X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

SD Card not being recognized by ZTE Open (Firefox OS 1.0)

Posted

The SD card is not being recognized by my ZTE Open (Firefox OS version 1.0). I tried taking it out, putting it back in and it still does not work. The SD card is brand new and works in all other devices. I only got the phone and the SD card today so I don't know if it is a hardware issue or if it is a issue with Firefox OS 1.0.

The SD card is not being recognized by my ZTE Open (Firefox OS version 1.0). I tried taking it out, putting it back in and it still does not work. The SD card is brand new and works in all other devices. I only got the phone and the SD card today so I don't know if it is a hardware issue or if it is a issue with Firefox OS 1.0.

Chosen solution

Ok, I think it was the Micro SDHC card. For anybody new to the ZTE Open (like me) buy and use a SD card, not a SDHC card. Longest six hours of my life to figure this out.

@iamjayakumars: Thanks for your help as well

Read this answer in context 0

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

More Information

iamjayakumars 489 solutions 5951 answers

Hello,

After reading the information provided about your issue I suggest a soft reset of the phone.

  1. Take the back cover of the phone off.
  2. Take the battery out.
  3. Take the SIM card and microSD card out (if applicable).
  4. Wait 10 seconds.
  5. Put the SIM card and microSD card back in (if applicable).
  6. Put the battery back in.
  7. Put the back cover back on.
  8. Turn the device on.
  9. Check if the issue you were having is still present.

Please report back to us if this solved your problem!

Thank you

Hello, After reading the information provided about your issue I suggest a soft reset of the phone. #Take the back cover of the phone off. #Take the battery out. #Take the SIM card and microSD card out (if applicable). #Wait 10 seconds. #Put the SIM card and microSD card back in (if applicable). #Put the battery back in. #Put the back cover back on. #Turn the device on. #Check if the issue you were having is still present. Please report back to us if this solved your problem! Thank you

Question owner

I have tried that and it still does not work. Any other suggestions?

I have tried that and it still does not work. Any other suggestions?
iamjayakumars 489 solutions 5951 answers

Are you getting any error?

Are you getting any error?

Question owner

No error, it just keeps on asking me to insert a SD card

No error, it just keeps on asking me to insert a SD card

Question owner

I noticed the card is a micro SDHC card. Could this be a issue why the ZTE is not picking up the card?

I noticed the card is a micro SDHC card. Could this be a issue why the ZTE is not picking up the card?

Chosen Solution

Ok, I think it was the Micro SDHC card. For anybody new to the ZTE Open (like me) buy and use a SD card, not a SDHC card. Longest six hours of my life to figure this out.

@iamjayakumars: Thanks for your help as well

Ok, I think it was the Micro SDHC card. For anybody new to the ZTE Open (like me) buy and use a SD card, not a SDHC card. Longest six hours of my life to figure this out. @iamjayakumars: Thanks for your help as well
lorenz.stefan 0 solutions 1 answers

Hello together, I have the same problem. Factory reset, soft reset, SD not SDHC..., the SD card is not being recognized. It is new formated in FAT 32, on my laptop everything was OK. What can I do?

Sorry for my bad english and many greetings from Germany..., Stefan


[Edit] Great support from ZTE, very friendly eMails. The OPEN must be send to ZTE, it will be a hardware error.

Hello together, I have the same problem. Factory reset, soft reset, SD not SDHC..., the SD card is not being recognized. It is new formated in FAT 32, on my laptop everything was OK. What can I do? Sorry for my bad english and many greetings from Germany..., Stefan ------------- [Edit] Great support from ZTE, very friendly eMails. The OPEN must be send to ZTE, it will be a hardware error.

Modified by lorenz.stefan

Fox_Force_Five 0 solutions 2 answers

Got a ZTE Open C with Firefox 1.3 and I had the same problem. It's got nothing to do whether it's a sdhc card. I got one and it works fine after I formated (Fat32) it via Windows instead of gparted/Ubuntu.

Got a ZTE Open C with Firefox 1.3 and I had the same problem. It's got nothing to do whether it's a sdhc card. I got one and it works fine after I formated (Fat32) it via Windows instead of gparted/Ubuntu.