Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Upgrade to 78.6.1 breaks microsoft login

TB worked normally. I applied the TB 78.6.1 32bit update to the machine (win7 pro 64bit). Outlook,com server is configured as POP3 connection and on restart of TB I got … (read more)

TB worked normally. I applied the TB 78.6.1 32bit update to the machine (win7 pro 64bit). Outlook,com server is configured as POP3 connection and on restart of TB I got a dialog - refused to authenticate with wrong password ... My other servers appear to respond correctly. Server settings all look ok. Entering the correct password when prompted (checked by web login) does not apparently authenticate TB ...

TEST: Just swapped from pop server to outlook.office365.com with same response.

Dialog text reads: Sending of password for user xxxxxxx@outlook.com did not succeed. Mail server pop-mail.outlook.com responded: Logon failure: unknown user name or bad password.


FURTHER TEST: If I restart TB to force a reconnect with saved parameters, the Microsoft activity log for my account registers the access and logs a "successful sync" ... Doesn't this mean that it *has* actually authenticated but it is a Thunderbird response issue? I do not receive new email to TB despite the "successful sync" ...


AndyG

Asked by shedcity 2 days ago

Answered by shedcity 16 minutes ago

  • Solved

Slow video playback on

Hello, I've got a laptop Dell XPS 9380 that comes with an Intel UHD Graphics 620 as Video Chipset. I run in under Fedora 33 with the distro provided package (as of now ve… (read more)

Hello,

I've got a laptop Dell XPS 9380 that comes with an Intel UHD Graphics 620 as Video Chipset. I run in under Fedora 33 with the distro provided package (as of now version 84). The playback on some videos is choppy, I have one picture on 10 I'd say.

How can I fix that, can you point me some solution ?

thanks

Asked by Baptiste (Perso) 20 hours ago

Answered by jonzn4SUSE 19 hours ago

  • Solved

Can't connect to Yahoo IMAP & SMTP servers (TB 78.4.0 & TB 68.12.1)

Since today I can't access my Yahoo IMAP and SMTP servers, neither with TB 78.4.0 nor TB 68.12.1. The access to Yahoo's POP3 servers is possible as I have still one Yahoo… (read more)

Since today I can't access my Yahoo IMAP and SMTP servers, neither with TB 78.4.0 nor TB 68.12.1. The access to Yahoo's POP3 servers is possible as I have still one Yahoo e-mail account which uses POP3 server.

Yahoo had announced that they will restrict the access to their e-mail servers for "outdated Apps", but to Thunderbird this restriction should not apply.

Things I've done so far:

  • allowed cookies in "Privacy & Security" (was already set)
  • deleted all old passwords
  • tried to change authentication method to OAuth2 both on IMAP and SMTP servers, worked for the IMAP servers only

The following errors occur:

  • TB just says "Couldn't connect to server imap.mail.yahoo.com", and that's it. No "Enter password for server XYZ" dialog is shown
  • I can't change the authentication method for SMTP servers to "OAuth2", the option is not shown in the drop down list
  • since one of my Yahoo e-mail accounts (which is accessable via POP3) is working with TB, I've tried to access my other Yahoo accounts via POP3 servers instead of IMAP servers, but failed

I would be grateful for any help and ideas.

Asked by Lux 2 months ago

Answered by Lux 2 months ago

  • Solved

Thunderbird not scrolling to new messages

Running Thunderbird v. 78.4.3. When new messages are received the message window does not autoscroll to the bottom of the window to reveal the new messages. I have to m… (read more)

Running Thunderbird v. 78.4.3. When new messages are received the message window does not autoscroll to the bottom of the window to reveal the new messages. I have to manually scroll to see them. This is new with this update. Thanks in advance for your help.

Asked by blzuber 2 months ago

Answered by sfhowes 1 week ago

  • Solved

If I refresh Firefox will all my downloads be deleted?

I was advised to refresh Firefox as it's slow to start, but I'm concerned that all my downloads will be deleted. Is this true, as many of my downloads are very important … (read more)

I was advised to refresh Firefox as it's slow to start, but I'm concerned that all my downloads will be deleted. Is this true, as many of my downloads are very important to me.

