Almindelige myter om privat browsing

Privat browsing er en nyttig funktion i Firefox, men kun hvis du forstår den beskyttelse, den giver. Funktionen hjælper dig med at holde din aktivitet på nettet skjult for andre, der bruger Firefox på den samme computer, men gør dig ikke usynlig på nettet.

Myte 1: Privat browsing gør dig anonym på internettet

Sandheden er: Privat browsing skjuler ikke din identitet eller aktivitet på nettet. Websteder og internetudbydere kan stadig indsamle oplysninger om dit besøg, selvom du ikke er logget ind. Hvis du bruger din enhed på arbejdet, kan din arbejdsplads muligvis overvåge de websteder, du besøger. Hvis du surfer på nettet derhjemme, har din internetudbyder (eller deres partnere) muligvis adgang til oplysninger om din aktivitet på nettet. Kun et virtuelt privat netværk (VPN) kan skjule din placering og kryptere din aktivitet på nettet, så din identitet og data beskyttes mod nysgerrige øjne. Hvis du har brug for at forblive anonym på nettet, så prøv Mozilla VPN.

Myte 2: Privat browsing fjerner alle spor af din aktivitet på nettet fra din computer

Sandheden er: Privat browsing fungerer ved at lade dig browse uden at gemme adgangskoder, cookies og browserhistorik i et privat vindue. Hvis du henter en fil fra en webside, forbliver den på din computer, men den vises ikke under Hentede filer i Firefox. Hvis du bogmærker en webside, mens du er i et privat vindue, forbliver det på din bogmærkeliste.

Myte 3: Privat browsing viser ikke nogen browserhistorik

Sandheden er: Privat browsing vil som standard vise besøgte websider og bogmærker, når du skriver i adressefeltet. Firefox gemmer disse websider under normal browsing. Hvis du ikke ønsker at se disse forslag, kan du fravælge dem i Firefox' indstillinger under Privatliv & sikkerhed i afsnittet Adressefelt.

privacy preferences 65

Myte 4: Privat browsing vil beskytte dig mod keyloggere og spyware

Sandheden er: Privat browsing beskytter dig ikke mod malware installeret på din computer. Hvis du har mistanke om, at du har malware på din computer, skal du tage passende skridt til at fjerne det for at forhindre, at det sker igen.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Firefox beskytter dit privatliv, så læs artiklerne Udvidet beskyttelse mod sporing i Firefox til computer og SmartBlock for Enhanced Tracking Protection.