Showing questions tagged: Show all questions
  • Locked
  • Archived

Thunderbird 102.0 corrupts emails

I upgraded to TB 102.0 today. After I checked my settings and updated my plugins, it seemed to be working fine. However, later in the day I noticed a message that TB wa… (read more)

I upgraded to TB 102.0 today. After I checked my settings and updated my plugins, it seemed to be working fine. However, later in the day I noticed a message that TB was downloading about 880 messages in my main inbox. Of course, there are not nearly that many new messages. I searched and did not notice any new emails in the listing. However, I found that two recent messages had been corrupted in some way. I enclosed an image. When I open the message, there is not even the normal header with the different choices. There is just what appears to be a bunch of information that has been mushed together in place of this email. I found two emails like that. I right clicked on the two, and deleted the corrupted messages. Then I compacted files. For a moment, things seemed OK. Some other emails near those that would not display worked again. However, shortly after I did another compact folders, I got the same message -- downloading the same 880 emails. Now I have two new messages corrupted.

Please help! I have no idea how to stop this corruption. This account is hosted on Google Workspace. I have it set to sync only the last 90 days of messages.

Asked by Mark Lang 1 year ago

Last reply by Matt 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Microsoft 365 SMTP server intermittently rejecting connections

I've been running Tbird on Windows for many years. About 2 weeks ago something changed, either in Tbird or at Microsoft, which stops me from sending to the Office 365 SMT… (read more)

I've been running Tbird on Windows for many years. About 2 weeks ago something changed, either in Tbird or at Microsoft, which stops me from sending to the Office 365 SMTP server. I can send and receive using Outlook on the Office website, but I can't send locally from Tbird. Error message screenshot herewith. I have tried every possible permutation of server settings, which currently are:

Server name: smtp.office365.com Port: 587 Security: START/TLS Authentication: OAuth2

MS support says these are correct, and they are at wits' end to understand what is going on. They asked me to ask Tbird support, so I am.

I should add that at about the same time I started getting SMTP rejections in Gmail on my Android phone, and miraculously that was corrected yesterday, without any action from me. There is something odd going on at Microsoft - does anyone know what it is? My other accounts on Tbird work fine of course.

Asked by lesrose1959 1 year ago

Answered by gp 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Can no longer play media with Firefox ESR 102.x

Hello, ever since we moved endpoints from Firefox ESR 91.13 to 102.3, it has become impossible to play any media with Firefox. No video will play in youtube, for instanc… (read more)

Hello, ever since we moved endpoints from Firefox ESR 91.13 to 102.3, it has become impossible to play any media with Firefox.

No video will play in youtube, for instance (it just loads endlessly as if it would start, but it doesn't).

Can't use radio websites either. Anything with a "play" button (video or sound) does nothing.

This has been tested with a clean profile, a clean install, after allowing autoplay in the settings.

Is there any info on what exactly changed between ESR 91 and 102 that might explain this ? There has been no system change, If I reinstall 91 instead it works again as usual.

No issues anywhere else on the endpoints (Edge, Windows), this is on Windows 10 if it makes any difference.

Tanks for any help on this.

Asked by OdeonFF 1 year ago

Answered by OdeonFF 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Webpages are not loading, at all on FF for Android

I have no idea what is happening... But after restarting, clearing my cache, making sure I have data and it is working for other apps... Still no results. No matter what… (read more)

I have no idea what is happening... But after restarting, clearing my cache, making sure I have data and it is working for other apps... Still no results.

No matter what, whether I try to type in a URL, click on a link in the google app, or refresh a page I already have open, the app doesn't even attempt to load a page or throw up an error. Just a blank background, no loading bar, no error messages, and no redirects...

FF for Android Version 112.2.0 Build #2015946691

Asked by x10guy 11 months ago

Answered by Paul 11 months ago

  • Solved

Is this profile recovery process safe ?

TB working fine, then next day opens up as Blank screen and a setup tab Profile shows to be still there as do mail folders .... so need to recreate profile. Created a n… (read more)

TB working fine, then next day opens up as Blank screen and a setup tab Profile shows to be still there as do mail folders .... so need to recreate profile.

