Deaktiver tredjeparts cookies i Firefox for at stoppe nogle typer af sporing fra annoncører

Tredjeparts cookies er cookies som sættes af et andet websted, end det du besøger. Det kan lade sig gøre, hvis det besøgte websted har indhold, som stammer fra et andet websted. Fx har berlingske.dk reklamer, som stammer fra andre websteder, ligesom der er en Facebook-knap på artikelsiderne. Både reklamer og Facebook-knap kan sætte en cookie, der kan læses af henholdsvis annoncøren og Facebook. Når en cookie sættes af en andet end det besøgte websted, betegnes den som en tredjeparts cookie.

Nogle annoncører bruger cookies til at spore dine besøg på de websteder, hvor de har reklamer. Hvis det bekymrer dig, kan du deaktivere tredjeparts cookies i Firefox.

Bemærk:
  • Hvis du er bekymret over at blive sporet af annoncører, så læs også artiklen Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen?.
  • Deaktivering af tredjeparts cookies i Firefox kan stoppe nogle tilfælde af sporing fra annoncører men ikke alle.
  • Nogle websteder (såsom Microsofts Hotmail, MSN, og Windows Live Mail webmail) bruger tredjeparts cookies til formål, som ikke nødvendigvis er en bekymring for privatlivet, og deaktivering af tredjeparts cookies kan give problemer på disse websteder. Tredjeparts cookies kan også være nødvendige for, at du kan bruge din netbank.

Indstillinger for tredjeparts cookies findes på siden Privatliv i fanebladet Indstillinger.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Vælg Privatliv.

3. I afsnittet Historik, vælg Bruge tilpassede indstillinger for historik ud for Firefox vil:.

Custom History Fx21 WinXP win_historik_firefox_vil Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux customhistory38
  4. Sæt Accepter tredjeparts cookies: til Aldrig.

3rd Party Cookies Fx22 Win7
    Bemærk: Hvis du med denne indstilling oplever, at nogle af dine ofte besøgte websteder ikke længere fungerer korrekt, kan du prøve at ændre indstillingen til Fra besøgte i stedet. Den tillader tredjeparts cookies fra tidligere besøgte websteder.
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.