Bladwijzers in Firefox

Bladwijzers zijn koppelingen naar webpagina’s die het terugkeren naar uw favoriete plekken vergemakkelijken. Dit artikel behandelt de basale acties voor het maken en beheren van bladwijzers.

Noot: bladwijzers worden Favorieten genoemd in Internet Explorer.

Hoe maak ik een bladwijzer voor een pagina?

Om een bladwijzer voor een pagina te maken, klikt u op de ster in de adresbalk.

Fx57bookmark-star

De ster wordt blauw zodra een pagina een badwijzer heeft gekregen, en er verschijnt een venster waarmee u de bladwijzer een naam kunt geven, kunt verplaatsen of een label aan de bladwijzer kunt geven.

Als de ster ontbreekt in de adresbalk:

1. Klik op het menu Pagina-acties (3 stippen).
    Fx57BookmarkStar-AddToAdressBar
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de vermelding Bladwijzer voor deze pagina maken.
  3. Klik op Toevoegen aan adresbalk.
Tip: wilt u een bladwijzer voor al uw geopende tabbladen tegelijk aanmaken? Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op een van de tabbladen en selecteer Bladwijzer voor alle tabbladen maken… vanuit het contextmenu. Geef de nieuwe bladwijzermap een naam en kies de map waarin u deze wilt bewaren. Klik op Bladwijzers toevoegen om dit te voltooien.

Hoe wijzig ik de naam en locatie van een bladwijzer?

1. Om de details van uw bladwijzer te bewerken, klikt u nogmaals op de ster om het dialoogvenster Deze bladwijzer bewerken te openen.
    Fx57bookmark-edit
    • In het veld Deze bladwijzer bewerken kunt u de volgende details wijzigen:
      • Naam: dit is de naam die Firefox voor de bladwijzer in menu’s weergeeft.
      • Map: kies hier in welke map uw bladwijzer wordt opgeslagen door een map te kiezen in het vervolgkeuzemenu (bijvoorbeeld het menu Bladwijzers of de Bladwijzerwerkbalk). In dit vervolgkeuzemenu kunt u ook Kiezen… selecteren, waarmee een lijst van alle bladwijzermappen wordt weergegeven.
      • Labels: u kunt labels gebruiken die u helpen bij het zoeken in en het ordenen van uw bladwijzers. Voor meer informatie, zie Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden.
  2. Klik zodra u het bewerken hebt voltooid op Gereed om het veld te sluiten.

Waar kan ik mijn bladwijzers vinden?

De eenvoudigste manier om een pagina te vinden waarvoor u een bladwijzer hebt gemaakt, is de naam ervan intypen in de locatiebalk. Terwijl u typt, zal een lijst van webpagina’s met een aangemaakte bladwijzer of label en webpagina’s die u hebt bezocht verschijnen. Pagina’s met een bladwijzer bevatten een ster ernaast. Alles wat u hoeft te doen is een van deze webpagina’s aanklikken, waarna u er direct naartoe gaat. Voor meer informatie hierover, zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk.

Hoe orden ik mijn bladwijzers?

U kunt al uw bladwijzers bekijken en herschikken in het venster Bibliotheek.

1. Klik op de knop 57 library icon en daarna op Bladwijzers. Scroll naar de onderkant en klik op Alle bladwijzers tonen. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Noot: u kunt ook een sneltoets gebruiken om snel uw bladwijzerbibliotheek te openen. Zie hiervoor Sneltoetsen - Gebruikelijke taken van Firefox snel uitvoeren.

Standaard bevinden de bladwijzers die u aanmaakt zich in de map Andere bladwijzers. Selecteer deze in de zijbalk van het venster Bibliotheek om de bladwijzers te zien die u hebt aangemaakt. Dubbelklikken op een bladwijzer zal deze openen.

Terwijl u het venster Bibliotheek hebt geopend, kunt u ook bladwijzers naar andere mappen slepen, zoals de map Bladwijzermenu, die uw bladwijzers in het menu onder de knop Bladwijzers toont. Als u bladwijzers aan de map Bladwijzerwerkbalk toevoegt, zullen deze in de bladwijzerwerkbalk verschijnen. Zie de volgende artikelen voor meer details over het beheren van uw enorme lijst van bladwijzers:

Hoe zet ik de bladwijzerwerkbalk aan?

Als u de bladwijzerwerkbalk wilt gebruiken, kunt u deze als volgt aanzetten:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
  3. Klik op de knop Gereed zodra u klaar bent.
  • Klik boven in het scherm op het menu Beeld, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

Hoe voeg ik de knop Bladwijzermenu toe aan de werkbalk?

