Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Can't add Apple @me.com email Account

more options

Hi there and thanks for your time. I really need your help: I can't set up my @me.com mail on Thunderbird. I can do it on Outlook but, with the same configuration, the mail doesn't connect to Thunderbird. I follow the Apple instruction about the server set up, I even try all the other options just to be sure! But still I can't solve this issue: the response is always "Unable to connect to the server".

This is the set up I manually configurate on Thunderbird: inbox server: imap.mail.me.com - ssl port 993 - username: my username - password: since I have the 2factor autentication, I generate a specific app password from my Apple ID. outbox server: smtp.mail.me.com port 587 (I tried SSL, but even TLS and STARTTLS) - username and password: as here above.

As I said, to be sure I'm not wrong with something, I tryed the same configuration on Outlook, and over there I can connect easily. But I want and need to use Thunderbird, not Outlook!!

Can you please help me to sort it out somehow? I even ask help to th Apple Support Center, but obviously they told me to ask you, since for them this is a third party application.

Thank you very much for your help. I will really appreciate it.

All Replies (2)

more options

Thunderbird uses it's own certificate store and outlook uses Windows. The issue being some poor anti virus products insist on being set up a a certifying authority in the certificate store to do their man-in-the-middle hacking on your encrypted communications. No issue putting themselves into the windows store. More of an issue putting themselves into Thunderbird or Firefox's. Generally they have manual user intervention to import the certificates.

What anti virus solution are you using?

Helpful?

more options

Hi Matt, thank you for your consierations. I now understand better which is the situation. We use Windows10 without any antivirus, just the Windows Security. Can we fix the issue somehow? Thank you very much!

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.