Created a new Profile I copied over the folders:

 IMAPmail
 Mail

and the following files

 key3.db
 logins.json
 cert8.db

and all of the pref.js files (1 through to 141)

The profile folder does show new profile active ( as per this pic https://flic.kr/p/2pjRyRz)

I created the 2 IMAP account login details, I now have access to the inbox for 2 IMAP account, but I do not have any the filed mail (local folders) how do I get these back. This is an important item for me as many years of filed emails.

Asked by rick_hughes 4 months ago

Answered by rick_hughes 3 months ago

  • Locked
  • Archived

Unable to type a "space"

When typing comments on a web blog, after the spacebar is used, the first letter of the next word eliminates the previously typed space. So what I end up with is all word… (read more)

When typing comments on a web blog, after the spacebar is used, the first letter of the next word eliminates the previously typed space. So what I end up with is all words in a sentence running together. Tried other browsers and they work fine. Changed keyboard as well no joy. Typing is normal in applications like adobe, word, etc..... Only happens during Firefox use......... Uninstalled and reinstalled Firefox, also no help..... How do I fix ?

Asked by doej79779 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Locked
  • Archived

Version 102.0 Some email messages are blank. Possible mail corruption.

Hi, I did an upgrade yesterday from 91 to 102. This morning, I get a few issues. Some email messages are blank. Some have a lot of header and content code displaying tha… (read more)

Hi,

I did an upgrade yesterday from 91 to 102. This morning, I get a few issues. Some email messages are blank. Some have a lot of header and content code displaying that is not related to the email I am opening but from a different email message. Some emails have no HTML content but others are fine.

On my cellular device, I am using the Bluemail app and all messages are there and are fine so it appears to be related to Thunderbird 102 upgrade.

I have used Thunderbird for years and this is an issue I have never seen? I am running an IMAP account.

Thanks,

Mike

Asked by mike611 1 year ago

Last reply by Wayne Mery 1 year ago

  • Locked
  • Archived

Reverting from Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova

How do I correct my serious error (when tired) in allowing a Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova to install on my Laptop (Windows 10 Home, 64 Bit). I failed … (read more)

How do I correct my serious error (when tired) in allowing a Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova to install on my Laptop (Windows 10 Home, 64 Bit). I failed to read the Release Notes by trusting Mozilla wouldn't issue such a drastic change without Warnings as it was not just an 'Upgrade'! It has screwed up my Set up, Folders etc., completely changed layout, can't find 'Write Message' tab etc. etc . etc.

The previous Thunderbird Version had many problems further introduced by 'Upgrades' but was at least still had continuity with earlier Versions with a functional MMI (man machine interface) instead of all the changes introduced with the 115.2.2, which in my opinion should be withdrawn completely. N.B My experience in Systems Control, as an Air Traffic Control Engineer, we would throw this out as not fit for purpose.

Help Please and explain how can I revert back to an Earlier Version?

Asked by 100percent 7 months ago

Last reply by Wayne Mery 4 months ago

  • Solved
  • Archived

Folders and emails not visible after updating to version 102.1.2

I have been using Thunderbird for many years and have previously updated without problem. But upon updating to version 102.1.2 I suddenly couldn't see my folders or email… (read more)

I have been using Thunderbird for many years and have previously updated without problem. But upon updating to version 102.1.2 I suddenly couldn't see my folders or emails (see attached image). However, if I search for an email I will get a list containing the relevant emails, but as soon as I click on an email in the list I go back to the blank screen like at login with no folders or emails.

I have trawled through related fixes and have tried deleting all of the .msf files in my profiles but to no avail. I really hope that someone will be able to assist.

Asked by AustThunderbird 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

One Last Try before Bidding Goodbye to Thunderbird. And unable to unsubscribe gmail folders. Freezing and locking up PC for almost 3 years.

I have had the same issues with TB freezing and locking up my PC that many here have had. For me, this has now gone on for almost 3 years. I have done everything I can th… (read more)

I have had the same issues with TB freezing and locking up my PC that many here have had. For me, this has now gone on for almost 3 years. I have done everything I can think of, and everything I have read about online to deal with the constant freezing. I have: --upgraded countless times (now on Ver 102.9.0, 64 bit, Win 10, 32GB RAM, 3TB hard drive) --reinstalled Thunderbird many times --deleted various profiles and created new ones, deleted various config files as suggested. --reinstalled Windows 10, upgraded all associated files, drivers, etc. --started Windows in Safe Mode --disabled all add-ons and extensions in TB --reset all toolbars and controls in TB --started Thunderbird in Troubleshoot Mode --gave an exception to TB in my Windows Defender [and turned off Defender entirely] --ran MANY virus scans --disabled ALL virus software

