Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder

Når du afslutter privat browsing, gemmes dine browser-data fra sessionen ikke og der efterlades ikke spor i Firefox, det gælder fx cookies og historik. Som standard er du beskyttet mod tredjeparts-cookies og sporings-indhold, når du browser i private vinduer. Vores Anti-Tracking Policy afspejler vores forpligtelse til at beskytte dig og dit privatliv. Firefox indeholder også funktionen Udvidet beskyttelse mod sporing, som forhindrer sporings-tjenester i at spore din browsing på tværs af forskellige websteder.

Vil du vide mere? Læs artiklen SmartBlock for Enhanced Tracking Protection.

Vigtigt: Privat browsing gør dig ikke anonym på internettet. Din internetudbyder, arbejdsgiver eller webstederne selv kan stadig indsamle information om, hvilke sider du besøger. Privat browsing beskytter dig heller ikke mod keyloggers eller spyware, der kan være installeret på din computer. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen Almindelige myter om privat browsing.

Hvordan åbner jeg et nyt privat vindue?

Du kan åbne et nyt privat vindue på to måder:

Åbn et nyt privat vindue fra Firefox-menuen

• Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på Nyt privat vindue.
    NewPrivatewin89

Startsiden for Privat browsing åbnes i et nyt vindue.

Åbn et link i et nyt privat vindue

• HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et link, og vælg Åbn link i nyt privat vindue fra genvejsmenuen.
    Fx96 Link in Private Window
Tip: Vinduet Privat browsing indeholder en lilla maske øverst i vinduet.
Fx96 Win11 private maskFx106 Win10 private mask

Hvad gemmes ikke i privat browsing?

• Besøgte websider: De besøgte websider vil ikke blive føjet til din historik og heller ikke til adresseforslag, som vises i adressefeltet.
  • Formularer og søgefelt: Intet af det, som du skriver i tekstfelter på websider eller i søgefeltet, vil blive gemt til funktionen autofuldførelse.
  • Filhentninger: Hentede filer bliver vist i vinduet Arkiv, men slettes, når du afslutter sessionen.
  • Cookies: Cookies opbevarer information om besøgte websteder, som fx indstillinger for webstedet og login-oplysninger. Cookies kan også bruges af tredjepart til at spore din computer over flere websteder. Læs mere om sporing i artiklen Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen? Cookies fra private vinduer opbevares midlertidigt i computerens hukommelse, separat fra andre cookies, og de slettes ved afslutningen af sessionen (når det sidste private vindue lukkes).
  • Cache af webindhold og Offline webstedsdata: Midlertidige internetfiler og filer, som websteder gemmer til offline brug, vil ikke blive gemt.
Bemærk:
  • Nyindtastede adgangskoder og nye bogmærker du opretter, mens du bruger privat browsing, vil blive gemt.
  • Hvis du henter filer, mens du bruger privat browsing, vil de blive gemt.

Kan jeg bruge privat browsing altid?

Firefox er som standard indstillet til at huske din historik, men du kan ændre dette i indstillingerne for privatliv:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Historik.
    Fx63CustomHistory
  3. Vælg Bruge tilpassede indstillinger for historik fra rullemenuen og sæt flueben ud for indstillingen Brug altid privat browsing-tilstand.
    • Alternativt kan du vælge Aldrig gemme historik fra rullemenuen, hvilket svarer til altid at være i privat browsing-tilstand.
  4. Genstart Firefox.
Vigtigt: Når Firefox er indstillet til Brug altid privat browsing-tilstand eller til Aldrig gemme historik, vil du ikke få vist en lilla maske øverst på hvert vindue, selvom du benytter privat browsing. Du kan ændre tilbage til normal browsing ved atter at besøge Privatliv & sikkerhed i Firefox' indstillinger, og så fjerne fluebenet ud for Brug altid privat browsing-tilstand (eller du kan vælge Gemme historik fra rullemenuen) og genstarte Firefox.

For at få nem adgang til privat browsing-tilstand, kan du også fastgøre Firefox i privat browsing-tilstand til proceslinjen i Windows:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton og vælg Nyt privat vindue. Et nyt Firefox-ikon med en lilla maske vises på proceslinjen i Windows. Det er ikonet Firefox privat browsing-tilstand.
  2. Højreklik på ikonet Firefox privat browsing-tilstand på proceslinjen.
  3. Klik på Fastgør til proceslinje.

Andre metoder til at styre, hvilke informationer Firefox gemmer