Asked by barbara.blunkell 2 days ago

Answered by FredMcD 22 hours ago

  • Solved

Imported Attachements End extension problem

Hello, I am a Thunderbird user for many many years now and I am a fan. But, i have a problem that occurred a few weeks ago is actually the first I have never encountered… (read more)

Hello, I am a Thunderbird user for many many years now and I am a fan. But, i have a problem that occurred a few weeks ago is actually the first I have never encountered.

For information, i have Thunderbird 78.5.1. When I receive an email with an attachment in pdf format, I see ".pd_" instead of ".pdf". For word ".doc_" instead of ".docx". All extensions are ending with "_". So system can not be able to open them until i rename them.

I have searching along a week for any solution for this issue, but nothing found. Thank you in advance for your help!

Asked by archicreations 1 month ago

Answered by sfhowes 1 month ago

  • Solved

Cannot access web page: The URL was rejected

When attempting to access https://signup.gmx.com I get the following error; The requested URL was rejected. Please consult with your administrator. Your support ID is: &… (read more)

When attempting to access https://signup.gmx.com I get the following error;

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator. Your support ID is: < 3522328377538005653>

I contacted GMX and they have been unable to tell me why I can't access their signup page. I had my brother do a test from his home. He's on a different ISP. He is using a VPN, but this worked off VPN too. He is using the same ESR version of Firefox that I am, and he's on the same Windows 10 version I am. Also, he's using the same router I am with the same firmware. He can access the page without issue.

What I've tried;

I do not get this error for any other site. I've been trying to access this page on and off for about 6 months. It doesn't appear to be a temporary error.

Any ideas what might be causing this? thanks

Asked by TanyaC 1 week ago

Answered by TanyaC 1 week ago

  • Solved

Thunderbird 78.6.0 Upgrade to Clean Install?

My Mozilla Thunderbird recently upgraded when I had close it and restart my system to work on it. I only recently went to start it back up and it wants me to setup my ema… (read more)

My Mozilla Thunderbird recently upgraded when I had close it and restart my system to work on it. I only recently went to start it back up and it wants me to setup my email account. I had several email accounts already setup before the upgrade, but it is acting like they never existed and it is a fresh installed.

I went out to the AppData and found Thunderbird folder. In Profiles, there is only one folder. Looking at the files and folders inside, it contains my previous data (I found logins.json which contains my SMTP, IMAP, and POP servers listed inside, as well as the Mail and IMAPMail folders show stored data from my accounts). When I load Thunderbird it seems to update some of the files in that same Profile, but acts like no account data is located in the system. I am not sure if this is because of changes to the system or what, but is there a way to recover all of my settings and accounts from before the upgrade?

I have a system backup that is about a week old (it backs up every day, but I only keep a weeks worth), but restoring the profile folder didn't seem to do anything.

Asked by kbrown.it 6 days ago

Answered by Matt 5 days ago

  • Solved

firefox crashes frequently, even in safe mode

just like the title says. Fedora 33, kernel 5.9.16-200.fc33.x86_64, firefox 84.0.2 (just updated today). crash report is bp-7e418e46-b201-45c7-a7c9-313840210111 doesn't m… (read more)

just like the title says. Fedora 33, kernel 5.9.16-200.fc33.x86_64, firefox 84.0.2 (just updated today). crash report is bp-7e418e46-b201-45c7-a7c9-313840210111

doesn't matter what tab i've got open, what tabs are loaded, or even if i'm using the browser, if it's running, it'll crash around every half hour or so

Asked by voidwitch 4 days ago

Answered by voidwitch 3 days ago

  • Solved

Firefox android app

good morning, on my new smartphone, NOKIA 5.1 PLUS with android 10 security patch October 2020, I have installed Firefox (as previously on all other smartphones). I'm hav… (read more)

good morning, on my new smartphone, NOKIA 5.1 PLUS with android 10 security patch October 2020, I have installed Firefox (as previously on all other smartphones). I'm having a problem with downloading documents from sites (any type of PDF-JPG-ZIP .... etc). The downloads start but then do not download anything (you can see the download arrow at the top of the smartphone). Shortly after he goes wrong. I tried to uninstall and reinstall without solving. You can help me? thanks Federico

Asked by fedeweb 2 months ago

Answered by Seburo 2 months ago

  • Solved

Embedded youtube videos not playing, An error occurred. Please try again later. Youtube layout issues

Hi, first of thanks for reading and possibly responding. The issue I am having has been going on for a few days. In websites where youtube video's are embedded if I try a… (read more)

Hi, first of thanks for reading and possibly responding.

