Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Pointer disappears in Firefox when using Wayland.

  • 3 replies
  • 0 have this problem
  • 5 views
  • Last reply by jonzn4SUSE

more options

I run Fedora 37 with KDE Plasma desktop on my Asus laptop. I have been doing so for a few years now on various computers I have owned. I have never had a problem.

About a month ago, I noticed that playing a youtube video in Firefox made my mouse pointer disappear. It is not limited to the page.tab, but all of Firefox, menus, tabs and window controls. When I move my mouse outside of Firefox, the pointer becomes visible. Move it back, and it disappears again.

The mouse functionality still exists inside Firefox, i.e. the on hover highlights all work as does clicking, but the pointer stays invisible.

If I switch from Wayland to X11, this does not happen.

Please put Wayland support back again or tell me how I might fix this. Thanks

I run Fedora 37 with KDE Plasma desktop on my Asus laptop. I have been doing so for a few years now on various computers I have owned. I have never had a problem. About a month ago, I noticed that playing a youtube video in Firefox made my mouse pointer disappear. It is not limited to the page.tab, but all of Firefox, menus, tabs and window controls. When I move my mouse outside of Firefox, the pointer becomes visible. Move it back, and it disappears again. The mouse functionality still exists inside Firefox, i.e. the on hover highlights all work as does clicking, but the pointer stays invisible. If I switch from Wayland to X11, this does not happen. Please put Wayland support back again or tell me how I might fix this. Thanks

All Replies (3)

more options

peterthecoder said

If I switch from Wayland to X11, this does not happen.

You have proven that the issue is in Wayland. You should post your issue here. ---> https://gitlab.freedesktop.org/wayland/wayland/-/issues


Operating System: openSUSE Tumbleweed 20221206 KDE Plasma Version: 5.26.4 KDE Frameworks Version: 5.100.0 Qt Version: 5.15.7 Kernel Version: 6.0.10-1-default (64-bit) Graphics Platform: X11 Processors: 16 × AMD Ryzen 7 5825U with Radeon Graphics Memory: 62.1 GiB of RAM Graphics Processor: AMD Radeon Graphics Manufacturer: HP Product Name: HP ProBook 455 15.6 inch G9 Notebook PC

Helpful?

more options

Not exactly. This problem does not occur when I use the Brave browser.

Helpful?

more options

If you feel it's a bug then open one. https://bugzilla.mozilla.org/home

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.