Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Hacklendim

  • 1 reply
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by Selim

more options

Firefox kullanarak girdiğim bazı sitelerden sonra tanımadığım birinden bir mail geldi... Şifre bilgisini doğru veren bir kişi mail listeme ulaştığını ve uygunsuz videolar göndereceğini söyleyerek benden para istiyor... Mail, facebook, msn gibi hesap bilgilerimi aldığını... Bilgisayarımın (Mac os x) video kamerası ile özel hayatıma ait görüntüler kaydettiğini ve bunları yayacağını söylüyor...

Öncelikle bu tip bir Hackleme teknik olarak yapılabilir mi? Yapılabilirse bu kişiler tespit edilebilir mi?

Gönderilen mail ektedir...

Firefox kullanarak girdiğim bazı sitelerden sonra tanımadığım birinden bir mail geldi... Şifre bilgisini doğru veren bir kişi mail listeme ulaştığını ve uygunsuz videolar göndereceğini söyleyerek benden para istiyor... Mail, facebook, msn gibi hesap bilgilerimi aldığını... Bilgisayarımın (Mac os x) video kamerası ile özel hayatıma ait görüntüler kaydettiğini ve bunları yayacağını söylüyor... Öncelikle bu tip bir Hackleme teknik olarak yapılabilir mi? Yapılabilirse bu kişiler tespit edilebilir mi? Gönderilen mail ektedir...

All Replies (1)

more options

Hack'lenmiş olmanız ve saydıklarınızın gerçekleşmiş olması teoride mümkün. (Gerçekten böyle bir şeyin olup olmadığını ise bilmiyoruz.)

Ancak durum ne olursa olsun, ortada bir tehdit suçu bulunduğu için elinizdeki bilgi ve belgelerle birlikte en yakın kolluk birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmanızı öneririm. Yapan kişiler ancak bu şekilde tespit edilebilir.