Deaktiver tredjeparts cookies i Firefox for at stoppe nogle typer af sporing fra annoncører

Sporings-cookies fra tredjepart blokeres nu som standard for alle brugere. Læs artiklen Blokering af indhold for mere information om, hvordan Firefox beskytter dig mod sporing.
Sporings-cookies på tværs af websteder blokeres nu som standard for alle brugere i Firefox version 70. Læs artiklen Udvidet beskyttelse mod sporing for mere information om, hvordan Firefox beskytter dig mod sporing.

Tredjeparts cookies er cookies som sættes af et andet websted, end det du besøger. Det kan lade sig gøre, hvis det besøgte websted har indhold, som stammer fra et andet websted. Fx har berlingske.dk reklamer, som stammer fra andre websteder, ligesom der er en Facebook-knap på artikelsiderne. Både reklamer og Facebook-knap kan sætte en cookie, der kan læses af henholdsvis annoncøren og Facebook. Når en cookie sættes af en andet end det besøgte websted, betegnes den som en tredjeparts cookie.

Nogle annoncører bruger cookies til at spore dine besøg på de websteder, hvor de har reklamer. Hvis det bekymrer dig, kan du deaktivere tredjeparts cookies i Firefox.

Bemærk: Deaktivering af tredjeparts cookies i Firefox kan stoppe nogle tilfælde af sporing fra annoncører men ikke alle. Hvis du er bekymret over at blive sporet, så læs også artiklerne Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen? og Hvad blev der af funktionen Beskyttelse mod sporing? og Blokering af indhold, Udvidet beskyttelse mod sporing i Firefox til computer og Trackers and scripts Firefox blocks in Enhanced Tracking Protection.

Indstillinger for tredjeparts cookies finder du under Privatliv & sikkerhed i Firefox' indstillinger:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx60CookiesAndSiteDataThird-partyNever
  3. Vælg Aldrig i rullemenuen ved siden af Accepter cookies og websteds-data fra tredjepart.
    Bemærk: Hvis du med denne indstilling oplever, at nogle af dine ofte besøgte websteder ikke længere fungerer korrekt, kan du prøve at ændre indstillingen til Fra besøgte i stedet. Den tillader tredjeparts cookies fra tidligere besøgte websteder.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Deaktiver tredjeparts-cookies

Sådan blokerer du tredjeparts sporings-tjenester eller alle tredjeparts-cookies:

1. Klik på menuknappen fx57menu , og vælg Blokering af indhold.
    Fx63menuContentBlocking
  2. Sæt flueben ud for Tredjeparts-cookies for at blokere tredjeparts sporings-cookies. For at blokere alle tredjeparts-cookies, skift indstillingen fra Sporings-elementer (anbefalet) til Alle tredjeparts-cookies (kan forhindre websteder i at fungere).
Bemærk: Hvis der allerede er sat flueben ud for indstillingen, og du ser meddelelsen Dine indstillinger for cookies og webstedsdata forhindrer, at indstillinger for tredjeparts-cookies ændres, så klik på knappen Skift indstillinger for cookies.
Fx63ChangeCookieSettings
Dette åbner afsnittet Cookies og websteds-data i Firefox' indstillinger, hvor du kan ændre, hvilken type cookies der blokeres.
Fx63settings-BlockCookies
  1. Klik på menuknappen fx57menu , og vælg Blokering af indhold.
    Dette åbner afsnittet Blokering af indhold i Firefox' indstillinger.
    Fx65ContentBlocking
  2. Vælg Tilpasset for at vælge, hvad der skal blokeres.
  3. Sæt flueben ud for Cookies. Tredjeparts sporings-tjenester er standardindstillingen.
    Fx65Custom-ThirdPartyCookies
    • Vælg Alle tredjeparts-cookies (kan forhindre websteder i at fungere) i rullemenuen for at blokere alle tredjeparts-cookies.
  4. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
    Fx70settings-EnhancedTrackingProtection
  3. Vælg Tilpasset for at vælge, hvad der skal blokeres under Udvidet beskyttelse mod sporing .
  4. Sæt flueben ud for Cookies. Sporings-mekanismer på tværs af websteder og sociale medier er standardindstillingen.
    Fx70ETPcustom-cookies
    • Vælg Alle tredjeparts-cookies (kan forhindre websteder i at fungere) i rullemenuen for at blokere alle tredjeparts-cookies.
  5. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Aktiver tredjeparts-cookies for et enkelt websted

Nogle websteder fungerer måske ikke rigtigt, når tredjeparts-cookies er blokeret, selv hvis indstillingen Sporings-elementer (anbefalet)Tredjeparts sporings-tjenester er valgt. Sådan fjernes blokeringen af tredjeparts-cookies for et websted:

Klik på knappen Site Info button i adressefeltet for at åbne kontrolcentret, og klik så på knappen Deaktiver blokering for dette webstedSlå blokering fra for dette websted.

Fx63ControlCenter-ThirdPartyCookiesBlocked Fx65ControlCenter-Third-partyTrackersBlocked

For mere information, læs Slå blokering af indhold fra for et enkelt websted.

Nogle websteder fungerer måske ikke rigtigt, når tredjeparts-cookies er blokeret, eller hvis indstillingen Sporings-mekanismer på tværs af websteder og sociale medier er valgt. Sådan slås Udvidet beskyttelse mod sporing fra for et websted:

1. Klik på skjold-ikonet shield detected 70 til venstre i adressefeltet.
  2. Klik på kontakten Fx70-ETPswitch øverst i panelet.
    Fx70ETPtoggle-off
    • Dette slår Udvidet beskyttelse mod sporing fra for det pågældende websted. Siden indlæses automatisk og tillader sporings-mekanismer på det pågældende websted.

Gentag processen, hvis du vil slå Udvidet beskyttelse mod sporing til igen.