Thunderbird 91.0.3 hangs when entering Preferences

Latest release Thunderbird 91.0.3 x64 hangs when entering Preferences. It is very slow scrolling after that and total hang on in a few seconds. OS is Win 10 Pro x64 21H1.… (read more)

Latest release Thunderbird 91.0.3 x64 hangs when entering Preferences. It is very slow scrolling after that and total hang on in a few seconds.

OS is Win 10 Pro x64 21H1.

Also I cannot find the way how to open Config Editor - there is no appropriate tab in Preferences (as far as I see before hang on).

Asked by Fixxxer 2 weeks ago

Last reply by Fixxxer 1 day ago

Thunderbird updater does not work with any version, including after complete reinstall

Regardless of what version and CPU architecture of Thunderbird is installed, the auto updater keeps telling me that it cannot update Thunderbird and suggests that I visit… (read more)

Regardless of what version and CPU architecture of Thunderbird is installed, the auto updater keeps telling me that it cannot update Thunderbird and suggests that I visit Thunderbird's website to download the latest version.

Searches related to this problem all either involve Avast antivirus, which I am not using (I use F-Secure TOTAL) or very obsolete versions. To the best of my knowledge, I do not have any specific website blocked in my network, apart from Facebook, and despite searching, I cannot find out any debug options to determine the cause of the update failure.

I have tried uninstalling the product and reinstalling it, also changing between 32-bit and 64-bit versions. Currently running 78.9.1 64-bit under Windows in the Release channel.

Asked by mikko2 5 months ago

Last reply by mikko2 15 hours ago

Thunderbird not working with Gmail (SENDING NOT WORKING)

TELUS in canada has Forced me to switch to Gmail. I've spent 10 HOURS trying to get this working beyond frustrated!! Basically I set up thunderbird with the settings give… (read more)

TELUS in canada has Forced me to switch to Gmail. I've spent 10 HOURS trying to get this working beyond frustrated!!

Basically I set up thunderbird with the settings given by telus and the following is occuring.

[Thunderbird]

- Receiving emails thru thunderbird - WORKING - Sending Emails thru thunderbird - NOT WORKING. Shows they are SENT (in thunderbird) but in if I go to Gmail it's not in the SENT folder.

"An error occurred while sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: mtlp000083 cmsmtp ESMTP server not available." when sending email thru thunderbird


[Gmail website]

- I can SEND and COMPOSE/SEND a message and it will receive to thunderbird. Messages composed in gmail will show it's in the SENT folder in gmail.

PLEASE HELP! I've spent over 10 HOURS now doing everything I can. Telus support has not completely stopped helping me as it's not there end.. I have no idea what to do..

Asked by camarosource 21 hours ago

Last reply by camarosource 8 hours ago

Slow scrolling of account pane on thunderbird 91 and 92b1 [win10]

Hello, I am facing a weird issue with my Thunderbird installation. When I am moving up and down my mouse on the account pane on the right of Thunderbird, the app gets slo… (read more)

Hello,

I am facing a weird issue with my Thunderbird installation. When I am moving up and down my mouse on the account pane on the right of Thunderbird, the app gets slow and increases cpu usage to 80%+. I have tried disabling indexing and hardware acceleration but these didn't solve the issue. I also installed 92b1 version but the problem continues. On the 78th version there was no issue like this. Here I have attached a gif to represent the problem.


PS.: If you see a 50%+ on the utilization on the taskbar on the beginning it is because I was running a gif recorder to make the above animation. It usually runs between 20 - 30 % but when I am trying to select an account to thunderbird it jumps to 89%.

inbox message filter fails when forwarding (sort of)

I recently updated my TB to 78.13.0 (64-bit) on Windows. Previously working filters to forward certain emails now cause an error - "The message cannot be put in the (IMA… (read more)

I recently updated my TB to 78.13.0 (64-bit) on Windows. Previously working filters to forward certain emails now cause an error - "The message cannot be put in the (IMAP) sent folder - store in local sent folder instead?" "Retrying" fails, "OK" works as expected. I'll capture this message box as soon as I can.

So it's not really a huge deal - the message is sent, but not stored correctly. This only happens on startup and as best I can tell only while the IMAP account is doing it's initial sync. If I run the filter manually after a short period of time (maybe a minute later) all is well. The messages range in size from ~200k to ~1.5M depending on attachments.

I've put all (3) of the forwarding rules at the bottom of the filter list trying to add some tiny delay, but that doesn't help. Is there a way to delay a filter from running? It seems it's all or nothing, automatic or manual. The "periodically" setting is not required I only get these message once a day, but need to share them right away when I do. Right away does not mean like milliseconds - just quickly - and keeping them in the IMAP folder is better, otherwise I have to remember to move them there from local folders.

