X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Email configuration

Posted

Hello, I'm trying to setup my email account on my new Alcatel One Touch Fire, but the application is blocking after I set all parameters. I only can see in the screen "Configurazione account" (Italian). I'm sure informations are exact, as I don't have problems with the mail client on my laptop, even if I connect it to the internet using the smartphone and tethering.

Parameters: pop3s.aruba.it 995 smtps.aruba.it 465

I tryed with SSL because I read somewhere that only this is supported on v1.3. I would be glad even if I can only receive emails, but it seems to be impossible because it ask me all parameters, even for SMTP...

Thank you

Hello, I'm trying to setup my email account on my new Alcatel One Touch Fire, but the application is blocking after I set all parameters. I only can see in the screen "Configurazione account" (Italian). I'm sure informations are exact, as I don't have problems with the mail client on my laptop, even if I connect it to the internet using the smartphone and tethering. Parameters: pop3s.aruba.it 995 smtps.aruba.it 465 I tryed with SSL because I read somewhere that only this is supported on v1.3. I would be glad even if I can only receive emails, but it seems to be impossible because it ask me all parameters, even for SMTP... Thank you

Chosen solution

Hi systematik,

Thanks for clarifying! I've filed a BUG for this issue and we are currently working on it targeting 1.3. Please feel free to add information to it if you feel to and really hope we'll have a solution soon!

Kind Regards, Hermina

Read this answer in context 0

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

More Information

mluna 70 solutions 486 answers

Hi systematik,

I suspect that the problem is that your device is not running v1.3 (this release isn't yet available). We just added support for pop3 in v1.3. If you go to Settings > Device Information > > More Information you'll see the version at the top of the screen.

Thanks for using Firefox OS and for your patience on pop3 support.

Regards, -Michelle

Hi systematik, I suspect that the problem is that your device is not running v1.3 (this release isn't yet available). We just added support for pop3 in v1.3. If you go to Settings > Device Information > > More Information you'll see the version at the top of the screen. Thanks for using Firefox OS and for your patience on pop3 support. Regards, -Michelle

Question owner

Thank you mluna.

my version is: 1.3.0.0-prerelease Maybe this is my problem? Is my version still unstable?

So, I tryed with: imaps.aruba.it 993 and I get "bad-user-or-pass" message, even if they should be right...

Thank you mluna. my version is: 1.3.0.0-prerelease Maybe this is my problem? Is my version still unstable? So, I tryed with: imaps.aruba.it 993 and I get "bad-user-or-pass" message, even if they should be right...
Ralph Daub
  • Locale Leader
158 solutions 1182 answers

Hi systematik,

Please be sure to include your full email address as the username, as indicated by aruba.it's instruction page.

For example - if your email address is systematik@aruba.it, then you would put systematik@aruba.it as your username.

Do you have a personalized domain name with Aruba.it? If so, then your server configuration would also be personalized, according to Aruba's help page:

  • Server della posta in arrivo : imap.nomedominio.xxx
  • Server della posta in uscita: smtp.nomedominio.xxx
  • Nome account : nomecasella@ nomedominio.xxx
  • Password: quella scelta al momento della creazione della casella
  • per il server della posta in uscita è necessario impostare 'Autenticazione del server necessaria'

Please let us know if this solves your problem.

Although version 1.3 has not been fully finalized yet, the Mail feature should be working normally. What is the phone model that you are currently using?

We look forward to hearing from you.

Thanks!!

- Ralph

Hi systematik, Please be sure to include your full email address as the username, as indicated by [http://kb.aruba.it/KB/a610/come-configurare-le-caselle-del-proprio-dominio-con.aspx aruba.it's instruction page]. For example - if your email address is systematik@aruba.it, then you would put '''systematik@aruba.it''' as your username. Do you have a personalized domain name with Aruba.it? If so, then your server configuration would also be personalized, according to Aruba's help page: * Server della posta in arrivo : imap.nomedominio.xxx * Server della posta in uscita: smtp.nomedominio.xxx * Nome account : nomecasella@ nomedominio.xxx * Password: quella scelta al momento della creazione della casella * per il server della posta in uscita è necessario impostare 'Autenticazione del server necessaria' Please let us know if this solves your problem. Although version 1.3 has not been fully finalized yet, the Mail feature should be working normally. What is the phone model that you are currently using? We look forward to hearing from you. Thanks!! - Ralph

Question owner

Thank you Ralph.