The issue I am having has been going on for a few days. In websites where youtube video's are embedded if I try and play the video on the said site it will load and display an error message An error occurred. Please try again later. If I visit the video on youtube, link provided in the video itself, then it plays just fine. Error is not restricted to one site but anything that embeds youtube videos.

I have also come across some strange youtube.com issues, when I am on the main website you get the thumbnails of video's but no time duration are displayed in the thumbnail, neither are the 3 dots where you can have one of the videos removed (not a big deal and maybe this was implemented a while ago I don't know tbh). When I play a video, as in visit the video page on youtube the side bar videos sometimes do and sometimes don't display time duration.

Please check attached image to see what I mean. Left is without said timecodes, right is what it almost should be.

What addons do I use: Ublock Origin is the only one worth noting but even without it the weird thing still occurs. I don't use any plug ins that correspond with youtube.

I am using the latest Firefox on Windows 10.

Things I have tried thus far to resolve it: - make sure Firefox is up to date - try with and without addblocker (Ublock) - remove Adobe flash entirely - refresh Firefox and clear all data and cookies 9tried this I think 3 times now, no change) - looked through older posts with similar issues but most links regarding html5 on youtube were 404 and sometimes the solution stated things like 'cause by some video helped addon' which I do not use or updating Flash

Am I the only one with this issue?

Asked by WaffleToaster 3 days ago

Answered by WaffleToaster 2 days ago

  • Solved

Thunderbird lag in MacOS Big Sur

Thunderbird ver. 78.4.3 (64-bit) Mac OS ver 11.0.1 Big Sur Thunderbird become lag after upgrade the mac os to 11.0.1 Scroll the mouse, the "Subject Panel" moving very la… (read more)

Thunderbird ver. 78.4.3 (64-bit) Mac OS ver 11.0.1 Big Sur

Thunderbird become lag after upgrade the mac os to 11.0.1

Scroll the mouse, the "Subject Panel" moving very lag

Asked by huck2099 2 months ago

Answered by Wayne Mery 1 month ago

  • Solved

File(s) damaged? Problems starting firefox

Hello, I am still running Win7. After this morning reboot, firefox did not start, messaging: "Der Prozedureinsprungspunkt "sql3lite_database_file_object" wurde in der DLL… (read more)

Hello, I am still running Win7. After this morning reboot, firefox did not start, messaging: "Der Prozedureinsprungspunkt "sql3lite_database_file_object" wurde in der DLL "nss3.dll" nicht gefunden. After that a message windows says: "Couldn't load" XPCOM. I tried to reinstall firefox downloading it with another browser, but the installation (I am now working with) seems to be somehow parallel, i.e. I don't have my profile and extensions, passwords, etc. And the look ist different.

Thanks in davance for any help.

Asked by buero14 3 days ago

Answered by buero14 3 days ago

  • Solved

Cannot login to my cox e-mail. Keep receiving error message that URL not found

Up until yesterday I was able to login to my cox e-mail using my bookmark, but now every time I try to login I get an error message that the URL was not found. Please hel… (read more)

Up until yesterday I was able to login to my cox e-mail using my bookmark, but now every time I try to login I get an error message that the URL was not found. Please help me.

Asked by ds1437 3 days ago

Answered by cor-el 3 days ago

  • Solved

Composing email with Thunderbird

Hello, When composing emails with Thunderbird frequently when i go to delete a character or edit something i've written it stalls out, then after about a minute comes bac… (read more)

Hello, When composing emails with Thunderbird frequently when i go to delete a character or edit something i've written it stalls out, then after about a minute comes back but flashing. I have to click in various places (the To field, the From field, the message field) before i can get it to stop flashing and delete/replace the sentence i wish to edit. It only started happening after this latest upgrade. I'm not sure how to be more descriptive than that though. Thanks for any assistance. Jenna

Asked by jennaclaver 3 days ago

Answered by sfhowes 3 days ago

  • Solved

slow firefox

Hello My firefox is slow. Moziila.org page loads about 10s, while other webbrowsers on the same windows account load Mozilla.org in less than 200 ms (50x faster). Other … (read more)