Again, this is a condition that started with the update. Thanks for your consideration, time, and talent. Regards, --Sam

Asked by Sam Piper 3 weeks ago

Last reply by Sam Piper 2 hours ago

Thunderbird freezes constantly on my iMac running Mojave 10.14.6

Since before the last update to Thunderbird, it constantly freezes and locks up my whole computer to the point where I have to shut my iMac down with the start button. It… (read more)

Since before the last update to Thunderbird, it constantly freezes and locks up my whole computer to the point where I have to shut my iMac down with the start button. It has actually gotten worse since the most recent update. I have used Thundirbird for over 10 years and never had a problem with it until now. It also will spontaneously close an email while I am trying to read it. This is very annoying and if this keeps up and I can't find a solution I will change my email program.

Asked by larrysphotos 1 week ago

Last reply by larrysphotos 7 hours ago

Message filters stopped running but do work manually

I'm running 78.13.0 (32-bit) and am on the release update channel. After the most recent update message filters have stopped running automatically. Strange thing is if I … (read more)

I'm running 78.13.0 (32-bit) and am on the release update channel.

After the most recent update message filters have stopped running automatically. Strange thing is if I go Tools>Run Filters on Folders, then the messages are routed to their respective folders. Curious thing is, this is one of five Inboxes and only one is experiencing this. I'm bumfuddled.

What have I tried? Restarting. Restarting in Safe Mode. Rebooting.

Another thing, if I go to Tools>Message Filters and find/highlight the particular filter, then click Run Filter, nothing happens - but - if I click on Edit the filter, do absolutely nothing but close it, then click Run Filter again, it works.

But the main thing that has me perplexed is from the inbox, manually selecting Tools>Run Filters works. It's like the filters are never being launched automatically when messages arrive. Thoughts?

Asked by john.beech 3 weeks ago

Last reply by john.beech 5 days ago

'New Folder' option under InBox

Each time I create a 'New Folder' under InBox, the new folder does not appear unless Thunderbird is terminated then restarted. This was first noticed when attempting to m… (read more)

Each time I create a 'New Folder' under InBox, the new folder does not appear unless Thunderbird is terminated then restarted. This was first noticed when attempting to make a filter, and moving a message to the newly created folder; the folder was not listed as an option. Checking under the InBox an sure enough the folder was not there. Terminated Thunderbird, then restated, checked under InBox and the folder was there. Was then able to successfully create the new filter.

Asked by xytsrm 1 week ago

Last reply by xytsrm 1 day ago

After upgrade to v91 my message filters stopped working

Before upgrade all filters worked well but after upgrade they stopped working. All messages stays in Inbox despite of filters. I reconfigured filters by Edit button and c… (read more)

Before upgrade all filters worked well but after upgrade they stopped working. All messages stays in Inbox despite of filters. I reconfigured filters by Edit button and changing Move message to folder. But the messages are still staying in Inbox. I have to press Run Now on each filter to apply it manually.

Asked by ivan.baklykov 2 weeks ago

Last reply by ivan.baklykov 6 days ago

Send Button Always Grayed Out in 91.1.0 on Linux

Cannot send any e-mail with Thunderbird 91.1.0 on Linux (Linux harrier 5.13.14-200.fc34.x86_64 #1 SMP Fri Sep 3 15:33:01 UTC 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux), as the … (read more)

Cannot send any e-mail with Thunderbird 91.1.0 on Linux (Linux harrier 5.13.14-200.fc34.x86_64 #1 SMP Fri Sep 3 15:33:01 UTC 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux), as the Send button is always grayed out. Yes, there is an address in the To box, and Yes, we are in online mode.

Verified on two different systems. See attached screenshot.

Asked by tkevans 6 days ago

Last reply by tkevans 5 days ago

Google Provider Calendar in TB

Hello I've problem with Google Provider Calendar. - version TB 78.13 - Plug in Google Provider - on line - I choosing my google account, calendars and google permissions… (read more)

Hello

I've problem with Google Provider Calendar. - version TB 78.13 - Plug in Google Provider - on line - I choosing my google account, calendars and google permissions. - after synchro my cals I can adds, del events but when I invite someone and update event - nothing happens.

In another mail client google calendar works fine.

Asked by Robert 1 month ago

Last reply by Robert 5 days ago

To make Ctr + + stay permanently

I recently installed Thunderbird version 91.1.0. I want to permanently enlarge all the content of my emails and not just the text. This is both for received e-mails and f… (read more)

I recently installed Thunderbird version 91.1.0. I want to permanently enlarge all the content of my emails and not just the text. This is both for received e-mails and for writing a new one. I do not want to enlarge the menus or the interface, only the entire body of the e-mails. How to make Ctr + + stay permanently and I don't have to do it every time I restart Thunderbird? In previous versions of TB I did it by modifying some value of the "configuration editor", but I don't remember how I did it. Thank you.

