X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Why does dragging url to Finder now make webloc with url for name?

Posted

On a Mac Prior to version 53.0 when I dragged a url from the url bar to Finder, it created a .webloc file whose name was based on the title of the web page. Now the file name is based on the url itself. This is a regression: Urls are much less likely to tell you what you're looking at than web page titles.

Is there a configuration I can use to fix this, or is it a bug?

On a Mac Prior to version 53.0 when I dragged a url from the url bar to Finder, it created a .webloc file whose name was based on the title of the web page. Now the file name is based on the url itself. This is a regression: Urls are much less likely to tell you what you're looking at than web page titles. Is there a configuration I can use to fix this, or is it a bug?
Attached screenshots

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 25.0 r0

Application

  • Firefox 53.0
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.9; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/53.0/Darwin/en-US/

Extensions

  • Application Update Service Helper 2.0 (aushelper@mozilla.org)
  • Avast Online Security 10.3.3.48 (wrc@avast.com)
  • ColorfulTabs 31.1.4 ({0545b830-f0aa-4d7e-8820-50a4629a56fe})
  • Display Window Title 2.0.1-signed.1-signed (aero-window-title@benjamin.smedbergs.us)
  • LastPass: Free Password Manager 4.1.47a (support@lastpass.com)
  • Multi-process staged rollout 1.14 (e10srollout@mozilla.org)
  • OneTab 1.17.0 (extension@one-tab.com)
  • Pocket 1.0.5 (firefox@getpocket.com)
  • Self-Destructing Cookies 0.4.12 (jid0-9XfBwUWnvPx4wWsfBWMCm4Jj69E@jetpack)
  • SSL Version Control 0.4.1-signed (jid1-ZM3BerwS6FsQAg@jetpack)
  • uBlock Origin 1.12.1 (uBlock0@raymondhill.net)
  • Web Compat 1.0 (webcompat@mozilla.org)
  • SaveFrom.net helper 7.25 (helper-sig@savefrom.net) (Inactive)
  • StumbleUpon 4.21 ({AE93811A-5C9A-4d34-8462-F7B864FC4696}) (Inactive)
  • WOT 20151208 ({a0d7ccb3-214d-498b-b4aa-0e8fda9a7bf7}) (Inactive)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription:
  • adapterDeviceID: 0x0d26
  • adapterDrivers:
  • adapterRAM:
  • adapterVendorID: 0x8086
  • crashGuards: []
  • currentAudioBackend: audiounit
  • driverDate:
  • driverVersion:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'OpenGL Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OPENGL_COMPOSITING'}]}
  • info: {u'TileHeight': 1024, u'TileWidth': 1024, u'AzureFallbackCanvasBackend': u'none', u'AzureCanvasAccelerated': 1, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureContentBackend': u'skia'}
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • webgl2Renderer: NVIDIA Corporation -- NVIDIA GeForce GT 750M OpenGL Engine
  • webglRenderer: NVIDIA Corporation -- NVIDIA GeForce GT 750M OpenGL Engine
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: OpenGL

Modified Preferences

Misc

  • User JS: No
  • Accessibility: No
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17421 solutions 157408 answers

If you drag the URL from the location/address bar then you can only get the text this is in the location bar. Maybe try to drag the tab instead.

If you drag the URL from the location/address bar then you can only get the text this is in the location bar. Maybe try to drag the tab instead.

Helpful Reply

Dragging the tab doesn't work. Please bear in mind that this is a REGRESSION: Before the most recent version, this worked as I expect. Now it doesn't.

Dragging the tab doesn't work. Please bear in mind that this is a REGRESSION: Before the most recent version, this worked as I expect. Now it doesn't.
Andrew_L 0 solutions 6 answers

Helpful Reply

Thanks for the referral cor-el.

I have basically the same issue. The timing of us both having this problem doesn't seem to be coincidence.

Here's my thread. https://support.mozilla.org/en-US/questions/1158180

Let's get this figured out, and solve it. FredMcD recommended doing a reinstall, while renaming integral folders. Although I'd like a more simple fix if that was possible.

Thanks for the referral cor-el. I have basically the same issue. The timing of us both having this problem doesn't seem to be coincidence. Here's my thread. https://support.mozilla.org/en-US/questions/1158180 Let's get this figured out, and solve it. FredMcD recommended doing a reinstall, while renaming integral folders. Although I'd like a more simple fix if that was possible.
jochenjacob 0 solutions 1 answers

Hallo,

As a complete newbie, I did not find another way to get in here than by posting this matter for the third time, sorry for that. You can find my contribution here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1158515 A contributer of the German forum Camp Firefox assured me that the problem does NOT appear on his Windows machine (I am on Mac OS X 10.9.5). Can anybody confirm this?

Regards, Jochen

Hallo, As a complete newbie, I did not find another way to get in here than by posting this matter for the third time, sorry for that. You can find my contribution here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1158515 A contributer of the German forum Camp Firefox assured me that the problem does NOT appear on his Windows machine (I am on Mac OS X 10.9.5). Can anybody confirm this? Regards, Jochen
asadotzler 3 solutions 17 answers
This is probably bug https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1358075