Facebook Container - voorkom dat Facebook u op andere websites volgt

Facebook Container is een extensie van Firefox die u helpt grenzen aan Facebook te stellen. Deze add-on plaatst een "hek" tussen de websites van Facebook (waaronder ook Instagram en Messenger) en de rest van het web, zodat Facebook u niet onbegrensd kan volgen.

Als u wilt weten wat Containers zijn, zie Firefox Multi-Account Containers.

Hoe werkt Facebook Container?

De Facebook-knoppen Vind-ik-leuk en Delen die op winkel-, nieuws- en andere websites staan, bevatten trackers van Facebook. Zelfs als u niet op deze knoppen drukt, gebruikt Facebook ze om u te volgen. Facebook Container blokkeert deze trackers en toont een hekje zodat u kunt zien waar deze trackers werden verwijderd.

Als u Facebook bezoekt, opent de add-on een nieuw tabblad waarin Facebook wordt geladen en er verschijnt een hekje in de adresbalk. Facebook zit nu in een eigen afgebakend gebied, samen met de overige websites van Facebook zoals Instagram en Messenger. U kunt andere websites in dit afgebakende gebied toelaten, maar dan geeft u Facebook weer meer ruimte om uw surfgedrag te volgen.

Facebook Container SS1

Als u een website bezoekt die niet van Facebook is maar wel hun trackers bevat, dan zal Facebook Container u waarschuwen en de trackers blokkeren.

U kunt een website aan Facebook Container toevoegen als u wenst dat Facebook kan zien wat u op die website doet.

Hoe installeer ik Facebook Container?

1. Ga naar deze pagina voor de add-on voor Facebook Container.
  2. Klik op de knop + Toevoegen aan Firefox.
  3. Er verschijnt een bericht waarin Firefox uw toestemming vraagt. Klik op Toevoegen om de add-on te installeren.
    U wordt nu bij Facebook afgemeld en de cookies die Facebook in de afgelopen tijd via Firefox heeft geplaatst, worden gewist.
  4. Gebruik Firefox om Facebook, Messenger of Instagram te bezoeken. Firefox zal u automatisch doorsturen naar het tabblad Facebook Container. Als u op een link klikt naar een pagina buiten Facebook of als u een andere website in de adresbalk typt, zal Firefox deze buiten de Facebook Container laden. Als een website trackers van Facebook bevat, zal Facebook Container die blokkeren en een waarschuwing tonen.
Als u Facebook Container niet kunt installeren, raadpleeg Ik kan Facebook Container niet installeren in Firefox 57+.

Wat gebeurt er als ik mij met mijn Facebook aanmeldgegevens bij andere websites aanmeld?

De aanmeldknoppen van Facebook op andere websites bevatten Facebook trackers. U kunt zich net als vroeger aanmelden, maar hierdoor is Facebook in staat te volgen wat u daar doet. Iedere keer als u een website binnen de Facebook Container toelaat, geeft u Facebook meer mogelijkheden het totaalplaatje van uw surfgedrag bij te werken.

Welke gevolgen zijn er voor de functies van Facebook?

U kunt Facebook gewoon gebruiken zoals vroeger op facebook.com. Facebook Container verwijdert hun trackers op andere sites. De volgende functies werken niet:

• De Facebook-knoppen Vind-ik-leuk, Delen en Reacties op andere websites. Facebook Container verwijdert alle trackers en bijbehorende functies.
  • Aanmelden of inschrijven op andere websites met Facebook aanmeldgegevens. Als u zich op een website met uw aanmeldgegevens voor Facebook wilt aanmelden, moet u instellen dat de website binnen de Facebook Container mag komen.

Facebook Container werkt anders dan verwacht

Als Facebook Container anders werkt dan verwacht, ga dan eerst na of de add-on geïnstalleerd is, aanstaat en volledig is bijgewerkt. Controleer daarvoor uw add-ons.

1. Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en thema’sFx57Addons-icon Add-ons en kies Extensies.
  2. Controleer of de add-on is geinstalleerd.
    Als Facebook Container zichtbaar is in de lijst, is de add-on goed geïnstalleerd en kunt u door naar de volgende stap.
  3. Controleer of Facebook Container AAN staat.
    Als hij UIT staat, klik dan op het pictogram met de drie puntjes en kies Inschakelen. klik dan op de schakelaar. De schakelaar is blauw als hij AAN staat.
  4. Facebook Container bijwerken: zie Add-ons bijwerken.

Ben ik nu volledig tegen Facebook beschermd?

De add-on voorkomt niet dat Facebook persoonlijke gegevens kan misbruiken die Facebook al eerder heeft verkregen, of die Facebook aan derden heeft toegestaan te verzamelen. Facebook heeft net als voorheen toegang tot al uw gedrag op facebook.com en de Facebook app, evenals op alle toepassingen die Facebook bezit, zoals Instagram en Messenger. Dit gedrag omvat uw reacties, foto-uploads, vind-ik-leuks en alle gegevens die u deelt met apps die aan Facebook zijn gekoppeld.

Andere advertentienetwerken kunnen proberen uw Facebook-gedrag met uw gebruikelijke surfgedrag te koppelen. Behalve deze add-on gebruiken kunt u andere dingen doen om uw bescherming te maximaliseren, zoals uw instellingen van Facebook veranderen, Privénavigatie en Inhoudsblokkering gebruiken, cookies van derden blokkeren en/of de extensie Firefox Multi-Account Containers gebruiken om het volgen nog verder te beperken.

Hoe kan ik Containers voor andere websites gebruiken?

Goed nieuws! De Containers zijn er niet alleen voor Facebook. Terwijl u Facebook Container installeert, ziet u misschien ook andere containers. Voor de beste gebruikerservaring, installeer dan na Facebook Container ook Firefox Multi-Account Containers.

Voor meer informatie over de werking van Multi-Account Containers, raadpleeg Containers.

Mozilla maakte en ondersteunt Facebook Container en Firefox Multi-Account Containers. Andere container-add-ons worden niet door Mozilla beheerd. Als u problemen ervaart met deze andere add-ons, neem dan rechtstreeks contact op met de add-on-ontwikkelaar.