Profielen - Waar Firefox uw bladwijzers, wachtwoorden en andere gebruikersgegevens bewaart

(Doorgestuurd vanaf Profielen)

Wist u dat alles wat u in Firefox instelt, zoals uw startpagina, welke werkbalken u gebruikt, opgeslagen wachtwoorden en bladwijzers allemaal in een speciale map worden opgeslagen? Echt waar. Uw profielmap wordt gescheiden gehouden van het Firefox-programma, zodat uw gegevens nog steeds aanwezig zijn als er ooit iets misgaat met Firefox. Het betekent ook dat u Firefox kunt de-installeren zonder uw instellingen te verliezen en dat u Firefox niet opnieuw hoeft te installeren om uw gegevens te wissen of een probleem op te lossen.

Deze informatie dient ter referentie. U hoeft deze stappen niet te volgen, tenzij u via een ander artikel bent gevraagd dit te doen.

Hoe vind ik mijn profiel?

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

Uw profiel vinden zonder Firefox te openen

1. Klik vanuit het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Beweeg de muis naar de rechteronderhoek van het bureaublad om de Charms te benaderen.
  3. Selecteer de charm Zoeken. De zijbalk Zoeken wordt geopend.
  4. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in het zoekveld, zonder op Enter te drukken. Er verschijnt een lijst van profielen.
  5. Klik op het profiel met “default” in de naam om het te openen in een venster.

1. Klik op de Windows-knop Starten en typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in het zoekveld onder in het menu Starten, zonder op Enter te drukken. Boven in het menu Starten zal een lijst van profielen verschijnen.
  2. Klik op het profiel met “default” in de naam om het te openen in een venster.

1. Klik op de Windows-knop Start en selecteer Uitvoeren….

2. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in en klik vervolgens op OK.

3. Er zal een venster worden geopend dat profielmappen bevat.
  4. Dubbelklik op de map met “default” in de naam om het te openen.
  1. Open de map Bibliotheek voor uw Mac-gebruikersaccount:
    • (OS X 10.6 of lager) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Uw thuismap zal zijn geselecteerd (doorgaans is dit de naam van uw Mac-gebruikersaccount). Klik rechts in het venster op de map Bibliotheek om deze te openen.
    • (OS X 10.7 of hoger) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Klik in de menubalk op het menu Ga, houd de toets option of alt ingedrukt en selecteer Bibliotheek. Er verschijnt een venster dat uw map Bibliotheek bevat.
  2. Open de map “Application Support”, daarna de map “Firefox” en tot slot de map “Profiles”.
  3. Open de map met “default” in de naam om uw profiel te openen.
  1. (Ubuntu) Klik op het menu Locaties in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Thuismap. Er zal een bestandsverkenner verschijnen.
  2. Klik op het menu Beeld en selecteer Verborgen bestanden tonen als dit nog niet is aangevinkt.
  3. Dubbelklik op de map genaamd .mozilla.
  4. Dubbelklik op de map genaamd firefox. Uw profielmap bevindt zich in deze map.

Welke informatie wordt er in mijn profiel bewaard?

Noot: alleen relevante informatie die voor herstelacties nuttig is wordt beschreven.

Werken met profielen

Deel dit artikel: http://mzl.la/NYhKHH