Konfigurationseditor i Firefox

Konfigurationseditoren (siden about:config) lister Firefox' indstillinger (preferences), som læses fra filerne prefs.js og user.js i Firefox' profil og fra programstandarder. Mange af disse indstillinger er avancerede indstillinger, der ikke er tilgængelige i fanebladet IndstillingerIndstillinger. Denne artikel beskriver, hvordan siden about:config bruges til at se, skifte og nulstille indstillinger i Firefox, hvis det er nødvendigt.

Advarsel: Ændring af disse avancerede indstillinger kan nogle gange ødelægge eller medføre underlig opførsel i Firefox. Du bør kun foretage ændringer, hvis du ved, hvad du gør, eller hvis du følger et troværdigt råd.

Åbn siden about:config

Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
En advarselsside vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig!Accepter risikoen og fortsæt for at fortsætte til siden about:config.

Fx57aboutconfig Fx71aboutconfig

Klik på Vis alle for at se alle indstillingerne i profilen eller brug feltet Søg efter indstilling til at filtrere de viste indstillinger.

Søg efter en indstilling

Du kan bruge feltet Søg:Søg efter indstilling øverst på siden about:config til hurtigt at finde bestemte indstillinger. Hvis du fx indtaster ocsp i søgefeltet, vises indstillingen security.OCSP.enabled.
Bemærk, at der er forskel på store og små bogstaver i indstillingernes navne, men der tages ikke hensyn til store og små bogstaver i søgningen.

Hvis du indtaster en søgeterm, og indstillingen ikke eksisterer, får du mulighed for at tilføje en ny indstilling (se nedenunder).

Ændring af en indstilling

For at skifte værdien af en eksisterende streng eller heltal, højreklikcontrol-klik på indstillingen, vælg Rediger (eller dobbeltklik på indstillingen), og indtast så den nye værdi i vinduet, der åbnes. For en boolsk værdi (true-false), højreklikcontrol-klik på indstillingen, og vælg Skift (eller dobbeltklik på indstillingen) for at skifte mellem værdierne true og false.

Fx71aboutconfigShowAll

Du kan dobbeltklikke på en indstilling for at ændre dens værdi, eller du kan gøre følgende:

For en indstilling med en boolsk værdi (true-false), klik på knappen Skift Fx71aboutconfig-ToggleButton .

For en indstilling med en streng (tekst) eller et tal, klik på knappen Rediger Fx71aboutconfig-EditButton , og indtast en ny værdi.

Fx71aboutconfig-editpref

Klik på knappen med fluebenet Fx71aboutconfig-Checkmark for at gemme ændringen.

Nulstilling eller sletning af en indstilling

Du kan kun nulstille eller fjerne indstillinger, der er ændret. De vises med fed skrift. (Hvis du vil nulstille alle indstillinger, så læs artiklen Nulstil indstillinger i Firefox for at fejlsøge og rette problemer).

For at nulstille en indstilling til dens standardværdi eller fjerne en tilføjet indstilling, højreklikcontrol-klik på indstillingen, og vælg Nulstil. Hvis du selv har tilføjet indstillingen via siden about:config, vil den blive fjernet fra listen, når du genstarter Firefox.

For at nulstille en indstilling til dens standardværdi, klik på knappen Nulstil Fx71aboutconfig-ResetButton . For at fjerne en tilføjet indstilling, klik på knappen Slet Fx71aboutconfig-DeleteButton . Hvis du selv har tilføjet indstillingen, vil den blive fjernet fra listen, når du genstarter Firefox.
Bemærk: En Slet-knap Fx71aboutconfig-DeleteButton kan blive vist ud for nogle indstillinger, der vises med fed skrift, selvom du ikke har selv har ændret eller tilføjet indstillingen. Det kan fx være indstillinger, hvis værdier er systemspecifikke. Hvis du sletter disse indstillinger, vil de blive føjet til listen igen, hvis de er relevante.

Tilføj en indstilling

aboutconfig-contextmenu
Fx71aboutconfig-addnewpref

For at tilføje en ny indstilling, højreklikcontrol-klik et sted på listen med indstillinger, og vælg Ny nøgle. Vælg den type indstilling, du vil tilføje (Streng, Heltal eller Boolsk værdi), og indtast indstillingens navn og værdi.

• Streng er en tekst-værdi
  • Heltal er et tal
  • Boolsk værdi er enten true eller false

For at tilføje en ny indstilling, indtast indstillingens navn i feltet Søg efter indstilling øverst på siden about:config. Nederst under søgeresultaterne (hvis der er nogen), vil der være en mulighed for at oprette den nye indstilling. Vælg den type indstilling, du vil tilføje:

• Streng er en tekst-værdi
  • Tal er et tal
  • Boolsk værdi er enten true eller false

Klik på knappen Tilføj Fx71aboutconfig-AddButton for at oprette den nye indstilling og angive dens værdi. Boolske indstillinger sættes til true som standard; Brug knappen Skift Fx71aboutconfig-ToggleButton for at ændre værdien. For indstillinger der angives med en streng eller et tal, indtast værdien og klik så på knappen Gem Fx71aboutconfig-Checkmark . Klik på knappen Slet Fx71aboutconfig-DeleteButton for at annullere indstillingen.

Baseret på information fra About:config (mozillaZine KB)