Reservekopieën van uw bladwijzers maken of naar een andere computer verplaatsen

Firefox maakt automatisch reservekopieën (back-ups) van uw bladwijzers en slaat de laatste tien reservekopieën op voor veilige bewaring. Dit artikel beschrijft hoe u uw bladwijzers vanuit de automatische reservekopieën die Firefox maakt kunt terugzetten, hoe u uw eigen reservekopiebestanden van bladwijzers kunt opslaan en terugzetten, en hoe u uw bladwijzers naar een andere computer kunt verplaatsen.

Reservekopieën maken en terugzetten

Handmatige reservekopie

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Klik in het venster Bibliotheek op de knop e3f62ffc25d52f883aa490cc65d71e2d-1252097598-804-1.png Importeren en reservekopie maken en selecteer vervolgens Reservekopie maken….

ff17bcklib
  3. Kies in het venster Bestandsnaam voor bladwijzerreservekopie dat verschijnt een locatie om het bestand (dat standaard de naam bookmarks-“datum”.json heeft) op te slaan. Het bureaublad is meestal een goede keuze, maar een willekeurige andere plaats die u makkelijk kunt onthouden zal ook werken.
  4. Sla het bestand bookmarks.json op. Het venster Bestandsnaam voor bladwijzerreservekopie wordt gesloten en u kunt het venster Bibliotheek sluiten.

Reservekopieën terugzetten

Waarschuwing: het terugzetten van bladwijzers door een reservekopie zal uw huidige verzameling bladwijzers overschrijven met die in het reservekopiebestand.
  1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Klik in het venster Bibliotheek op de knop e3f62ffc25d52f883aa490cc65d71e2d-1252097598-804-1.png Importeren en reservekopie maken en selecteer vervolgens Herstellen.

ff17bcklib2
  3. Selecteer de reservekopie die u wilt terugzetten:
    • De vermeldingen met een datum zijn automatische reservekopieën.
    • Via Bestand kiezen… kunt u een handmatig gemaakte reservekopie terugzetten (zie boven).
  4. Nadat u een reservekopie hebt gekozen, zullen uw bladwijzers uit dat bestand worden teruggezet. Sluit het venster Bibliotheek.

Bladwijzers naar een andere computer verplaatsen

Firefox Sync gebruiken

U kunt Firefox Sync gebruiken om uw bladwijzers van de ene naar de andere computer te verplaatsen.

Noot: omdat Firefox Sync zichzelf continu bijwerkt als u bladwijzers wijzigt, levert het geen echte back-upservice, en is het ook niet bedoeld om als back-upservice te worden gebruikt.

Firefox Sync is de beste methode om uw bladwijzers (en andere profielgegevens) tussen alle computers die u gebruikt synchroon te houden. Zie Firefox Sync - Uw bladwijzers, tabbladen en persoonlijke gegevens met u meenemen voor meer informatie en Hoe stel ik Firefox Sync in? voor instructies over het instellen ervan.

Een bladwijzerreservekopiebestand gebruiken

U kunt ook een reservekopiebestand van bladwijzers van de ene computer gebruiken en dit terugzetten op de andere computer. Dit kan handig zijn als u om een bepaalde reden de computers niet kunt synchroniseren via Sync.

Het reservekopiebestand van de bladwijzers kan een handmatige reservekopie zijn (zie boven) of een van de automatisch aangemaakte reservekopieën die zich in de map bookmarkbackups binnen de Firefox-profielmap bevinden. Plaats het bladwijzerreservekopiebestand op uw overdrachtsmedium (zoals een Flash-schijf) en kopieer het naar het bureaublad (of willekeurige andere locatie) van de andere computer. Daarna kunt u de reservekopie terugzetten vanuit het venster Bibliotheek van Firefox via de optie Bestand kiezen…, zoals beschreven in de bovenstaande sectie Reservekopieën terugzetten.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LL8whH