Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder

Firefox husker mange informationer for dig, når du surfer på nettet, fx besøgte websteder. Der kan imidlertid være tidspunkter, hvor du ikke ønsker, at andre brugere af din computer ser denne information, som fx når du er på udkig efter en fødselsdagsgave.

Private Browsing indeholder også beskyttelse mod sporing, som forhindrer virksomheder i at spore din browsing på tværs af forskellige websteder.

Private Browsing indeholder også blokering af indhold med beskyttelse mod sporing, som forhindrer virksomheder i at spore din browsing på tværs af forskellige websteder.

Vi viser dig her, hvordan du med privat browsing kan surfe på internettet uden at gemme informationer om de besøgte websteder og sider.

Vigtigt: Privat browsing gør dig ikke anonym på internettet. Din internetudbyder, arbejdsgiver eller webstederne selv kan stadig spore, hvilke sider du besøger. Privat browsing beskytter dig heller ikke mod keyloggers eller spyware, der kan være installeret på din computer.

Hvordan åbner jeg et nyt privat vindue?

Du kan åbne et nyt privat vindue på to måder:

Åbn et nyt, tomt privat vindue

• Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Nyt privat vindue.
    private tab menu 57 win private tab menu 57 private tab menu 57 linux
  • HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et link, og vælg Åbn link i nyt privat vindue fra genvejsmenuen.
    Link in Private Window Fx20 WinXP Link in Private Window Fx20 Win7 Link in Private Window Fx20 Mac Link in Private Window Fx20 Lin
Tip: Vinduet Privat browsing indeholder en lilla maske øverst i vinduet.
private mask 57 win private mask 57 private mask 57 linux

Hvad gemmes ikke i privat browsing?

• Besøgte websteder: De besøgte websider vil ikke blive føjet til din historik og heller ikke til adresseforslag, som vises i adressefeltet.
  • Formularer og søgefelt: Intet af det, som du skriver i tekstfelter på websider eller i søgefeltet, vil blive gemt til funktionen autofuldførelse.
  • Adgangskoder: Nyindtastede adgangskoder vil ikke blive gemt.
  • Filhentninger: Hentede filer bliver vist i vinduet Filhentning, men slettes, når du afslutter sessionen.
  • Cookies: Cookies opbevarer information om besøgte websteder, som fx indstillinger for webstedet, login-oplysninger og data fra plugins som Adobe Flash. Cookies kan også bruges af tredjepart til at spore din computer over flere websteder. Læs mere om sporing i artiklen Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen? Cookies fra private vinduer opbevares midlertidigt i computerens hukommelse, separat fra andre cookies, og de slettes ved afslutningen af sessionen (når det sidste private vindue lukkes).
  • Cache af webindhold og Offline webstedsdata: Midlertidige internetfiler og filer, som websteder gemmer til offline brug, vil ikke blive gemt.
Bemærk:
  • Hvis du gemmer nye bogmærker, mens du bruger privat browsing, vil de blive gemt.
  • Hvis du henter filer, mens du bruger privat browsing, vil de blive gemt.

Kan jeg bruge privat browsing altid?

Firefox er som standard indstillet til at huske din historik, men du kan ændre dette i indstillingerne for privatliv (klik på Firefox-menuen New Fx Menu Fx57Menu , klik på Indstillinger, og klik så på PrivatlivPrivatliv & sikkerhed). Hvis du ændrer indstillingen for historik til Aldrig gemme historik, svarer det til altid at benytte privat browsing. Du kan læse mere i artiklen Indstillinger til privatliv, browserhistorik og spor mig ikke.

Vigtigt: Når firefox er indstillet til Aldrig gemme historik, vil du ikke få vist en lilla maske øverst på hvert vindue, selvom du reelt benytter privat browsing. Du kan ændre tilbage til normal browsing ved atter at besøge indstillingerne for privatliv, og så indstille Firefox til at Gemme historik.

Andre metoder til at styre, hvilke informationer Firefox gemmer

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.