Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Using 31.1.0 on Mac & sending to distribution list, server responds 'NW-members <"neighborhhod watch"> invalid e-mail address because not of form user@host.'

more options

I upgraded to Thunderbird 31.1.0 yesterday. I have not modified the distribution list in the last few weeks. This is the first time I have used the distribution list since the upgrade. I have never received an error message from the mail server objecting to my distribution list. The distribution list has thirty three (33) addresses. The last time I sent email using the distribution list was 8/28/14. Text of 'Invalid Recipient Address' alert box is "NW-members <"neighborhhod watch"> is not a valid e-mail address because it is not of the form user@host. You must correct it before sending the e-mail."

(I've edited the question details and moved the thread to Thunderbird - c)

Modified by cor-el

Chosen solution

I am glad to hear that your problem has been resolved. I noticed you chose your own answer as the solution, can you select the answer that solved the problem. This will help other users with similar problems find the solution more easily.

I also have new information about this.

It looks like it's this bug. If you have an account on Bugzilla, it would help to vote for that issue.

It seems lists with a description that includes several words have this problem. The bug report suggests replacing the blanks " " between the words in such lists' descriptions with an underscore "_".

If you don't want to change your descriptions, the other workaround provided still works.

Read this answer in context 👍 1

All Replies (3)

more options

Hello,

I am sorry to hear about this. Several other people have reported this issue, I replied with a workaround suggested by one of them in this thread.

Please follow up there, it would help if you have any other details (OS version, exact TB version) and if you could confirm the workaround is valid. Thank you for contacting Mozilla Support and again, apologies for this!

more options

The workaround (selecting all the distribution list members & dragging them to the BCC field of the message) worked for me. Thank you! Thank you!!

more options

Chosen Solution

I am glad to hear that your problem has been resolved. I noticed you chose your own answer as the solution, can you select the answer that solved the problem. This will help other users with similar problems find the solution more easily.

I also have new information about this.

It looks like it's this bug. If you have an account on Bugzilla, it would help to vote for that issue.

It seems lists with a description that includes several words have this problem. The bug report suggests replacing the blanks " " between the words in such lists' descriptions with an underscore "_".

If you don't want to change your descriptions, the other workaround provided still works.