Asked by arcangel1 4 days ago

Last reply by arcangel1 4 days ago

IMAP access to Gmail is very slow

When accessing my Gmail account with Thunderbird, using IMAP, the progress has become glacially slow. It sometimes takes minutes between steps (sending login information,… (read more)

When accessing my Gmail account with Thunderbird, using IMAP, the progress has become glacially slow. It sometimes takes minutes between steps (sending login information, opening folder, downloading messages) with the whirling blue circle going the whole time. Sending mail goes quickly but the program often times out trying to copy the sent mail to Gmail's sent mail folder. When I access Gmail with a browser I often find extra emails in both folders (and in the "all mail" folder) that I deleted in Thunderbird but the delete command apparently didn't make it to Gmail.

I've tried rebuilding the mailboxes by right-clicking on the mailbox, selecting "properties" and "repair folder." When I do this to all the Gmail folders, this sometimes speeds up the communication, but not always, and never for very long. The problem always returns within a few hours.

I've tried deleting the MSF files from my profile, to no avail.

I've tried restarting with add-ons disabled, to no avail.

I've compacted all my Gmail folders, to no avail.

I've disabled anti-virus checking of the Thunderbird profile folder, to no avail.

This is happening with two different instances of Thunderbird on two different platforms (one Mac, one Windows), and both copies of Thunderbird do IMAP just fine with a non-Gmail account, so I think it's unlikely that this is a problem on my end. Has Google changed something about their IMAP protocol recently? I've been having this problem for about two weeks now. At first it was restricted to the copying of sent emails into Gmail's "sent mail" folder, but in the last five or six days it has been slow with nearly every operation.

The mailboxes in question are nearly empty. I keep them trimmed to fewer than 100 emails in "all mail" and less than 30 in the inbox.

This is the same email account that I've been accessing with Thunderbird for years, and as far as I know I didn't change anything on my end. I didn't install any new software and made no changes to the settings. Things just gradually slowed down until now they're painfully slow.

Any suggestions will be much appreciated. Especially from someone who has already faced and solved this problem!

Asked by j.oltion 2 weeks ago

Last reply by j.oltion 3 days ago

Migration from Windows Live Mail to Thunderbird 91 Problems

I migrated from Windows Live Mail to TB. As recommended, I installed Ver 31, transferred the files, email and contacts. It all seems to work, picks up and sends email. I … (read more)

I migrated from Windows Live Mail to TB. As recommended, I installed Ver 31, transferred the files, email and contacts. It all seems to work, picks up and sends email. I understood that it was supposed to upgrade to the latest version. The Help menu shows that this (31) IS the latest version. When I manually upgrade to 91, It will not stop asking me for the password, no matter how many times I enter it. I have checked that the server settings are all the same. What am I supposed to do here? Is there a fix for this? Dougal

Asked by dougal1 5 days ago

Last reply by dougal1 8 hours ago

Problem with Thunderbird working with Yahoo Mail acccounts.

Help! ... I now use Yahoo Mail accounts on Thunderbird. I keep getting a window pop-up: "Server imap.mail.yahoo.com has disconnected." and Thunderbird stops working. This… (read more)

Help! ... I now use Yahoo Mail accounts on Thunderbird. I keep getting a window pop-up: "Server imap.mail.yahoo.com has disconnected." and Thunderbird stops working. This has been going on for over a month and I thought re-addressing AuthO2 thru Yahoo Accounts would have stopped these pop-up windows, but nope. This is frustrating as I use Thunderbird for our business as well as personal. I have to constantly reboot Thunderbird to get it working again for around 10 minutes before it goes down again & I have to re-boot. What's going on here? The complete message in window pop-up reads: [ Server imap.mail.yahoo.com has disconnected. The server may have gone down or there may be a network problem. ] I've never had this problem with Gmail accounts or Verizon accounts before we transferred accounts to Yahoo & I've been using Thunderbird for over 25 years. Please help, as I need a stable e~mail program for our business. Would appreciate it & thank you in advance. goCaT

Asked by goCaT 4 hours ago

Last reply by goCaT 1 hour ago

Emails

Hi There, I have had a problem for over a week now to no avail i can't seem to retrieve any of my emails and i don't know why as i have used Thunderbird for years without… (read more)

Hi There, I have had a problem for over a week now to no avail i can't seem to retrieve any of my emails and i don't know why as i have used Thunderbird for years without a problem until now, i hope you can find me a solution as i have tried everything and there ain't much help out there on how to solve this issue:

"The RETR command did not succeed. Error retrieving a message. Mail server mail.btinternet.com responded: no such message."

