Websider ser forkerte ud

Denne artikel handler om websider, som ikke vises korrekt i Firefox.

Bemærk: Hvis du har problemer med indlæsning af indhold på et websted, så klik på ikonet Fx57GreenPadlock Fx70GreyPadlock i adressefeltet for at se, om Firefox har blokeret dele af siden, som ikke er sikker. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert? for detaljer.

Ryd cookies og cache

Firefox gemmer dele af websider i sin hukommelse (cache), så du ikke behøver at hente alt indholdet, næste gang du besøger den samme websted. Det kan fx være billeder eller css-filer med koder til webstedets layout. Hvis et websted har opdateret sin kode, kan Firefox risikere at bruge noget af den gamle kode sammen med den nye kode, hvilket kan forårsage en forkert visning af websiden. Du kan løse dette problem ved at rydde cookies og cache:

1. Klik på knappen Arkiv 57 library icon på værktøjslinjen. (Hvis du ikke kan se knappen dér, så klik på menuknappen fx57menu , og klik så på Arkiv). Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik….
  2. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  3. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  4. Klik på knappen Ryd nu.
Når du har ryddet cookies og cache, så prøv at besøge websiden igen for at se, om problemet blev løst.

Nulstil zoom

Nogle websteder kan se forkert ud, hvis der er blevet zoomet ud eller ind på dem. Prøv at nulstille zoom for webstedet for at se, om det hjælper: Tryk på tasterne Ctrl + 0Kommando + 0. Har du problemet på flere forskellige websteder, kan det skyldes brug af en udvidelse med en zoom-funktion. Du skal i så fald nulstille zoom i udvidelsen.

Nulstil minimum skriftstørrelse

Nogle websteder vises forkert, hvis du har angivet en minimum skriftstørrelse. Prøv at nulstille minimum skriftstørrelse:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på IndholdGenerelt, og find afsnittet Sprog og udseende.
  3. Klik på knappen Avanceret… i afsnittet Skrifttyper & farver.
  4. Vælg Ingen i rullemenuen ud for Minimum skriftstørrelse.

Nulstil sidestil

Websteder vises anderledes, hvis du ved en fejl er kommet til at vælge Ingen sidestil. Sørg for, at Basissidestil er valgt:

• Tryk på tasten Alt for at få vist menulinjen midlertidigt. Åbn menuen Vis, klik på Sidestil, og klik så på Basissidestil.

Kontrollér, at JavaScript ikke blokeres

Nogle websteder kan ikke vises korrekt, hvis JavaScript er blokeret. Kontrollér, om du benytter en udvidelse, der blokerer JavaScript (fx udvidelsen NoScript), eller om du har et sikkerhedsprogram, der blokerer JavaScript.

Kontrollér, at din computers ur er korrekt indstillet

I visse tilfælde kan indlæsning og bekræftelse af sikkert webindhold være tidsafhængigt, så du bør kontrollere, at dato, klokkeslæt og tidszone er korrekt indstillet på din computer.

Deaktiver problematiske udvidelser eller hardware-acceleration

Nogle websteder kan ikke vises korrekt, hvis en udvidelse påvirker visningen, eller hvis du benytter hardware-acceleration. Følg vejledningen i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer for at kontrollere, om det løser problemet.

Rapportér webstedet

Af og til kan du havne på en webside, der ikke virker korrekt i Firefox. Hvis det sker, så besøg Webcompat.com, og rapportér problemet.

Hvis du bruger Firefox Beta, Developer Edition eller Nightly, så klik på menuen Sidehandlinger (tre prikker i adressefeltet), og vælg Rapportér problem med websted….

Baseret på information fra Websites look wrong (mozillaZine KB)