Firefox van uw computer de-installeren

Dit artikel beschrijft hoe de Firefox-toepassing voor ondersteunde besturingssystemen kan worden verwijderd. Als u van plan bent Firefox te de-installeren en opnieuw te installeren om problemen die u misschien ondervindt te verhelpen, kunt u beter eerst het artikel Problemen met Firefox analyseren en verhelpen lezen.

Als u ook uw Firefox-profiel (gebruikersgegevens en -instellingen, zoals bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden etc.) wilt verwijderen, volgt u de instructies voor het verwijderen van gebruikersgegevens en -instellingen.

Firefox de-installeren

Volg deze stappen om Firefox te de-installeren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Klik op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.
    Control Panel - WinXP
  3. Klik in het venster Configuratiescherm op Software. Het venster Software wordt geopend.
  4. Selecteer Mozilla Firefox in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  5. Klik rechts van Mozilla Firefox op de knop Verwijderen om het de-installeren te beginnen.
    Als de de-installatiewizard niet wordt uitgevoerd, kunt u deze handmatig starten door helper.exe uit te voeren, dat zich standaard in C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe bevindt.
  6. Klik in de wizard Mozilla Firefox-de-installatie die wordt geopend op Volgende.
  7. Klik op De-installeren.
    • Als Firefox nog is geopend, moet u het programma sluiten om met het de-installeren verder te gaan.
    • Als u uw Firefox-gebruikersgegevens en -instellingen wilt verwijderen, plaatst u een vinkje in het vakje met de tekst Mijn persoonlijke gegevens en aanpassingen van Firefox verwijderen. Als u deze optie selecteert, zal Firefox uw bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden en andere gegevens behouden als het programma opnieuw wordt geïnstalleerd.
    • Selecteer Vertel ons wat u van Firefox vond om feedback over uw Firefox-ervaring te leveren aan het ontwikkelteam.
  8. Klik op Voltooien.
  9. Om andere bestanden en mappen te verwijderen die mogelijk niet door de de-installatie zijn verwijderd, moet u de installatiemap van Firefox handmatig verwijderen, die zich standaard in C:\Program Files\Mozilla Firefox bevindt.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Klik op het menu Starten en selecteer Configuratiescherm. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.
    Control Panel - Win7
  3. Klik in het venster Configuratiescherm onder de sectie Programma’s op de koppeling Een programma verwijderen.
    Uninstall a program - Win7
  4. Selecteer Mozilla Firefox in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  5. Klik bovenaan de lijst op de knop Verwijderen om het de-installeren te beginnen.
    Als de de-installatiewizard niet wordt uitgevoerd, kunt u deze handmatig starten door helper.exe uit te voeren, dat zich standaard op een van deze locaties bevindt:
    (32-bits Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bits Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  6. Klik in de wizard Mozilla Firefox-de-installatie die wordt geopend op Volgende.
  7. Klik op De-installeren.
    • Als Firefox nog is geopend, moet u het programma sluiten om met het de-installeren verder te gaan.
    • Als u uw Firefox-gebruikersgegevens en -instellingen wilt verwijderen, plaatst u een vinkje in het vakje met de tekst Mijn persoonlijke gegevens en aanpassingen van Firefox verwijderen. Als u deze optie selecteert, zal Firefox uw bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden en andere gegevens behouden als het programma opnieuw wordt geïnstalleerd.
    • Selecteer Vertel ons wat u van Firefox vond om feedback over uw Firefox-ervaring te leveren aan het ontwikkelteam.
  8. Klik op Voltooien.
  9. Om andere bestanden en mappen te verwijderen die mogelijk niet door de de-installatie zijn verwijderd, moet u de installatiemap van Firefox handmatig verwijderen, die zich standaard op een van deze locaties bevindt:
    • (32-bits Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bits Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Klik in het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  3. Houd de muisaanwijzer in de rechteronderhoek van het bureaublad om de Charms te benaderen.
  4. Selecteer Configuratiescherm vanuit de charm Instellingen. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.

Control Panel - Win8
  5. Klik in het venster Configuratiescherm onder de sectie Programma’s op de koppeling Een programma verwijderen.
    Uninstall a program - Win7
  6. Selecteer Mozilla Firefox in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  7. Klik bovenaan de lijst op de knop Verwijderen om het de-installeren te beginnen.
    Als de de-installatiewizard niet wordt uitgevoerd, kunt u deze handmatig starten door helper.exe uit te voeren, dat zich standaard op een van deze locaties bevindt:
    (32-bits Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bits Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  8. Klik in de wizard Mozilla Firefox de-installeren die wordt geopend op Volgende.
  9. Klik op De-installeren.
    • Als Firefox nog is geopend, moet u het afsluiten om verder te gaan met de de-installatie.
    • Als u uw Firefox-gebruikersgegevens en -instellingen wilt verwijderen, plaats dan een vinkje in het vakje met de tekst Mijn persoonlijke gegevens en informatie van Firefox verwijderen. Als u deze optie selecteert, zal Firefox uw bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden en andere gegevens niet behouden voor als u het opnieuw installeert.
    • Selecteer Vertel ons wat u van Firefox vond om feedback over uw Firefox-ervaring te leveren aan het ontwikkelteam.
  10. Klik op Voltooien.
  11. Om andere bestanden of mappen te verwijderen die mogelijk niet door de de-installatie zijn verwijderd, moet u handmatig de Firefox-installatiemap verwijderen, die zich standaard op een van de volgende locaties bevindt:
    • (32-bits Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bits Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Open de map Programma’s in Finder.
  2. Sleep de Firefox-toepassing naar de Prullenbak.

Uw de-installatie van Firefox is voltooid.

Als u Firefox hebt geïnstalleerd via de pakketbeheerder van uw distributie, dient u dezelfde manier te hanteren om het te verwijderen - zie Firefox installeren in Linux voor details. Als u het binaire pakket van de Firefox-downloadpagina hebt gedownload en geïnstalleerd, verwijder dan eenvoudig de map firefox in uw thuismap om Firefox te de-installeren.

Gebruikersgegevens en -instellingen verwijderen

Het de-installeren van Firefox met de standaardopties verwijdert niet uw gebruikersprofiel, dat persoonlijke gegevens zoals bladwijzers, wachtwoorden en cookies bevat. Als u deze gegevens ook wilt verwijderen, verwijdert u de map die uw Firefox-profiel bevat, welke op een andere locatie dan het Firefox-programma is opgeslagen.

1. Als u uw bladwijzers, wachtwoorden, cookies en andere gebruikersgegevens en -instellingen wilt behouden, zie dan Een back-up van gegevens in Firefox-profielen maken en terugzetten.
  2. Verwijder de map firefox die uw profielmap bevat en het bestand profiles.ini Verwijder de map Firefox die uw map Profiles bevat en het bestand profiles.ini - zie Hoe vind ik mijn profiel? voor de locatie.

Gebaseerd op informatie van Uninstalling Firefox (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/Oczb8H