Hello My firefox is slow. Moziila.org page loads about 10s, while other webbrowsers on the same windows account load Mozilla.org in less than 200 ms (50x faster). Other websites also works very slow. Of course I have tried: - Safe mode, - Restart Firefox, - Reinstall Firefox, - Use portable version of firefox which has separate profile to installed version of firefox. All above didn't speed up my firefox. On the same computer, logged to another account I have normal, fast working firefox. I don't want to change account or reinstall windows. What else can I do to find what is slowing my firefox

My computer has Ryzen 5600x processor and 8GB 3200 MHz Ram

Asked by asurbanipal 3 days ago

Answered by asurbanipal 3 days ago

  • Solved

Firefox will not open local htm file

Firefox will not open a local .htm file that is part of the help function of an app. The path is file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Nuance/Power%20PDF%2021/help/en_US/def… (read more)

Firefox will not open a local .htm file that is part of the help function of an app. The path is file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Nuance/Power%20PDF%2021/help/en_US/default.htm. I can navigate to the file and it will show up as follows:

https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2021-01-06-09-24-05-7a7d47.png

When I click on the file "Default.htm" it will not open (just shows the back-and-forth blue dots on the tab). Curiously, when I click on the file immediately below it (editing_documents_in_wordperfect.htm) it opens fine.

Why is this? It works fine on Edge.

My FF version 84.0.2 (64-bit).

Thanks.

Asked by hrg322 1 week ago

Answered by hrg322 3 days ago

  • Solved

Search with quote for exact term not working

Version 68.12.1 on Windows 10 I know the exact subject of the email, I have sent it to myself a month ago. I type "upgrade m1" with quote marks on the top global search b… (read more)

Version 68.12.1 on Windows 10 I know the exact subject of the email, I have sent it to myself a month ago. I type "upgrade m1" with quote marks on the top global search bar and I get all kind of junk with the word "upgrade" that are mainly spams. If I scroll back manually I can locate the email with the same subject in my inbox. I have rebuilt the search cache already.

Any suggestion?

Asked by daninet90 3 months ago

Answered by sfhowes 3 months ago

  • Solved

Cannot receive email on one of my 3 Rogers/Yahoo email accounts

I have three Rogers email accounts on the Yahoo server and use Thunderbird as my POP client. Until yesterday afternoon, I was able to send and receive messages for the th… (read more)

I have three Rogers email accounts on the Yahoo server and use Thunderbird as my POP client.

Until yesterday afternoon, I was able to send and receive messages for the three accounts using Thunderbird but now I can send through all 3 but only receive on through 2. The account causing "receiving" trouble is "i75dave@rogers.com"

I signed on to the Yahoo account for the problem account and had a note to change my password due to some suspicious activity. I did this using the correct Yahoo password protocols - upper/lower characters, numbers and "!" as the special characters.

While in my Yahoo inbox, I noticed several messages ready to download to Thunderbird

Switched to Thunderbird I tried to download messages for this account but after a minute or so, received the message:

Error with account i75Dave@rogers.com Sending of password for user i75Dave@rogers.com did not succeed. Mail server pop.mail.yahoo.com responded: server error - Please try again later.

In Thunderbird, I went through ...

 Tools -> Options -> Security -> Passwords  -> Saved Passwords -> Show Passwords -> Yes 

and for i75Dave@rogers.com changed the password on both the POP and SMTP to the new one I changed on the Yahoo server.

Sent i75Dave@rogers.com a test message through my wife's computer.

Message: Host connected. Sending login information ... and then the same password error.

Closed down, rebooted, reloaded Thunderbird - same password error.

Can anybody help me gain control over i75Dave@rogers.com in Thunderbird for incoming messages?

A BIG thank you if you can help me.

Dave.

Asked by Dave 4 days ago

Answered by sfhowes 4 days ago

  • Solved

[Error] control.vbs.

Hello. After W10 starts, firefox opens window and shows the message: File not found Firefox cannot find the file /C:/Users/xxxxxx/control/control.vbs. I tried to uninstal… (read more)

Hello. After W10 starts, firefox opens window and shows the message:

File not found Firefox cannot find the file /C:/Users/xxxxxx/control/control.vbs.

I tried to uninstall firefox, remove all folders, refresh browser. Nothing helps. What else can I do?

Asked by binio.bill 4 days ago

Answered by binio.bill 4 days ago