X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

"run message filters" not working

Posted

I have just set up my first message filters after using Thunderbird for years. They don't work though. The log is empty and no filtering occurs. The filter is active (checked). The msgFilterRules.dat file (anonymised) is:

version="9" logging="yes" name="job auto emails" enabled="yes" type="17" action="Move to folder" actionValue="imap://robinXXXX@imap.1und1.de/job auto emails" condition="AND (from,is,noreply@XXXX.com) AND (from,is,XXXX@XXXXmail.com) AND (from,is,alert@XXXX.com)"

I have restarted Thunderbird - no difference. Any ideas?

I have just set up my first message filters after using Thunderbird for years. They don't work though. The log is empty and no filtering occurs. The filter is active (checked). The msgFilterRules.dat file (anonymised) is: version="9" logging="yes" name="job auto emails" enabled="yes" type="17" action="Move to folder" actionValue="imap://robinXXXX@imap.1und1.de/job auto emails" condition="AND (from,is,noreply@XXXX.com) AND (from,is,XXXX@XXXXmail.com) AND (from,is,alert@XXXX.com)" I have restarted Thunderbird - no difference. Any ideas?

Chosen solution

You defined three AND conditions, so all of them must match for the filter to trigger. That won't work for an email with only one sender address. Try OR instead.

Read this answer in context 1
Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.132 Safari/537.36

More Information

christ1
  • Top 25 Contributor
2171 solutions 15892 answers

Chosen Solution

You defined three AND conditions, so all of them must match for the filter to trigger. That won't work for an email with only one sender address. Try OR instead.

You defined three AND conditions, so all of them must match for the filter to trigger. That won't work for an email with only one sender address. Try OR instead.
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Thanks that works. It's odd because it didn't work when I entered the first condition and then I added more.

Thanks that works. It's odd because it didn't work when I entered the first condition and then I added more.
Was this helpful to you?
Quote
christ1
  • Top 25 Contributor
2171 solutions 15892 answers

When your problem has been fixed can you mark the topic as 'Solved' please? Thank you.

When your problem has been fixed can you mark the topic as 'Solved' please? Thank you.
Was this helpful to you? 0
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.