Websider ser forkerte ud

Denne artikel forklarer, hvordan du løser problemer med websider, der ikke vises korrekt i Firefox, eller ikke virker som de skal.

Ryd cookies og cache

Firefox gemmer dele af websider i sin hukommelse (cache), så du ikke behøver at hente alt indholdet, næste gang du besøger den samme websted. Det kan fx være billeder eller css-filer med koder til webstedets layout. Hvis et websted har opdateret sin kode, kan Firefox risikere at bruge noget af den gamle kode sammen med den nye kode, hvilket kan forårsage en forkert visning af websiden. Du kan løse dette problem ved at rydde cookies og cache:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik…
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  5. Klik på knappen OKRyd nu.
Når du har ryddet cookies og cache, så prøv at besøge websiden igen for at se, om problemet blev løst.

Nulstil zoom

Nogle websteder kan se forkert ud, hvis der er blevet zoomet ud eller ind på dem. Prøv at nulstille zoom for webstedet for at se, om det hjælper: Tryk på tasterne Ctrl + 0Kommando + 0. Har du problemet på flere forskellige websteder, kan det skyldes brug af en udvidelse med en zoom-funktion. Du skal i så fald nulstille zoom i udvidelsen.

Nulstil minimum skriftstørrelse

Nogle websteder vises forkert, hvis du har angivet en minimum skriftstørrelse. Prøv at nulstille minimum skriftstørrelse:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt, og find afsnittet Sprog og udseende.
  3. Klik på knappen Avanceret… i afsnittet Skrifttyper & farver.
  4. Vælg Ingen i rullemenuen ud for Minimum skriftstørrelse.

Nulstil sidestil

Websteder vises anderledes, hvis du ved en fejl er kommet til at vælge Ingen sidestil. Sørg for, at Basissidestil er valgt:

Kontrollér, at JavaScript ikke blokeres

Nogle websteder kan ikke vises korrekt, hvis JavaScript er blokeret. Kontrollér, om du benytter en udvidelse, der blokerer JavaScript (fx udvidelsen NoScript), eller om du har et sikkerhedsprogram, der blokerer JavaScript. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen JavaScript-indstillinger til interaktive websider.

Kontrollér, at din computers ur er korrekt indstillet

I visse tilfælde kan indlæsning og bekræftelse af sikkert webindhold være tidsafhængigt, så du bør kontrollere, at dato, klokkeslæt og tidszone er korrekt indstillet på din computer.

Deaktiver problematiske udvidelser eller hardware-acceleration

Nogle websteder kan ikke vises korrekt, hvis en udvidelse påvirker visningen, eller hvis du benytter hardware-acceleration. Følg vejledningen i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer for at kontrollere, om det løser problemet.

Kontrollér, om Firefox har blokeret usikkert indhold

Firefox blokerer potentielt skadeligt og usikkert indhold på websider, der formodes at være sikre. Klik på hængelåsen Fx89Padlock i adressefeltet for at se, om Firefox har blokeret usikkert indhold på websiden. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert? for detaljer.

Slå udvidet beskyttelse mod sporing fra for webstedet

Udvidet beskyttelse mod sporing kan nogle gange medføre fejl på websteder, når sporings-indhold blokeres. Sådan slår du udvidet beskyttelse mod sporing fra for webstedet:

1. Klik på skjoldet Fx91ShieldIcon-Blue i adressefeltet for at åbne beskyttelsespanelet.
  2. Klik på den blå kontakt Fx91ETPbluetoggle. Websiden genindlæses med udvidet beskyttelse mod sporing slået fra.

Dette tillader kun indlæsning af sporings-teknologier for det pågældende websted. Sporings-teknologier vil fortsat være blokeret på andre websteder.

Rapportér webstedet

Hvis en webside vises og fungerer korrekt, når udvidet beskyttelse mod sporing er slået fra, kan du indberette webstedet for at hjælpe med at forbedre Firefox. Læs artiklen How do I report a broken site in Firefox desktop? for mere information.

Lejlighedsvis kan du støde på en webside, der bare ikke fungerer i Firefox, selv når udvidet beskyttelse mod sporing er slået fra. Hvis websiden fungerer i andre browsere, så indberet problemet på Webcompat.com.

Baseret på information fra Websites look wrong (mozillaZine KB)