Een zoekmachine toevoegen of verwijderen in Firefox

Firefox bevat standaard een aantal beschikbare zoekmachines. Binnen enkele klikken kunt u de zoekmachines die Firefox gebruikt toevoegen of verwijderen.

Een zoekmachine toevoegen

Veel websites bieden zoekmachines die u aan de zoekbalk van Firefox kunt toevoegen. Hierdoor kunt u die bepaalde website rechtstreeks vanuit de zoekbalk doorzoeken.

1. Om de website-specifieke zoekmachine toe te voegen bezoekt u de website die uw gewenste zoekmachine bevat. (We gebruiken youtube.com als voorbeeld.)
  2. Open de zoekmachinelijst en selecteer ‘Video’s zoeken op YouTube’ toevoegen. Firefox zal deze aan uw lijst toevoegen en de actieve zoekmachine maken.
  1. Om de website-specifieke zoekmachine toe te voegen bezoekt u de website die uw gewenste zoekmachine bevat. (We gebruiken youtube.com als voorbeeld.)
  2. Klik op het vergrootglas in de zoekbalk op uw werkbalk addsearch 40 , en klik daarna op ‘Video’s zoeken op YouTube’ toevoegen.
    add search 34 add youtube 40

3. De zoekmachine verschijnt in de ingebouwde zoekopties.

youtube search 34

Zoekmachine-add-ons

Veel providers bieden ook add-ons waarmee u zelfs nog meer zoekmachines kunt toevoegen:

1. Klik op het zoekmachinepictogram en selecteer Zoekmachines beheren….
  2. Klik op Meer zoekmachines toevoegen.
  3. Beweeg de muisaanwijzer over de add-ons die u wilt toevoegen en klik op Toevoegen aan Firefox.
  1. Klik op het vergrootglas in de zoekbalk op uw werkbalk en klik daarna op Zoekinstellingen wijzigen.
  2. Klik op Meer zoekmachines toevoegen….
  3. Beweeg de muisaanwijzer over de add-ons die u wilt toevoegen en klik op Toevoegen aan Firefox.

Zoekmachines verbergen

Volg deze stappen om alternatieve zoekmachines die u niet in de zoekbalk wilt gebruiken te verwijderen.

1. Klik op het vergrootglas in de zoekbalk op uw werkbalk en klik daarna op Zoekinstellingen wijzigen.

search prefs 34 search settings fx36

2. Verwijder het vinkje naast elke ongewenste zoekmachine.

remove searches 34 searchengines36

Zoekmachines verwijderen

Zoekmachines die u niet nodig hebt kunt u verwijderen door de volgende stappen uit te voeren in de zoekbalk op de werkbalk of op de nieuw-tabbladpagina.

1. Klik op het zoekmachinepictogram en selecteer Zoekmachines beheren… om de zoekmachinebeheerder te openen.
  2. Om een zoekmachine te verwijderen selecteert u deze in de lijst en klikt u op Verwijderen.

Als u per ongeluk een standaardzoekmachine verwijdert, klik dan op Standaardwaarden herstellen om de standaardzoekmachines terug te zetten.

• Als u per ongeluk een zoekmachine verwijdert die u hebt geïnstalleerd, moet u deze opnieuw installeren.

Zoekmachines verwijderen

Volg deze stappen om een zoekmachine te verwijderen:

1. Klik op het vergrootglas in de zoekbalk op uw werkbalk en klik daarna op Zoekinstellingen wijzigen.

search prefs 34 search settings fx36

2. Klik op de ongewenste zoekmachine.
  3. Klik op de knop Verwijderen om deze van de lijst te halen.

remove search engine 35 remove36

Als u een zoekmachine verwijdert die u zelf hebt toegevoegd en van gedachten verandert, dient u deze weer toe te voegen (zie boven). Als u een of meerdere zoekmachines verwijdert die standaard met Firefox worden geleverd, klikt u op Standaardzoekmachines terugzetten om ze te herstellen.