulo_propagacion_fachadas_361.pd was not found on this server.


I opened Inspect Element on the link, and found this;

title="http://www.codigotecnico.org/images/stories/pdf/seguridadIncendio/articulo_propagacion_fachadas_361.pdf<unknown character> "

PS: This link does work. Contact the creator, and have them remove the unknown character after the PDF.

There seems to be several problems with that PDF. The below link did nothing when I tried to open it. I tried to copy it, but it would not copy. I then used an add-on '''[https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/copy-as-plain-text/ Copy As Plain Text]''' {web link} Removes formatting from copied text. And was able to copy it. But when I tried the link in a new window; http://www.codigotecnico.org/images/stories/pdf/segur idadIncendio/articul o_propagacion_fachadas_361.pd Not Found The requested URL /images/stories/pdf/seguridadIncendio/articulo_propagacion_fachadas_361.pd was not found on this server. ----------------- I opened '''Inspect Element''' on the link, and found this; title="http://www.codigotecnico.org/images/stories/pdf/seguridadIncendio/articulo_propagacion_fachadas_361.pdf'''<unknown character>''' " PS: This link does work. Contact the creator, and have them remove the unknown character after the PDF.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17573 solutions 158943 answers

The links have a null byte appended (the same with the link on page 2). I don't know if that is causing the problem, but they do work for me if I use copy link location in the right-click context menu and paste the link in the location bar.

The links have a null byte appended (the same with the link on page 2). I don't know if that is causing the problem, but they do work for me if I use copy link location in the right-click context menu and paste the link in the location bar.
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8791 solutions 71890 answers

The link looks okay in Acrobat 11, so I'm not sure how that "null" character got in there. Might be a bug in the PDF Viewer related to something in the surrounding text.

The link looks okay in Acrobat 11, so I'm not sure how that "null" character got in there. Might be a bug in the PDF Viewer related to something in the surrounding text.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17573 solutions 158943 answers

The links work and show link at the bottom on hover if I use the Inspector to remove the trailing null byte.

The properties show

Creator: Acrobat PDFMaker 9.1 para Word
PDF Producer: Acrobat Distiller 9.5.5 (Windows)
PDF Version: 1.5
The links work and show link at the bottom on hover if I use the Inspector to remove the trailing null byte. The properties show Creator: Acrobat PDFMaker 9.1 para Word PDF Producer: Acrobat Distiller 9.5.5 (Windows) PDF Version: 1.5

Modified by cor-el

Chosen Solution

Yes, I have remove the character with the Inspector and it works.

I suppose it is a Microsoft Word problem.

I will try to recreate the document.

Thank you.

Yes, I have remove the character with the Inspector and it works. I suppose it is a Microsoft Word problem. I will try to recreate the document. Thank you.

Modified by jhernando

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 solutions 59852 answers

Glad to help. Safe Surfing.

Glad to help. Safe Surfing.