Ret problemer, hvor billeder ikke bliver vist

Hvis du har problemer med at hente eller se billeder i Firefox, så følg vejledningen herunder.

Denne artikel gælder for stillestående billedformater, som fx PNG, GIF og JPG, såvel som animerede filformater, som fx animerede GIF. For problemer med video, læs mere i artiklen Løs almindelige lyd- og videoproblemer.

Bemærk: Hvis du har problemer med indlæsning af indhold på et websted, så klik på ikonet med hængelåsen Fx70GreyPadlockFx89Padlock i adressefeltet for at se, om Firefox har blokeret dele af siden, som ikke er sikker. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert? for detaljer.

Ryd cookies og cache

Nogle gange kan problemer med at indlæse websteder løses ved at rydde cookies og cache.

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik…
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  5. Klik på knappen OKRyd nu.

Sikkerhedsprogrammer

Noget sikkerhedsprogrammer (inklusive firewalls, antivirus-, antispyware- og privatlivsprogrammer) kan genkende og blokere spionerende billeder, såkaldte web bugs, ligesom de kan forhindre billeder i at blive animeret. Kontrollér indstillingerne i dine sikkerhedsprogrammer, og sørg for, at der er givet tilladelse til at billeder indlæses.

Udvidelser

Udvidelser er tilføjelser, der tilføjer eller ændrer funktioner i Firefox. Læs artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer for vejledning i, hvordan man deaktiverer eller afinstallerer udvidelser, som kan være skyld i at billeder ikke indlæses i Firefox.

Billeder bliver indlæst, men ser forkerte ud

Hvis billeder på websteder bliver indlæst, men ikke ser korrekte ud, eller hvis de ikke ser ud som i andre browsere:

• Hvis du bruger et web-accelerator-program, så deaktivér det, og kontrollér så, om billeder nu indlæses korrekt. Læs mere i programmets dokumentation.
  • Hvis billedets område viser tekst eller noget rod, så læs MozillaZine Knowledge Base-artiklen Page displays as gibberish.

Andre grunde til at billeder ikke bliver indlæst

• Webstedet, som viser billederne, kan være nede eller have andre problemer. Prøv at indlæse webstedet fra en anden computer eller en anden browser.
  • Nogle stier til billeder indeholder omvendte skråstreger (fx. eksempel.dk\MitBillede.jpg). Disse stier virker ikke i andre browsere end Internet Explorer. Kontakt webstedets administrator, hvis du stæder på billeder, som bruger omvendte skråstreger i deres URL.

• Du har måske ændret en indstilling i Firefox som gør, at billederne ikke bliver indlæst. Du kan enten nulstille alle indstillingerne eller prøve følgende:
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Find browser.display.document_color_use i listen over indstillinger. Den bør som standard være sat til 0.
  3. Klik på knappen Nulstil Fx71aboutconfig-ResetButton, hvis værdien ikke er sat til 0.

Billeder bliver stadig ikke indlæst korrekt

Hvis du har prøvet alle løsningerne i denne artikel og billederne eller animationerne stadig ikke bliver indlæst korrekt, så prøv disse løsninger:

Baseret på information fra Images or animations do not load (mozillaZine KB)