X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

After restoring my profile, all accounts are ok exept for gmail (was working before, is working on other tb, google security ok, google cookies enabled

Posted

Hello all,

As summarized above, after restoring my profile on a formatted new linux pc, my gmail account keeps asking for password.

Error: Login to server smtp.googlemail.com with username xxxxxxxx@gmail.com failed.

1) Gmail, working on other instance (thunderbird on mac) 2) Gmail securtiy issues, checked/ Using double authentication though 3) Google cookies enabled on tb 4) No antivirus installed

Settings: imap.googlemail.com, 143, STARTTLS, Normal Passwoed/ Outgoing: smtp.googlemail.com, 465, SSL/TLS, Normal Password

Please advice. Thank you in advance

Hello all, As summarized above, after restoring my profile on a formatted new linux pc, my gmail account keeps asking for password. Error: Login to server smtp.googlemail.com with username xxxxxxxx@gmail.com failed. 1) Gmail, working on other instance (thunderbird on mac) 2) Gmail securtiy issues, checked/ Using double authentication though 3) Google cookies enabled on tb 4) No antivirus installed Settings: imap.googlemail.com, 143, STARTTLS, Normal Passwoed/ Outgoing: smtp.googlemail.com, 465, SSL/TLS, Normal Password Please advice. Thank you in advance
Quote

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:66.0) Gecko/20100101 Firefox/66.0

More Information

AgnesRM 13 solutions 99 answers

Hello Jasonara After a fresh install, Thunderbird needs to be told what your Gmail password is. It asks once, and you type in your regular Gmail password. After connecting successfully, Thunderbird should be able to log in automatically next time. If Thunderbird has saved an incorrect password, you might have to delete the saved password, restart Thunderbird, and go through the "new password' process again. See http://kb.mozillazine.org/Setting_and_changing_email_passwords I hope that helps, AgnesRM

Hello Jasonara After a fresh install, Thunderbird needs to be told what your Gmail password is. It asks once, and you type in your regular Gmail password. After connecting successfully, Thunderbird should be able to log in automatically next time. If Thunderbird has saved an incorrect password, you might have to delete the saved password, restart Thunderbird, and go through the "new password' process again. See http://kb.mozillazine.org/Setting_and_changing_email_passwords I hope that helps, AgnesRM
Was this helpful to you?
Quote
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1504 solutions 7122 answers

Helpful Reply

Not sure why you're using port 143 for the incoming, and normal password. Recommended settings are port 993 with SSL/TLS security. Use OAuth authentication for both incoming and outgoing. Outgoing server is on port 465 with SSL/TLS, or port 587 with STARTTLS.

http://kb.mozillazine.org/Using_Gmail_with_Thunderbird_and_Mozilla_Suite

Not sure why you're using port 143 for the incoming, and normal password. Recommended settings are port 993 with SSL/TLS security. Use OAuth authentication for both incoming and outgoing. Outgoing server is on port 465 with SSL/TLS, or port 587 with STARTTLS. http://kb.mozillazine.org/Using_Gmail_with_Thunderbird_and_Mozilla_Suite

Modified by sfhowes

Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Sweet,

The configuration that sfhowes posted worked like a charm.

Thank you all.

Sweet, The configuration that sfhowes posted worked like a charm. Thank you all.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

jasonara said

Sweet, The configuration that sfhowes posted worked like a charm. Thank you all.

Oops.. Outgoing error : An error occurred while sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: * OK Gimap ready for requests from xx.1xx.2xx.7x b5mb75611546lfo. when changed to the above configuration for outgoing!

''jasonara [[#answer-1214011|said]]'' <blockquote> Sweet, The configuration that sfhowes posted worked like a charm. Thank you all. </blockquote> Oops.. Outgoing error : An error occurred while sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: * OK Gimap ready for requests from xx.1xx.2xx.7x b5mb75611546lfo. when changed to the above configuration for outgoing!
Was this helpful to you?
Quote
Toad-Hall
  • Top 10 Contributor
1740 solutions 11643 answers

Something is wrong with the Outgoing Server (SMTP) settings. Please post image showing your current Outgoing Server (SMTP) settings for that account.

Something is wrong with the Outgoing Server (SMTP) settings. Please post image showing your current Outgoing Server (SMTP) settings for that account.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

After configuring as sfhowes suggested above (I changed them since the incoming worked)

After configuring as sfhowes suggested above (I changed them since the incoming worked)
Was this helpful to you?
Quote
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1504 solutions 7122 answers

Helpful Reply

Your picture shows port 993 for the outgoing server - it should be 465 for SSL/TLS (or 587 for STARTTLS). I've edited my first reply to make it clearer.

Your picture shows port 993 for the outgoing server - it should be 465 for SSL/TLS (or 587 for STARTTLS). I've edited my first reply to make it clearer.
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Hell yeah! Thank you all very much I appreciate your effort. Best

Hell yeah! Thank you all very much I appreciate your effort. Best
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.