RSS in older versions

I use RSS a lot. Therefore I use this browser 60.9.0esr on my PC and prevent updates in settings. I do not know why the laptop "updates" always to some other edition (68.… (read more)

I use RSS a lot. Therefore I use this browser 60.9.0esr on my PC and prevent updates in settings.

I do not know why the laptop "updates" always to some other edition (68.12 ?) which does not have rss despite prevention of mine in settings NOT to update.

What is the latest edition which has rss ?

Asked by Pati 1 week ago

Last reply by Pati 4 days ago

New update has meant that emails don't send

This is the message I get when I send using Thurderbird, with the new version 102.3.0. "Sending of the message failed. The message could not be sent because connectin… (read more)

This is the message I get when I send using Thurderbird, with the new version 102.3.0.

  "Sending of the message failed.
  The message could not be sent because connecting to Outgoing server (SMTP) mail.optusnet.com.au failed. 
  The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your Outgoing server 
  (SMTP) settings are correct and try again."

I changed the settings and still get the same error. I checked the settings and still get the same error. I restarted computer and the modem etc. The server is still working, as I can use webmail to send emails, and they work. I can only assume something in the new version has changed the way the settings are read.

Asked by championss1971 5 days ago

Last reply by championss1971 17 hours ago

Need Human Support. Is that possible?

My Firefox has intermittently (but many times a day) been been slow loading, often simply refusing to load at all. Clicking a link to open in a new tab often opens the t… (read more)

My Firefox has intermittently (but many times a day) been been slow loading, often simply refusing to load at all. Clicking a link to open in a new tab often opens the tab but the tab says "New Tab" with an oscillating dot on the left. After a few minutes the dot stops and nothing displays. Often clicking something in Google News the new tab says "Opening " and then the Google URL. The page sometimes displays after a couple of minutes but sometimes never does.

I've disabled all my plugins except LastPass, but that doesn't help. My IT Support company hasn't been able to help. I tweeted Firefox and they suggested I DM them. I've done that, even sending a couple of illustrative screen videos. But no oikne has ever responded to my Twitter DM.

Is there any way to talk to a live person and share my screen to get some help?

If not, I'll need to abandon Firefox as my default browser after many, many years. It's become a real productivity-killer.

Asked by BillTreloar 2 weeks ago

Last reply by BillTreloar 6 days ago

Firefox main menu bar clicking

Hi there , I need help regarding the main menu bar (history , bookmarks , tools help etc) , I want the sub-menu to become visible just by hovering(not by clicking) - anyo… (read more)

Hi there , I need help regarding the main menu bar (history , bookmarks , tools help etc) , I want the sub-menu to become visible just by hovering(not by clicking) - anyone has any idea? actually , I can not find the right selector to approach the solution. Thanks. look4

Asked by look4 1 week ago

Last reply by look4 5 days ago

FF Slides Windows Taskbar On Open, Issue Reopening Last Session

I was having an issue where FF wouldn't restore my tabs on start. "Recently closed tabs" wasn't available, and when choosing "recently closed windows," 2 - 4 new windows … (read more)

I was having an issue where FF wouldn't restore my tabs on start. "Recently closed tabs" wasn't available, and when choosing "recently closed windows," 2 - 4 new windows would open, along with one which had the previous session tabs.

I noticed in the task manager that FF wasn't actually closing, so I started using "exit" in the FF menu. Now, even after a computer reboot, when I start FF I see a number of windows open and close quickly, along with a identical "copy" of my windows taskbar sliding in from the left to the right, and "replacing" the current one. I had to record my screen to be sure that's what I was seeing. After the "extra" windows flash open and closed, the FF window with the previous session tabs "slides in" with the "new" windows taskbar.

This does not seem normal to me, as my Windows taskbar has never move before unless I moved it. I'd also like to be able close FF without exiting through the menu, or having to reopen and close several windows if I forget to. This behavior is the same in when I start in safe mode as well. I've never synced FF, or signed for that, and I ran malwarebytes and gotten nothing. Is something wrong here?

I've never synced FF, or even signed ti gor that, and I ran malwarebytes and goettn nothing.