Thunderbird is the ONLY piece of software on this PC that locks it up. It exhibits the same behavior that many here are seeing: freezes when I try to click on something; freezes when I try to reply to an email; freezes for no apparent reason. I can't MAKE it freeze up... it just seems to do it at random, constantly. Right now, it's open on another screen and has been frozen for about 3 minutes, and just unfroze. Most of the time, it freezes so that I cannot shut TB down. It is completely unresponsive. Sometimes it will freeze the computer so that I cannot do ANYTHING... I cannot open Task Manager and force a shutdown. Eventually, it releases and works again, only to freeze up a few minutes later.

I'm pretty much out of ideas, but I continue to browse online, looking for answers. As I said, three years of this is enough, and I see complaints about this going back even further. I love Thunderbird. I'm a longtime user and have not found any email client that comes close to the way TB works for me, so I'm VERY reluctant to leave. But I'm really tired of being a beta tester. And yes, I have donated many times over the years, and I'm happy to do so. I'm not concerned with the money. I just want it to work like it used to. If you have any fresh ideas, I'm very open to hearing them. But a warning, that I have likely already tried the fixes offered. I appreciate any input, in any event.

So, unless a miracle comes along, I reckon I'll have to cut bait and find a replacement for Thunderbird. Thanks for allowing me to blow off some long-held frustration.

best,

--john

Asked by johnegenes 1 year ago

Answered by johnegenes 8 months ago

  • Solved
  • Archived

Firefox creates almost 200 processes on exit, 100% CPU

Hello, When I close Firefox after the last update (current installed version: 112.0 x64 Windows 10), Firefox creates almost 200 processes (in the latest case 177), each… (read more)

Hello,

When I close Firefox after the last update (current installed version: 112.0 x64 Windows 10), Firefox creates almost 200 processes (in the latest case 177), each using from 17 MB to 65 MB RAM (except one that is using over 200 MB - I guess the main one) using 100% CPU for about half a minute, and in that my PC is unusable - everything hangs. It takes a bit more time to close all of them.

Any ideas what could be wrong and how to fix it?

Thank you.

Asked by Red-Herring 12 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Firefox high CPU Usage even when no tabs open in a separate process

Hey folks, i am facing issue with high CPU usage on firefox in completely different process other as visible in task manager than my actual process for firefox. is there… (read more)

Hey folks,

i am facing issue with high CPU usage on firefox in completely different process other as visible in task manager than my actual process for firefox. is there something wrong with firefox or my system.

This separate process uses more than 60% of my CPU (AMD Ryzen 5 4600). If I close that process in the task manager nothing happens to my current firefox process and i can use firefox normally.

But everytime this separate process starts my system fans ramp up and CPU temps peaks to 70 degrees celsius. and i have to end that process to make it run normally. Thats a quite annoying process to do every time.

I am able to recreate this separate process by:

  1. 1. Plug my system for charging
  2. 2. I was working offline and connect to internet

both the times the separate process automatically starts and uses very high amount of CPU. I even left my system for 2 hours to keep that process running and complete whatever it was doing. but nothing happend. It continued to run for 2 hours also.

Please find a solution for this. I have already tried solutions provided in the forum:

  • Restarting firefox
  • Refreshing Firefox
  • Enabling hardware accleration
  • Clearing some user profile data
  • Completely uninstalling firefox and deleting the residual files then reinstalling etc.

but nothing worked.

Asked by Kj 8 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 7 months ago

  • Solved
  • Archived

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky.

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky. After refreshing Firefox (Settings -> Help -> More troubleshooting information -> Refresh Firefox), it is OK,… (read more)

YouTube videos on Firefox getting slower and jerky. After refreshing Firefox (Settings -> Help -> More troubleshooting information -> Refresh Firefox), it is OK, but only for a short while. Then the problem starts again. Same YouTube videos are running fine with Chrome at the same time.

Running Windows 11 Pro (Clean windows setup not long ago and the issue was there from the beginning.) German Language Firefox 116.0.2 Build ID 20230805021307 Intel CPU i7-1360P, 16 GB RAM, 1TB M.2 SSD

Would really appreciate a solution for the issue because I really like Firefox!

