X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

How to update apps in a ZTE Open (with FFOS 2.0 custom build)?

Posted

I have a ZTE Open I regularly update trough custom builds. In particular, I updated it to the 2.0 version by:

BRANCH=v2.0 VARIANT=user ./config.sh inari BRANCH=v2.0 VARIANT=user ./build.sh

The operation has apparently been successful, and by the test apps being missing I guess that I really built and flashed the user variant.

Now, I do not expect system updates to work, as I heard that the inari update channel has been shut down.

Though, I would expect it to at least automatically update the third-part apps from the Market store. This does not seem to happen: I have outdated apps (Loqui IM v3.1, in particular) but the "Check now" button from the Settings has no effect (it says "Checking for updates", but nothing else happens).

Moreover, I do not remember of having ever received an update with previous build, so I guess it may be not a problem with this particular build.

Is there something I can do about it?

I have a ZTE Open I regularly update trough custom builds. In particular, I updated it to the 2.0 version by: BRANCH=v2.0 VARIANT=user ./config.sh inari BRANCH=v2.0 VARIANT=user ./build.sh The operation has apparently been successful, and by the test apps being missing I guess that I really built and flashed the user variant. Now, I do not expect system updates to work, as I heard that the inari update channel has been shut down. Though, I would expect it to at least automatically update the third-part apps from the Market store. This does not seem to happen: I have outdated apps (Loqui IM v3.1, in particular) but the "Check now" button from the Settings has no effect (it says "Checking for updates", but nothing else happens). Moreover, I do not remember of having ever received an update with previous build, so I guess it may be not a problem with this particular build. Is there something I can do about it?

Chosen solution

Today I updated again my phone, always to version 2.0. The issue has disappeared: now when I look for new updates, all of the apps are updated to latest version.

I guess it was a bug affecting FFOS2.0 on the early stages.

Read this answer in context 2

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.10; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0

More Information

Helpful Reply

Are other ZTE Open users with a custom build experiencing the same problem? Do you receive any app update at all?

I can't tell whether there is a problem in my build, in some setting or in the device.

Are other ZTE Open users with a custom build experiencing the same problem? Do you receive any app update at all? I can't tell whether there is a problem in my build, in some setting or in the device.

Chosen Solution

Today I updated again my phone, always to version 2.0. The issue has disappeared: now when I look for new updates, all of the apps are updated to latest version.

I guess it was a bug affecting FFOS2.0 on the early stages.

Today I updated again my phone, always to version 2.0. The issue has disappeared: now when I look for new updates, all of the apps are updated to latest version. I guess it was a bug affecting FFOS2.0 on the early stages.

Modified by Enrico