Reservekopieën van uw bladwijzers maken of naar een andere computer verplaatsen

Firefox maakt automatisch reservekopieën (back-ups) van uw bladwijzers en slaat de laatste 15 reservekopieën op voor veilige bewaring. Dit artikel beschrijft hoe u uw bladwijzers vanuit de automatische reservekopieën die Firefox maakt kunt terugzetten, hoe u uw eigen reservekopiebestanden van bladwijzers kunt opslaan en terugzetten, en hoe u uw bladwijzers naar een andere computer kunt verplaatsen.

Reservekopieën maken en terugzetten

Handmatige reservekopie

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik in het venster Bibliotheek op de knop import-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en selecteer vervolgens Reservekopie maken….
    Bookmarks Backup 68
  3. Kies in het venster Bestandsnaam voor bladwijzerreservekopie dat verschijnt een locatie om het bestand (dat standaard de naam bookmarks-‘datum’.json heeft) op te slaan. Het bureaublad is meestal een goede keuze, maar een willekeurige andere plek die u makkelijk kunt onthouden zal ook werken.
  4. Sla het bestand bookmarks.json op. Het venster Bestandsnaam voor bladwijzerreservekopie wordt gesloten, waarna u het venster Bibliotheek kunt sluiten.

Reservekopieën terugzetten

Waarschuwing: het terugzetten van bladwijzers door een reservekopie zal uw huidige verzameling bladwijzers overschrijven met die in het reservekopiebestand.
  1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik in het venster Bibliotheek op de knop import-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en selecteer vervolgens Herstellen.
    Bookmarks Restore 68
  3. Selecteer de reservekopie die u wilt terugzetten:
    • De vermeldingen met een datum zijn automatische reservekopieën van bladwijzers.
    • Via Bestand kiezen… kunt u een handmatig gemaakte reservekopie terugzetten (zie boven).
  4. Nadat u een reservekopie hebt geselecteerd en uw keuze hebt bevestigd, zullen uw bladwijzers uit die reservekopie worden teruggezet.
  5. Sluit het venster Bibliotheek.

Bladwijzers naar een andere computer verplaatsen

Firefox Sync gebruiken

U kunt Firefox Sync gebruiken om uw bladwijzers van de ene naar de andere computer te verplaatsen.

Belangrijk: Firefox Sync werkt zichzelf continu bij als u bladwijzers wijzigt, maar levert geen echte back-upservice, en is ook niet bedoeld om als back-upservice te worden gebruikt.

Firefox Sync is de beste methode om uw bladwijzers (en andere profielgegevens) tussen alle computers die u gebruikt synchroon te houden. Zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer? voor meer informatie en instructies over het instellen ervan.

Een bladwijzerreservekopiebestand gebruiken

U kunt ook een reservekopiebestand van bladwijzers van de ene computer gebruiken en dit terugzetten op de andere computer. Dit kan handig zijn als u om een bepaalde reden de bladwijzers van twee computers niet kunt synchroniseren via Sync.

Het reservekopiebestand van de bladwijzers kan een handmatige reservekopie zijn (zie boven) of een van de automatisch aangemaakte reservekopieën die zich in de map bookmarkbackups binnen de Firefox-profielmap bevinden. Plaats het bladwijzerreservekopiebestand op uw overdrachtsmedium (zoals een Flash-schijf) en kopieer het naar het bureaublad (of willekeurige andere locatie) van de andere computer. Daarna kunt u de reservekopie terugzetten vanuit het venster Bibliotheek van Firefox via de optie Bestand kiezen…, zoals beschreven in de bovenstaande sectie Reservekopieën terugzetten.

Bladwijzers terugzetten na upgraden of downgraden van Windows 10

Na het upgraden of downgraden van uw Windows 10-besturingssysteem wordt een map genaamd Windows.old aangemaakt, en de meeste gegevens die worden gewist bij de upgrade of de downgrade worden daar opgeslagen. Vooral nuttig zijn de Bladwijzers van Firefox. Volg hierboven de instructies in Reservekopieën terugzetten, en wanneer u Bestand kiezen… selecteert, volg dan het pad C:\Windows.old\Gebruikers\<GebruikersNaam>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\<filename.default>\bookmarkbackups naar uw eerdere bladwijzers. Controleer de bestandsdatum op wanneer de reservekopie is gemaakt. Merk wel op dat wanneer u een reservekopie van een bladwijzermap gebruikt, deze alle bladwijzers in Firefox vervangt door de bladwijzers in het reservekopiebestand.