Asked by odibex 2 months ago

Last reply by odibex 4 days ago

Downgrade from 102 to 91 because I can't use the add-ons 'Category Manager', 'Provider for CalDAV & CardDAV' and 'TbSync'

Recently there was an automatic update of Thunderbird to 102.2.2 (64-bits). Now I can't use the add-ons 'Category Manager', 'Provider for CalDAV & CardDAV' and 'TbSyn… (read more)

Recently there was an automatic update of Thunderbird to 102.2.2 (64-bits). Now I can't use the add-ons 'Category Manager', 'Provider for CalDAV & CardDAV' and 'TbSync' anymore because they are not compatible. They are for Thunderbird 91.0a1 - 99.0. I have a few questions regarding this matter: 1. Can I stop the automatic update of Thunderbird? How do I do that? 2. Can I downgrade Thunderbird from 102.2.2 to Thunderbird 99? A. I suppose I have to backup my profile folder. Download and install the version of Thunderbird 99 from https://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/99.0b2/win64/nl/ (and than the dutch .exe file) B. Import the backup of my profile folder But: I'm not sure about these procedure. Do I have to remove Thunderbird 102.2.2 first? Is this correct and can I use the add-ons again. Or do I miss something?

Thanks in advance.

Jan

Asked by jan.zaunbrecher 1 week ago

Last reply by jan.zaunbrecher 5 days ago

Firefox causes my news feed on facebook to scroll by its self

When I scroll to the bottom of my news feed on Facebook, the page scrolls by it's self, I'm NOT touching anything and the page scrolls up and down. been that way for a mo… (read more)

When I scroll to the bottom of my news feed on Facebook, the page scrolls by it's self, I'm NOT touching anything and the page scrolls up and down. been that way for a month now 8-16-22

Asked by crapjunkmail 1 month ago

Last reply by crapjunkmail 4 days ago

folders are not structured the same way they are on server

I've just created an IMAP account on thunderbird. Sent folder is showing under inbox not under root. While on the server (web mail) it is under root. Why is this happenin… (read more)

I've just created an IMAP account on thunderbird. Sent folder is showing under inbox not under root. While on the server (web mail) it is under root. Why is this happening and how can I have folders structure synched with the server. I thought in IMAP the thunderbird will just reflect what is on the server.

Asked by postscripter 1 week ago

Last reply by postscripter 4 days ago

A small amount of videos don't end, but only when sound is disabled

I've been using Firefox for several years, and this has never happened before. This is a pretty strange problem and I'm having trouble describing it, so please bear with … (read more)

I've been using Firefox for several years, and this has never happened before. This is a pretty strange problem and I'm having trouble describing it, so please bear with me.

Since a day or two ago, I've been experiencing a problem where a small number of videos play, but once they get to right before the end, it'll abruptly stop. The play button looks as though the video is still playing even though it's really not, and clicking the play button does nothing. The only way to get the video to play again is to either refresh the page, move the progress bar back to a previous part of the video, or go all the way to the end of the video, in which case it'll allow me to replay it. The videos this problem happens on are completely random, but the problem persists on the same exact videos. This happens with both direct links to videos (i.e. videos like this one) and "embedded" videos (like videos on Reddit, TikTok, YouTube, etc). However, this only happens if the video has no sound or the sound is off, whether I've muted the tab or turned the sound off on the video directly. It also doesn't matter if the video is looped.

There's also a slightly different variation of this issue that seems to happen less often. With this problem, videos will stop right before the end like the videos that have the other problem, but only for a few seconds - after that, the video will end like normal and I can replay it.

I've tried restarting my computer, playing the problematic videos in a private window, disabling all of my extensions, using Troubleshoot Mode, refreshing Firefox, and even uninstalling and reinstalling Firefox. This problem does NOT happen on Microsoft Edge. I'm 99% sure it's because of the new update (105.0), as this issue has only started happening after I updated to it. I updated to 105.0.1 earlier today, and it's still happening. I'm thinking of going back to 104.0.2 if this glitch doesn't get fixed (or at least I don't get help) soon, because I know this issue will seriously get annoying after a while.

Two of the videos that have this problem are this video and this video. Note that both have the secondary version of this problem. I would have uploaded a video of the problem to this post, but this website doesn't let me, so I attached the best screenshot I could take instead.

Any help would be appreciated!

