Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Video playback not working

  • 5 replies
  • 0 have this problem
  • 60 views
  • Last reply by Jens Lyn IV

more options

Video playback initially works, until suddenly it doesn't; no new videos will work, and videos that previously played in the same browsing session will stop working. Easy to reproduce on Reddit by browsing any video-heavy subreddit. Leaving a broken video in a tab seems to infect the rest of the browser across websites; if a broken video from site A is open in another tab, videos on site B won't play.

Sometimes quitting and restarting Firefox is enough to temporarily get video playback working again; sometimes I have to manually clear the browser cache; at least once I've had to reboot my phone.

Screen recording with symptoms: https://youtu.be/5O6FOax7ozA

Device is a Sony Xperia I V

Video playback initially works, until suddenly it doesn't; no new videos will work, and videos that previously played in the same browsing session will stop working. Easy to reproduce on Reddit by browsing any video-heavy subreddit. Leaving a broken video in a tab seems to infect the rest of the browser across websites; if a broken video from site A is open in another tab, videos on site B won't play. Sometimes quitting and restarting Firefox is enough to temporarily get video playback working again; sometimes I have to manually clear the browser cache; at least once I've had to reboot my phone. Screen recording with symptoms: https://youtu.be/5O6FOax7ozA Device is a Sony Xperia I V
Attached screenshots

Chosen solution

Thank you, that was it! Mildly embarrassed I didn't think to test this myself.

The culprit seems to be 'strict' tracking protection; I cannot reproduce the problem after turning it down to 'normal'.

Sorry about the late response, kept getting error messages when trying to reply...

Read this answer in context 👍 0

All Replies (5)

more options

I was instructed to post this here in a comment left by staff on my app review.

I guess monitoring the Play Store for negative reviews is more important to Mozilla than responding to support request here...

Helpful?

more options

"If video playback in Firefox on your Sony Xperia device is problematic, ensure Firefox is updated, clear its cache regularly, disable any interfering add-ons, check for OS updates, verify internet stability, try another browser, and consider reporting the issue to Mozilla or Sony support."

Helpful?

more options

Who or what are you quoting?

Does posting here not constitute "reporting the issue to Mozilla"?

Helpful?

more options

Hi

What level of enhanced tracking protection do you have set?

Do you have any add-ons installed in Firefox for Android?

Helpful?

more options

Chosen Solution

Thank you, that was it! Mildly embarrassed I didn't think to test this myself.

The culprit seems to be 'strict' tracking protection; I cannot reproduce the problem after turning it down to 'normal'.

Sorry about the late response, kept getting error messages when trying to reply...

Modified by Jens Lyn IV

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.