X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

NEW MAIL ALERT doesn't show sender or subject

Posted

Using Thunderbird 68.2.2 and New Mail notification pop-up is not showing the sender, subject or the message preview. All three boxes are ticked in the customization option, but the pop-up just says 'new email' Mozilla Thunderbird,and my email address. I'm using Windows 10.

Using Thunderbird 68.2.2 and New Mail notification pop-up is not showing the sender, subject or the message preview. All three boxes are ticked in the customization option, but the pop-up just says 'new email' Mozilla Thunderbird,and my email address. I'm using Windows 10.
Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:70.0) Gecko/20100101 Firefox/70.0

More Information

sfhowes
  • Top 10 Contributor
1823 solutions 9023 answers

Attached is a picture of what the alert looks like if all options in the second picture are checked, in Tools/Options/General/Customize...

Does it look any different if you run in safe mode (hold Shift when you launch TB)?

Attached is a picture of what the alert looks like if all options in the second picture are checked, in Tools/Options/General/Customize... Does it look any different if you run in safe mode (hold Shift when you launch TB)?
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Thanks for your reply. Here's an image of the pop-up notification I get. This is the same in both safe mode and regular mode.

The header, subject & sender info is missing. I used receive a pop-up similar to the one you posted in your reply, but this one now has a dark background.

Thanks for your reply. Here's an image of the pop-up notification I get. This is the same in both safe mode and regular mode. The header, subject & sender info is missing. I used receive a pop-up similar to the one you posted in your reply, but this one now has a dark background.

Modified by jpslevin

Was this helpful to you?
Quote
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1823 solutions 9023 answers

I think there must be some other mail notification app that is showing the dark window. If you right-click the W10 Start button, Task Manager, what is on the Startup tab that might be causing this?

I think there must be some other mail notification app that is showing the dark window. If you right-click the W10 Start button, Task Manager, what is on the Startup tab that might be causing this?
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Here's my start-up menu. I don't know which if any programe might be the culprit.

Here's my start-up menu. I don't know which if any programe might be the culprit.
Was this helpful to you?
Quote
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1823 solutions 9023 answers

I don't see anything there that might produce mail notifications. So, it's a mystery to me. Did you download the installer from another site besides thunderbird.net?

I don't see anything there that might produce mail notifications. So, it's a mystery to me. Did you download the installer from another site besides thunderbird.net?
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

I just updated it from the Mozilla site afaik. I had the proper notification box up to about a month ago with all the data - sender header and subject. Then this new one appeared with the black background. Tx for the replies anyway. :-)

I just updated it from the Mozilla site afaik. I had the proper notification box up to about a month ago with all the data - sender header and subject. Then this new one appeared with the black background. Tx for the replies anyway. :-)
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

To follow up......

I removed my three email accounts from Thunderbird and uninstalled it with Revo uninstaller. I downloaded and re-installed the newest version, added back my three email accounts and everything is working properly again. Normal notifications, sounds etc. All good.

Thanks for the help.

To follow up...... I removed my three email accounts from Thunderbird and uninstalled it with Revo uninstaller. I downloaded and re-installed the newest version, added back my three email accounts and everything is working properly again. Normal notifications, sounds etc. All good. Thanks for the help.
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.