Deaktiver tredjeparts cookies i Firefox for at stoppe nogle typer af sporing fra annoncører

Tredjeparts cookies er cookies som sættes af et andet websted, end det du besøger. Det kan lade sig gøre, hvis det besøgte websted har indhold, som stammer fra et andet websted. Fx har berlingske.dk reklamer, som stammer fra andre websteder, ligesom der er en Facebook-knap på artikelsiderne. Både reklamer og Facebook-knap kan sætte en cookie, der kan læses af henholdsvis annoncøren og Facebook. Når en cookie sættes af en andet end det besøgte websted, betegnes den som en tredjeparts cookie. Nogle annoncører bruger denne type af cookies til at spore dine besøg på forskellige websteder, hvor de annoncerer. Dette kaldes sporing på tværs af websteder.

Bemærk: Sporings-cookies på tværs af websteder er nu deaktiveret som standard for alle Firefox-brugere. Læs om Udvidet beskyttelse mod sporing for mere information om, hvordan Firefox beskytter dig mod sporing.

Når tredjeparts-cookies er deaktiveret, kan det stoppe nogle, men ikke alle typer af sporing. Hvis det bekymrer dig, så læs artiklerne Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen?, Udvidet beskyttelse mod sporing i Firefox til computer og Trackers and scripts Firefox blocks in Enhanced Tracking Protection.

Deaktiver tredjeparts-cookies

Sådan blokerer du sporings-teknologier på tværs af websteder eller alle tredjeparts-cookies:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger. Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.

2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
    Fx78settingsEnhancedTrackingProtection
  3. Vælg Tilpasset for at vælge, hvad der skal blokeres under Udvidet beskyttelse mod sporing.
  4. Sæt flueben ud for Cookies og brug rullemenuen til at vælge, hvilke typer af cookies du vil blokere.
    • Sporings-teknologier på tværs af websteder og sociale medierSporings-cookies på tværs af websteder — herunder cookies fra sociale medier er standardindstillingen.
    Fx78ETPcustom-cookiesFx86ETPcustom-cookiesFx87ETPcustom-cookies
    • Vælg Alle tredjeparts-cookies i rullemenuen for at blokere alle tredjeparts-cookies.
  5. Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.
Firefox indeholder også funktionen Komplet Cookiebeskyttelse, når du har valgt Striks eller du bruger privat browsing-tilstand. Så laves en "småkagedåse" til hvert websted. Dette holder cookies på det websted, hvor de blev oprettet, så de ikke kan spore dig på tværs af websteder.

Aktiver tredjeparts-cookies for et enkelt websted

Nogle websteder fungerer måske ikke rigtigt, når tredjeparts-cookies er blokeret, selv med standardindstillingen Sporings-teknologier på tværs af websteder og sociale medierSporings-cookies på tværs af websteder — herunder cookies fra sociale medier.

Sådan slår du Udvidet beskyttelse mod sporing fra for et enkelt websted:

1. Besøg webstedet.
  2. Klik på skjoldet shield detected 70 til venstre i adressefeltet.
    Fx70ETPtoggle-on
  3. Klik på kontakten Fx70-ETPswitch øverst i panelet. Dette slår Udvidet beskyttelse mod sporing fra for det pågældende websted. Siden indlæses automatisk og tillader sporings-mekanismer på det pågældende websted.
Fx70ETPtoggle-off-2

Gentag processen, hvis du vil slå Udvidet beskyttelse mod sporing til igen.