Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

One of five yahoo IMAP accounts "suddenly - todat" will NOT fetch emails.

  • 1 reply
  • 1 has this problem
  • 18 views
  • Last reply by TedT_USA

more options

One of five yahoo IMAP accounts suddenly today will NOT fetch emails. Yes, all worked last night. Error message = “an error occurred with the POP3 mail server Mail server imap.mail.yahoo.com responded”

= =

All five are identically configured in TB All five can send emails via TB Four of five can receive YAHOO and GMAIL emails Inbound = imap.mail.yahoo.com -- Port 993, OAuth2 Outbound = smtp.mail.yahoo.com -- Port 465, OAuth2 [Tried 587 with no change in behavior] OAuth2 has been set for quite a while. Requires SSL/TLS is set on all five accounts

= =

The “missing” inbound messages are sitting in my Yahoo inbox.

= =

Changed password on the one account after fetch failure and registered it via Yahoo & Thunderbird, with no change. Closed and restarted Thunderbird multiple times

= =

I’m not using POP3 and I did not change from POP3 to IMAP. IMAP has been in use for years on all accounts. Never used POP3.

= =

And, I am able to successfully fetch inbound emails on my phone via the K9 app which is configured identically to the five registered on Thunderbird.

= =

TB Version = 91.10.0 Windows 10 PRO

= =

Any clues?

One of five yahoo IMAP accounts suddenly today will NOT fetch emails. Yes, all worked last night. Error message = “an error occurred with the POP3 mail server Mail server imap.mail.yahoo.com responded” = = = = All five are identically configured in TB All five can send emails via TB Four of five can receive YAHOO and GMAIL emails Inbound = imap.mail.yahoo.com -- Port 993, OAuth2 Outbound = smtp.mail.yahoo.com -- Port 465, OAuth2 [Tried 587 with no change in behavior] OAuth2 has been set for quite a while. Requires SSL/TLS is set on all five accounts = = = = The “missing” inbound messages are sitting in my Yahoo inbox. = = = = Changed password on the one account after fetch failure and registered it via Yahoo & Thunderbird, with no change. Closed and restarted Thunderbird multiple times = = = = I’m not using POP3 and I did not change from POP3 to IMAP. IMAP has been in use for years on all accounts. Never used POP3. = = = = And, I am able to successfully fetch inbound emails on my phone via the K9 app which is configured identically to the five registered on Thunderbird. = = = = TB Version = 91.10.0 Windows 10 PRO = = = = Any clues?
Attached screenshots

All Replies (1)

more options

Sorry about bold dashed lines above, not that was not my editing “Select checkbox “Accept cookies from sites” was previously set

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.