Asked by guidox11 8 months ago

Answered by guidox11 5 months ago

  • Solved
  • Archived

Slow Start Up on Ubuntu 22.04 wXFCE

Hello, I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware i… (read more)

Hello,

I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware is an ASUS A88xm-A MB, A10-6800K processor, 16G DDR3, runs OS and programs off an SSD. I worked through all the slow startup suggestions, ran memtest (0 Errors, 1 Pass), disabled all add ons, (even the OpenH264 video codec (I use the onboard HDMI, no graphics card)), turned off hardware acceleration, etc. When starting in troubleshoot mode, less than 30 seconds, (acceptable), but I really don't know where to begin with the "More Troubleshooting Information" when I look at the table generated by it. There have been no other problems to date with the system, and the long start-up time began with 20.04 Ubuntu (about a minute), then got worse when I upgraded to 22.04 to try to solve THAT problem. Currently running FF 104.0, and the update page says wait for a distro update if that is how it was installed. I believe 104.0 is the latest Linux 64b version though. All updates to the system are done as soon as I'm notified of them. there have been none since the upgrade a few days ago.

Any suggestions? Gotta get some sleep now... TIA, Dave

Asked by dkosewick 1 year ago

Answered by dkosewick 1 year ago

  • Solved

Signature font colour (HTML)

I have created a HTML signature, defining the font, size, color and bold - as below However, the color is not taking effect and remains black, despite it showing so in we… (read more)

I have created a HTML signature, defining the font, size, color and bold - as below However, the color is not taking effect and remains black, despite it showing so in web based html editors.

EG:

My sig text here

Asked by breakwater-coaching 2 months ago

Answered by Toad-Hall 2 months ago

  • Solved
  • Archived

Can I "Unburden" Thunderbird?

I have a very small Tablet computer and Thunderbird is really bogged down on it. The tablet has a 32 bit processor, 1G RAM, 64G SD drive. (1) When I run TB I get many "no… (read more)

I have a very small Tablet computer and Thunderbird is really bogged down on it. The tablet has a 32 bit processor, 1G RAM, 64G SD drive. (1) When I run TB I get many "not responding" messages from Windows. (2) Maybe 1/2 the time, if I "delete" a message the screen will freeze on the message. The message is removed from the inbox list. I have to click "X" to get rid of that screen. (3) Get Messages no longer works. When I click it, nothing happens. The status bar at the bottom remains on the last information displayed. I found that if I use View, Folders, All, I can bump TB to get messages. (Normally I use Unified Folders) The status bar will display each of the accounts it is checking and any new messages will appear. These things have been happening through many many versions of TB. Although #3 seemed fixed a few weeks ago but has returned. Same for #2.

I looked at the disk space that TB is using and found that TB is using over 10GB. See attached. I don't know why it is so large. I don't need to store any messages on this computer. I have a desktop that is my "base station" where I want to save all (but deleted) messages.

I don't know if this large amount of TB space is contributing to the problem. Any help would be appreciated.

Asked by petejc 7 months ago

Answered by Toad-Hall 7 months ago

  • Solved
  • Archived

Unable to start Firefox, not even in Safe Mode ...

Hail: System Software: Win11Ent_x64 v22H2 (b: 22621.2283) MFF v18.5.0.0 No matter what I try, my MFF keeps crashing at startup. For some reason, it tries to open 2 page… (read more)

Hail:

System Software: Win11Ent_x64 v22H2 (b: 22621.2283) MFF v18.5.0.0

No matter what I try, my MFF keeps crashing at startup. For some reason, it tries to open 2 pages the windows at the same time, which is illogical. I deleted firstly my: sessionstore.jsonlz4 logins.json to no avail.

Then I tried to open MFF through elevated CMD with the command: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe -safe-mode Again, 2 windows pop crashing immediately.

I do not understand why all of the sudden, it tries to open 2 different instances at once. This makes no sense. I am out of ideas, having tried many an option found on Google, but which none give me a solution.

If anyone has an idea, I would be quite darn thankful. This MSEdge crap that I need to use now is not quite my thing.

Thank you. Ke'Ylan

Asked by Ke'Ylan Abaddon Banthraxx 6 months ago

Answered by cor-el 5 months ago