Asked by David_H23 2 days ago

TB 102.12 64 bit, Win10, not working: a) getting pop up notices that an upgrade to 102 was available, b) "not responding" and slow deletes

Day 5 now: My TB upgraded from 9x to 102.1.2 and it just kept getting worse - to the point that it is now unusable. For starters, once the program upgraded from 9x to 102… (read more)

Day 5 now:

My TB upgraded from 9x to 102.1.2 and it just kept getting worse - to the point that it is now unusable.

For starters, once the program upgraded from 9x to 102x, I kept getting pop up notices that an upgrade to 102 was available.

And for each upgrade, the "not responding" got worse and worse. Now, with 102.1.2 it is unresponsive the moment it is opened.

If I leave TB open and leave it alone, it eventually will download 100 messages in about an two hours - it download one, then go to not responding for a period, repeat.

Once they are downloaded, and I want to check a message, i.e., to read it, it will go to "not responding".

And to add insult to injury, when I highlight a string of messages to delete, it will delete one, stop responding, repeat, at a slightly faster pace than that of downloading.

Asked by lajoes 1 month ago

Last reply by lajoes 6 days ago

Error message when signing in to Sync

I've got an old Windows XP computer running version 52.9.0. I'm trying to sign in to Sync (so I can sync with my new Windows 10 computer) but when I try on the old machi… (read more)

I've got an old Windows XP computer running version 52.9.0. I'm trying to sign in to Sync (so I can sync with my new Windows 10 computer) but when I try on the old machine I get this error message:

Blocked by Content Security Policy

This page has a content security policy that prevents it from being loaded in this way.

Firefox prevented this page from loading in this way because the page has a content security policy that disallows it.

I've signed in on the new computer, not that it matters.

Is the any way I can connect to Sync?

Asked by mwashenko 1 month ago

Last reply by mwashenko 4 days ago

Fire fox flickers

When I go and open any website, a minute later Firefox flickers, it's been doing that for a month now. and I always get this too, a separate issue " This site is slowing … (read more)

When I go and open any website, a minute later Firefox flickers, it's been doing that for a month now. and I always get this too, a separate issue " This site is slowing down Firefox" yet it never says what site, and when Firefox is the only site open, it still does it.

Asked by crapjunkmail 1 month ago

Last reply by crapjunkmail 4 days ago

copy of message sent to mailing list

Hi, I am using Tbird 102.3.0. I just noticed that, for emails I send to a mailing list, no copy of the outgoing message saved. It always used to save one. Is there a sett… (read more)

Hi, I am using Tbird 102.3.0. I just noticed that, for emails I send to a mailing list, no copy of the outgoing message saved. It always used to save one. Is there a setting for this? I suppose I could add my own name to the mailing list but that seems ... clunky. Thanks for any suggestions. Tobias

Asked by baskin2 2 days ago

Last reply by baskin2 1 hour ago

How to BLOCK systemtimezone detection in Firefox?

How to BLOCK systemtimezone detection in Firefox? Can this be done with firefox or with the operatingsystem itself? After all i know for a fact that the bromite android b… (read more)

How to BLOCK systemtimezone detection in Firefox? Can this be done with firefox or with the operatingsystem itself? After all i know for a fact that the bromite android browser has this feature and it works. I noticed that disabling javascript blocks systemtimedetection, but it also basically renders the browsers useless for my purposes.. are there specific javascript config settings regarding systemtimezone detection? I really feel that when a website spys on my systemtimezone this is a breach of privacy as this goes beyond the browsers im using to view the website but instead directly access information about my system, im not ok with that... Using a virtualmachine just to fake systemtimezone cannot be the solution, this is ridiculous.

By the way, i hope Mozilla won't let down support for Manivest v2 ever, there is a chance firefox will gain a boost in users after google pushing Manivest v3 that hard... making adblock useless, what a shame.

Asked by Firefox_Beginner 5 days ago

Last reply by Firefox_Beginner 2 days ago

Banking logon page is distorted

I have been using Firefox for accessing my desktop online banking for some years. In the last few days, the images on the part of the logon page that requires card and s… (read more)

I have been using Firefox for accessing my desktop online banking for some years. In the last few days, the images on the part of the logon page that requires card and security details are stretched laterally, which prevents use. The text seems normal. See attached screenshot.