My smartphone is an Alcatel One Touch Fire. I own a domain in Aruba, so my email address is myname@mydomain.it

I tryed as you told, without SSL, with imap.mydomain.it 143 or pop3.mydomain.it 110. In both cases I received [unresponsive-server]. If I try with these parameters on my laptop I can connect to the server...

I think it's because FOS still doesn't support STARTSL? That's why I was trying with SSL: Aruba guide

Thank you Ralph. My smartphone is an Alcatel One Touch Fire. I own a domain in Aruba, so my email address is myname@mydomain.it I tryed as you told, without SSL, with imap.mydomain.it 143 or pop3.mydomain.it 110. In both cases I received [unresponsive-server]. If I try with these parameters on my laptop I can connect to the server... I think it's because FOS still doesn't support STARTSL? That's why I was trying with SSL: [http://kb.aruba.it/KB/a653/come-utilizzare-il-protocollo-ssl-per-le-caselle-di.aspx Aruba guide]
Hermina 2 solutions 6 answers

Hi systematik,

I was going through the aruba.it support article on How to activate IMAP email service and I just wanted to double check with you if your payment for IMAP activation has been successful (I see that this is a paid service with them)?

By our side, we are also looking into POP3 as this seems to be broken in this case.

Thanks, Hermina

Hi systematik, I was going through the aruba.it support article on [http://ticket-en.aruba.it/KB/a3610/how-to-activate-the-imap-email-service.aspx?KBSearchID=3980633 How to activate IMAP email service] and I just wanted to double check with you if your payment for IMAP activation has been successful (I see that this is a paid service with them)? By our side, we are also looking into POP3 as this seems to be broken in this case. Thanks, Hermina

Question owner

Hi Hermina,

I didn't know that Aruba ask payments for IMAP service, but probably I bought it included with my domain, as I can use it without problems in my laptop... I can tell you that actually I tryed:

pop3.mydomain.it imap.mydomain.it pop3s.aruba.it imaps.aruba.it

all with success in my laptop and all without success in my smartphone... Thank you anyway

Hi Hermina, I didn't know that Aruba ask payments for IMAP service, but probably I bought it included with my domain, as I can use it without problems in my laptop... I can tell you that actually I tryed: pop3.mydomain.it imap.mydomain.it pop3s.aruba.it imaps.aruba.it all with success in my laptop and all without success in my smartphone... Thank you anyway
Hermina 2 solutions 6 answers

Chosen Solution

Hi systematik,

Thanks for clarifying! I've filed a BUG for this issue and we are currently working on it targeting 1.3. Please feel free to add information to it if you feel to and really hope we'll have a solution soon!

Kind Regards, Hermina

Hi systematik, Thanks for clarifying! I've filed a [https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=983167 BUG] for this issue and we are currently working on it targeting 1.3. Please feel free to add information to it if you feel to and really hope we'll have a solution soon! Kind Regards, Hermina
nhirata 2 solutions 49 answers

Thank you for reporting the issue Systematik. Thank you Hermina for filing the bug.

This turned out to be an issue with our code : https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=983167#c1

Hopefully we can fix the bug. Please follow the bug in order to see when the bug gets fixed.

Thank you for reporting the issue Systematik. Thank you Hermina for filing the bug. This turned out to be an issue with our code : https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=983167#c1 Hopefully we can fix the bug. Please follow the bug in order to see when the bug gets fixed.

Question owner

Thank you all for your support. I will inform you if I will fix my problem

Thank you all for your support. I will inform you if I will fix my problem

Question owner

Hello everybody, I would like to tell you that I finally reflashed my device (1.4.0.0-prerelease) and now emails are working! Finally I got a smartphone! Thank you all for your support!

Hello everybody, I would like to tell you that I finally reflashed my device (1.4.0.0-prerelease) and now emails are working! Finally I got a smartphone! Thank you all for your support!
Ralph Daub
  • Locale Leader
158 solutions 1182 answers

Hi systematik,

Thank you for writing back to us and sharing how you fixed your problem! Your contribution to the Support at Mozilla (SUMO) forums is appreciated. =)

Thanks,

- Ralph

Hi systematik, Thank you for writing back to us and sharing how you fixed your problem! Your contribution to the Support at Mozilla (SUMO) forums is appreciated. =) Thanks, - Ralph