Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox sync error server incorrectly configured

  • 1 reply
  • 235 have this problem
  • 379 views
  • Last reply by artsygeek

more options

The very first time I loaded firefox on my laptop (which i bought only a couple months ago) the syncing worked just fine.

After i dont know how much time i started getting errors that the syncing was failing. I tried to reconfigure the syncing properties but started getting the error server incorrectly configured. I scoured the net looking for answers following all the troubleshooting that I could find.

One thing I notice is that when i choose I have an account it is supposed to load a key that i can use on my already synced devices but that never actually populates and it immediately kicks me to the user name password and sync key screen. This issue remained throughout the duration of all the troubleshooting below. Additionally I cant even create a new sync account on that pc as it fails everytime.

I have done the following in a effort to resolve this issue.

I created a new sync account using one of my other pcs I added a pc that was never on the sync account to it to verify it does it fact sync i uninstalled firefox 4 separate times deleting all the folders and even as far as the registry keys i tried using a lan connection vs wifi i updated windows

My computer; I have a lenovo ideapad with windows 7 and 8 gigs of ram with a amd processor

My LOG:

1308530082634 Service.Main INFO Loading Weave 1.7b1pre 1308530082645 Engine.Bookmarks DEBUG Engine initialized 1308530082646 Engine.Forms DEBUG Engine initialized 1308530082646 Engine.History DEBUG Engine initialized 1308530082647 Engine.Passwords DEBUG Engine initialized 1308530082647 Engine.Prefs DEBUG Engine initialized 1308530082647 Engine.Tabs DEBUG Engine initialized 1308530082648 Engine.Tabs DEBUG Resetting tabs last sync time 1308530082648 Service.Main INFO Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1 1308530082651 SyncKeyBundle INFO SyncKeyBundle being created for 1308530086186 Net.Resource DEBUG GET cached: 0 1308530086186 Service.JPAKEClient ERROR Error acquiring channel ID. Server responded with HTTP 0 1308530086187 Service.JPAKEClient DEBUG Aborting... 1308530123488 Service.Main INFO Logging in user mkfrlxkbrzyhl4glxtgruf3z7t6xlrm3 1308530123489 Service.Main DEBUG Finding cluster for user mkfrlxkbrzyhl4glxtgruf3z7t6xlrm3 1308530125046 Net.Resource DEBUG GET cached: 0 1308530125047 Net.Resource DEBUG Status 0 in Resource.get: retrying once. 1308530126636 Net.Resource DEBUG GET cached: 0 1308530126636 Service.Main DEBUG cluster value = https://phx-sync061.services.mozilla.com/ 1308530126637 Service.Main DEBUG Caching URLs under storage user base: https://phx-sync061.services.mozilla.com/1.0/mkfrlxkbrzyhl4glxtgruf3z7t6xlrm3/ 1308530128303 Net.Resource DEBUG GET cached: 0 1308530128303 Net.Resource DEBUG Status 0 in Resource.get: retrying once. 1308530129607 Net.Resource DEBUG GET cached: 0 1308530129642 Service.Main DEBUG Exception: Login failed: error.login.reason.server No traceback available 1308530132819 Service.Main INFO Service reset. 1308530132820 Engine.Clients DEBUG Resetting clients last sync time 1308530132820 Engine.Bookmarks DEBUG Resetting bookmarks last sync time 1308530132821 Engine.Forms DEBUG Resetting forms last sync time 1308530132822 Engine.History DEBUG Resetting history last sync time 1308530132823 Engine.Passwords DEBUG Resetting passwords last sync time 1308530132825 Engine.Prefs DEBUG Resetting prefs last sync time 1308530132825 Engine.Tabs DEBUG Resetting tabs last sync time 1308530132826 CollectionKeys INFO Clearing CollectionKeys...


the couple of lines that stand out to me are 1308530086186 Net.Resource DEBUG GET cached: 0 1308530086186 Service.JPAKEClient ERROR Error acquiring channel ID. Server responded with HTTP 0

appears it is trying to check some cache or something and cant find it so it just gives up....

please help I have spent countless hours trying to fix this.

All Replies (1)

more options

One addition note: in my own situation, I checked my about:config and saw my sync server's URL (https://scl2-sync42.services.mozilla.com/ ). I entered it into my address bar and got the following message: "server issue: database is not healthy" (quotes were included) I've seen no mention of such a phrase in a Google search, so I assume that no one else has reported any such thing.

Going into my about:config, I deleted the URL and it synced just fine!

Modified by artsygeek