I can shrink the image to fit my screen, but I have not entered any details. The bank has checked their end and cannot find anything wrong: suggested that I switch browser - which worked.

I prefer to continue with Firefox, so wish to find a fix. Have I got some malware on-board, or is it an update issue?

I use Norton for security, and I've done a full sweep having updated. Nothing found. I use CCleaner very regularly - nothing found after checking for updates.

What do I need to do now, please?

Asked by paul.m.adams 6 days ago

Last reply by paul.m.adams 3 days ago

auth error immediately after upgrade to 102.2.2

I have been using TB for years with the same setup for authentication. I checked EM and retrieved 800+ EMs with no problem and then went back about 5 mins later to check … (read more)

I have been using TB for years with the same setup for authentication. I checked EM and retrieved 800+ EMs with no problem and then went back about 5 mins later to check again and got this error:

server does not support the selected authentication method

During this 5 mins TB had auto updated to 102.2.2 from 91.13.0, so this error has to be related. I found one other post about this same thing happening to someone using AOL after upgrade to 102.2.0 but the "solution" was the upgrade to 102.2.2 which apparently caused mine. I have used the same setup at pair for mail for quite some time and nothing has changed in my config or their setup. They note they started seeing auth errors in their logs at this time. I have requested the log entries but they have not sent them. The setup is SSH/TLS with TLS cert. and has been for years. Some type of problem exists between 102.2.2 and the pair server. Since this appears to be some type of major upgrade to TB and I had not rec'd an auto update since 91.13.0 for some reason, I am reluctant to try to go back for fear of some other dbase or file format changes between versions which may cause more problems. They report I am the only one with these auth probs at pair but they are also not aware of anyone else using TB though this seems hard to believe. I am having to DL my raw mailbox file to check EM until resolved. Any help would be appreciated. TIA.

Asked by freelance1492 6 days ago

Thunderbird has blocked a file from loading into this message

Under Debian stretch, version 91, this was not a problem but under Debian bullseye, version 91.13 I can no longer attach a file from my own computer, nor add an image to … (read more)

Under Debian stretch, version 91, this was not a problem but under Debian bullseye, version 91.13 I can no longer attach a file from my own computer, nor add an image to an email. I've made sure the 'Allow remote content' box is ticked, even tho my own computer is hardly remote content. After trying adding 'file:///' to the 'exceptions' and ticking 'allow', I now find that the 'send' 'format' and 'insert' buttons are permanently greyed out. This is very poor. Googling shows that this is not a new issue.

Asked by rayandrews 5 days ago

Thunderbird News Groups 101.2.2 no longer work

I recently "upgraded" to 102.2.2 on my Windows10 pc. Ever since that event I have been unable to access my news groups via my news server. I tried changing passwords an… (read more)

I recently "upgraded" to 102.2.2 on my Windows10 pc. Ever since that event I have been unable to access my news groups via my news server. I tried changing passwords and this did not help. (It is very fiddly to change the password in Thunderbird software but when I finally managed it, it did not help). I tried a new news server and that did not help. When entering news server information by clicking on News Groups, using the tab marked Newsgroups (upper right of screen), when completing the name of the newsserver, the "next" button greys out on the last letter and I cannot proceed to insert port, password, etc to complete my account. It all worked fine for years before the change. Any ideas would be greatly appreciated. I tried reinstalling Thunderbird and it did not help. I tried deleting and reinstalling the server and that did not help. At wits end!

Asked by platinum198 5 days ago

Last reply by platinum198 3 days ago

New update has broken my calendar!!

1. Today on opening Thunderbird I get a page with all the new features - can't find that after closing - can you give me a link? 2. BIG PROBLEMS though now with my calend… (read more)

1. Today on opening Thunderbird I get a page with all the new features - can't find that after closing - can you give me a link?

2. BIG PROBLEMS though now with my calendar - all my repeating events have disappeared & it won't let me add new ones, only single events. I need this to work like it used to asap.

3. I want the daily events pane to be back on the right side of my screen - but can't find a way to make that happen - can that be done?

4. When the reminder pop up appears, if I click dismiss the now empty pop up screens stays open - how do I get it to auto close after I select to dismiss or remind me later like it used to?

(

Asked by Julie 1 week ago

Last reply by Julie 6 days ago