Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Slow video playback on

more options

Hello,

I've got a laptop Dell XPS 9380 that comes with an Intel UHD Graphics 620 as Video Chipset. I run in under Fedora 33 with the distro provided package (as of now version 84). The playback on some videos is choppy, I have one picture on 10 I'd say.

How can I fix that, can you point me some solution ?

thanks

Chosen solution

Make sure your FFmpeg and libavcodec packages are updated. see screenshot

Operating System: openSUSE Tumbleweed 20210113 KDE Plasma Version: 5.20.5 KDE Frameworks Version: 5.78.0 Qt Version: 5.15.2 Kernel Version: 5.10.5-1-default OS Type: 64-bit Processors: 8 × Intel® Core™ i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz Memory: 31.0 GiB of RAM Graphics Processor: Mesa DRI Intel® HD Graphics 4600

Read this answer in context 👍 1

All Replies (2)

more options

Chosen Solution

Make sure your FFmpeg and libavcodec packages are updated. see screenshot

Operating System: openSUSE Tumbleweed 20210113 KDE Plasma Version: 5.20.5 KDE Frameworks Version: 5.78.0 Qt Version: 5.15.2 Kernel Version: 5.10.5-1-default OS Type: 64-bit Processors: 8 × Intel® Core™ i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz Memory: 31.0 GiB of RAM Graphics Processor: Mesa DRI Intel® HD Graphics 4600

Modified by jonzn4SUSE

Helpful?

more options

Good spot

I usually add the repo rpmfusion to any machine I had but forgot to do this for this new laptop, thus I installed libffmpeg.

Thanks for the advice,

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.