Als u de knop Bladwijzermenu op de werkbalk wilt laten weergeven, kunt u deze toevoegen via de knop Bibliotheek:

1. Klik op het pictogram 57 library icon en daarna op Bladwijzers.
  2. Klik op Bladwijzerhulpmiddelen, klik daarna op Bladwijzermenu toevoegen aan werkbalk, en de knop Bookmark Menu icon (star on tray) zou naast het pictogram Bibliotheek moeten verschijnen.

Add Bookmarks Menu button to Toolbar

Om de knop Bladwijzermenu van de werkbalk te verwijderen, herhaalt u de bovenstaande stappen en klikt u na het klikken op Bladwijzerhulpmiddelen op Bladwijzermenu verwijderen van werkbalk.

Hoe maak ik een bladwijzer voor een pagina?

Klik op de ster in de werkbalk om een bladwijzer aan te maken. De ster wordt dan blauw, en voor de pagina waarop u zich bevindt wordt een bladwijzer aangemaakt in de map Andere bladwijzers. Dat is alles!

Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tip: wilt u een bladwijzer voor al uw geopende tabbladen tegelijk aanmaken? Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op een van de tabbladen en selecteer Bladwijzer voor alle tabbladen maken… vanuit het contextmenu. Geef de nieuwe bladwijzermap een naam en kies de map waarin u deze wilt bewaren. Klik op Bladwijzers toevoegen om dit te voltooien.

Hoe wijzig ik de naam en locatie van een bladwijzer?

1. Om de details van uw bladwijzer te bewerken, klikt u nogmaals op de ster om het dialoogvenster Deze bladwijzer bewerken te openen.
    Fx48-EditThisBookmark
    • In het veld Deze bladwijzer bewerken kunt u de volgende details wijzigen:
      • Naam: dit is de naam die Firefox voor de bladwijzer in menu’s weergeeft.
      • Map: kies hier in welke map uw bladwijzer wordt opgeslagen door een map te kiezen in het vervolgkeuzemenu (bijvoorbeeld het menu Bladwijzers of de Bladwijzerwerkbalk). In dit vervolgkeuzemenu kunt u ook Kiezen… selecteren, waarmee een lijst van alle bladwijzermappen wordt weergegeven.
      • Labels: u kunt labels gebruiken die u helpen bij het zoeken in en het ordenen van uw bladwijzers. Voor meer informatie, zie Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden.
  2. Klik zodra u het bewerken hebt voltooid op Gereed om het veld te sluiten.

Waar kan ik mijn bladwijzers vinden?

De eenvoudigste manier om een pagina te vinden waarvoor u een bladwijzer hebt gemaakt, is de naam ervan intypen in de locatiebalk. Terwijl u typt, zal een lijst van webpagina’s met een aangemaakte bladwijzer of label en webpagina’s die u hebt bezocht verschijnen. Pagina’s met een bladwijzer bevatten een ster ernaast. Alles wat u hoeft te doen is een van deze webpagina’s aanklikken, waarna u er direct naartoe gaat. Voor meer informatie hierover, zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk.

Fx48-addressbarDrop-down

Hoe orden ik mijn bladwijzers?

U kunt al uw bladwijzers bekijken en herschikken in het venster Bibliotheek.

1. Klik op de knop 57 library icon en daarna op Bladwijzers. Scroll naar de onderkant en klik op Alle bladwijzers tonen. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Fx48-ShowAllBookmarks
  2. Standaard bevinden de bladwijzers die u aanmaakt zich in de map Andere bladwijzers. Selecteer deze in de zijbalk van het venster Bibliotheek om de bladwijzers te zien die u hebt aangemaakt. Dubbelklikken op een bladwijzer zal deze openen.

Terwijl u het venster Bibliotheek hebt geopend, kunt u ook bladwijzers naar andere mappen slepen, zoals de map Bladwijzermenu, die uw bladwijzers in het menu onder de knop Bladwijzers toont. Als u bladwijzers aan de map Bladwijzerwerkbalk toevoegt, zullen deze in de bladwijzerwerkbalk verschijnen.

Fx48-BookmarksLibrary

Zie de volgende artikelen voor meer details over het beheren van uw enorme lijst van bladwijzers:

Hoe zet ik de bladwijzerwerkbalk aan?

Als u de bladwijzerwerkbalk wilt gebruiken, kunt u deze als volgt aanzetten:

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergen en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.
  • Klik boven in het scherm op het menu Beeld, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

Tips en trucs

Klaar voor meer pret met bladwijzers? Hier zijn meer artikelen die u helpen om er zo veel mogelijk uit te halen.