Thanks Mark

Asked by djmarco65242 4 days ago

Last reply by djmarco65242 3 days ago

error message when trying to send emails

I keep getting the following sending error message and it does not happen all the time. Sometimes, if I continue to click send multiple times it will eventually send and… (read more)

I keep getting the following sending error message and it does not happen all the time. Sometimes, if I continue to click send multiple times it will eventually send and other times I need to reboot by machine. I have 3 email accts. One is through Gmail and the other two are through Rackspace

Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) secure.emailsrvr.com was lost in the middle of the transaction. Try again.

Help please:)

Asked by info6099 6 hours ago

Last reply by info6099 1 hour ago

Thunderbird won't start in Windows 7 - tried many help steps already

My Thunderbird won't open in Windows 7 Pro after installing new RAM. I have tried many of the suggestions I found such as removing the parent.lock file and deleting the … (read more)

My Thunderbird won't open in Windows 7 Pro after installing new RAM. I have tried many of the suggestions I found such as removing the parent.lock file and deleting the Windows cached profile for Thunderbird. I also cannot get it to start in Safe Mode.

I have also cleared the cache and removed browser add-ons in Firefox, and checked my anti-virus (Norton) it does not appear to be blocking Thunderbird. I also used the LockHunter program and it says nothing is locking Thunderbird.

I don't know what else to look at. However I am not a techie, and am not sure I could follow many other steps myself.

Can someone help me?

Thank you!

Asked by pvbeachbum1 1 week ago

Last reply by pvbeachbum1 3 days ago

Cannot open / save PDF attachment from google imap account

I receive a 12 Mb PDF attachment. I am able to open it using my browser and going to gmail online. But when I try to open or save using TB then I cannot see it. Well I ca… (read more)

I receive a 12 Mb PDF attachment. I am able to open it using my browser and going to gmail online. But when I try to open or save using TB then I cannot see it. Well I can save it but the saved PDF is smaller and corrupted.

I am using TB Version 91.1.1 64 bit on Windows Version 10.0.19042.1237

Thanks.

Asked by Daniele 1 day ago

Last reply by Daniele 13 hours ago

My Thunderbird has not been able to log in to my email accounts at Zoho.com or gmail since July; zoho has not been any help.

I have been using Thunderbird email for numerous years. At the end of June (2021) I started a summer-long vacation in another state, and prepared a laptop (Win 10) compu… (read more)

I have been using Thunderbird email for numerous years.

At the end of June (2021) I started a summer-long vacation in another state, and prepared a laptop (Win 10) computer for the trip (with Thunderbird installed, of course.

Around July 5th I tried to peruse my email using Thunderbird on the laptop and was unsuccessful.... Zoho kept rejecting my email account password(s).... "login to server imap.zoho.com with username xxxx@xxxxx.com failed" (see attached)

I had the same issue with my account at gmail.com (Google mail) using Thunderbird. I have no other email accounts.

I assumed I had made some sort of mistake in the Thunderbird account settings on the laptop, but I had no way to compare the settings to my home computer (nobody there at my home and I was away on an extended trip)

Zoho was unable to assist me with Thunderbird. I assumed I did something wrong when I configured Thunderbird on the laptop and tried numerous parameter alterations without success.

I am able to access my email accounts at Zoho when I go to zoho.com directly, but compared to Thunderbird their interface is unwieldy and doesn't allow much screen space for email content (and, of course, I'm not able to save read emails to my Thunderbird local accounts).

I just returned from my extended trip and find that I now have the same issues on my home desktop computer, which was working fine when I left the last week of June. It (Thunderbird on my home desktop computer) also, rejects logins to my email accounts at Zoho and at Googlemail. Strangely, I can read new emails in the Thunderbird email accounts, but I am unable to reply to them or forward them.

The only logical explanation I can come up with is that an automatic update caused these issues. In fact, my home computer has a Thunderbird icon on the desktop that I'm not certain was there before (I keep most of my important program icons in program category folders on my desktop and in my quick-access bar at the bottom of my Win 10 desktop screen... so if an icon shows up on my desktop, I assume it is because of a product update). I am currently at Thunderbird 78.14.0 (64-bit).

I am trying to think of ways I can verify that an automatic update caused the issue.

I am able to log in to my email accounts by directly using zoho.com or google.com, but much prefer Thunderbird. I am hoping for suggestions as to why neither of my Thunderbird copies (desktop and laptop) are able to log in to receive email.

Thoughts and suggestions????

Asked by car-nuts 1 week ago

Last reply by car-nuts 4 days ago