Ontbrekende gebruikersgegevens herstellen na een Firefox-update

Als Firefox opstart zonder uw bladwijzers, wachtwoorden, opgeslagen tabbladen en andere instellingen, controleer dan of uw gegevens aanwezig zijn in een ander profiel. Dit kan gebeuren omdat Firefox een specifiek profiel voor elke installatie van Firefox aanmaakt.

Om uw Firefox-gegevens en -instellingen vanuit een ander profiel te herstellen:

Typ about:profiles in de adresbalk in Firefox en druk op EnterReturn. Hierdoor wordt de pagina Over profielen geopend.
Fx96aboutprofiles-Winabout:profiles macOS Fx52_about-profiles-linux

Op deze pagina moet ten minste één profiel staan, mogelijk zijn het er veel. Bij het profiel dat Firefox momenteel gebruikt staat het volgende:
Dit is het profiel dat in gebruik is en kan daarom niet worden verwijderd.

Verwijder geen profielen. Gebruik nergens de knop Verwijderen.

Als er een ander profiel op deze pagina staat, bevat dit mogelijk de ontbrekende profielgegevens. U kunt op de knop Profiel in nieuwe browser starten klikken om een ander Firefox-venster te openen met dat profiel. Als het andere profiel uw ontbrekende gegevens niet bevat, kunt u het nieuwe venster eenvoudigweg sluiten. Als het de gegevens wel bevat, kunt u het als het standaardprofiel van Firefox instellen. Klik op de knop Instellen als standaardprofiel voor dat profiel en Firefox zal dit de volgende keer dat u Firefox opent automatisch gebruiken.

Als u niet op deze manier uw ontbrekende gegevens kunt herstellen, kunt u mogelijk gegevens uit een ander profiel herstellen. Lees het artikel Belangrijke gegevens uit een oud profiel terugzetten voor details.

Lees voor meer informatie over het beheren van Firefox-profielen het artikel Profielbeheerder – Firefoxprofielen aanmaken, wijzigen of wisselen.