Firefox reports a secure connection without existing certificate

When i click on the lock icon in the address bar, nothing happens (I would expect to see the encryption and certificate, but no widget opens). When I right-click into the… (read more)

When i click on the lock icon in the address bar, nothing happens (I would expect to see the encryption and certificate, but no widget opens). When I right-click into the page and select "View Page Info", "Security", "View Certificate", no certificate exists. Only generic info is shown (Servers+Authorities). Also an error is reported in the system log, confirming that no certificate exists: JavaScript error: chrome://browser/content/browser-siteIdentity.js, line 642: TypeError: issuerCert is undefined

Questions:

  • Why does Firefox show the lock icon while no certificate exists?
  • How does Firefox establish a secure connection without having a certificate? (From my understanding a certificate is needed for TLS to work.)

Version used: Firefox 78.12.0esr ('Mozilla/5.0 (X11; FreeBSD amd64; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0'), no add-ons or plugins.

Asked by pmc1 1 week ago

Last reply by pmc1 2 days ago

The bookmarks menu in Firefox stopped scrolling

After the 90.0.2 update, the bookmarks menu no longer scrolls with the center wheel of my mouse. The center wheel scrolls properly in my emails, on webpages, everywhere e… (read more)

After the 90.0.2 update, the bookmarks menu no longer scrolls with the center wheel of my mouse. The center wheel scrolls properly in my emails, on webpages, everywhere else but the in the bookmarks. I have to use the up or down arrows to scroll through them, and it's a royal pain because I have so many bookmarks.

Asked by zx9r170 2 months ago

Last reply by zx9r170 3 days ago

Google stops working in Firefox (mail, drive, classroom, etc.)

In my firefox (up to date) I've started getting errors that google is not connecting, or emails opens blank, or drive opens a blank screen, or classroom assignments open … (read more)

In my firefox (up to date) I've started getting errors that google is not connecting, or emails opens blank, or drive opens a blank screen, or classroom assignments open a blank window.

A friend suggested that I use a private tab, and everything works if I use a private tab.

Helps please.

Asked by Mrs.M. 1 month ago

Last reply by Mrs.M. 20 hours ago

Mozilla article comments section login broken on all articles

When I try to login at the bottom of any Mozilla article page with my valid Mozilla account credentials (the same ones to login to my account on my Firefox browser), it g… (read more)

When I try to login at the bottom of any Mozilla article page with my valid Mozilla account credentials (the same ones to login to my account on my Firefox browser), it gives an error message as if I had entered an invalid username or password (I had not).

Asked by nicholas18 1 day ago

Last reply by nicholas18 8 hours ago

Selective Blocking of JWplayer by Site

I would like to block some sites (entire domains) from injecting JWPlayer iframes while I'm trying to read the site. (The Hill, https://thehill.com, is particularly annoy… (read more)

I would like to block some sites (entire domains) from injecting JWPlayer iframes while I'm trying to read the site. (The Hill, https://thehill.com, is particularly annoying with this.) However, I need to see content that some other sites embed in JWPlayer, so I can't use the nuclear option of blocking the cdn for jwplayer in my hosts file.

Are there any settings or add-ons available that allow by-domain blocking of JWPlayer? (I don't care if it's a "whitelist" or "blacklist" approach, so long as I can manually determine which sites play and which don't.)

Asked by Jaws 4 days ago

Last reply by Jaws 3 days ago

Error on every page

I keep getting errors on pages like Secure Connection Failed An error occurred during a connection to www.amazon.com. SSL received a malformed Alert record. Error code: S… (read more)

I keep getting errors on pages like Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.amazon.com. SSL received a malformed Alert record.

Error code: SSL_ERROR_RX_MALFORMED_ALERT

I have HTTPS only mode turned off but it keeps setting everything to https.

{

 "application": {
   "name": "Firefox",
   "osVersion": "Windows_NT 10.0 19043",
   "version": "92.0.1",
   "buildID": "20210922161155",
   "distributionID": "",
   "userAgent": "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:92.0) Gecko/20100101 Firefox/92.0",
   "safeMode": false,
   "updateChannel": "release",
   "supportURL": "https://support.mozilla.org/1/firefox/92.0.1/WINNT/en-US/",
   "osTheme": "",
   "numTotalWindows": 1,
   "numFissionWindows": 0,
   "numRemoteWindows": 1,
   "launcherProcessState": 0,
   "fissionAutoStart": false,
   "fissionDecisionStatus": "disabledByDefault",
   "remoteAutoStart": true,
   "policiesStatus": 1,
   "keyLocationServiceGoogleFound": true,
   "keySafebrowsingGoogleFound": true,
   "keyMozillaFound": true
 },
 "securitySoftware": {
   "registeredAntiVirus": "Avast Antivirus",
   "registeredAntiSpyware": "",
   "registeredFirewall": "Avast Antivirus"
 },
 "processes": {
   "remoteTypes": {
     "web": 5,
     "extension": 1,
     "privilegedabout": 1,
     "prealloc": 1,
     "gpu": 1
   },
   "maxWebContentProcesses": 8
 },
 "environmentVariables": {
   "MOZ_CRASHREPORTER_DATA_DIRECTORY": "C:\\Users\\madwo\\AppData\\Roaming\\Mozilla\\Firefox\\Crash Reports",
   "MOZ_CRASHREPORTER_EVENTS_DIRECTORY": "C:\\Users\\madwo\\AppData\\Roaming\\Mozilla\\Firefox\\Crash Reports\\events",
   "MOZ_CRASHREPORTER_PING_DIRECTORY": "C:\\Users\\madwo\\AppData\\Roaming\\Mozilla\\Firefox\\Pending Pings",
   "MOZ_CRASHREPORTER_RESTART_ARG_0": "C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\firefox.exe",
   "MOZ_CRASHREPORTER_STRINGS_OVERRIDE": "C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\browser\\crashreporter-override.ini"
 },
 "lockedPreferences": {
   "fission.autostart.session": false,
   "security.enterprise_roots.enabled": true
 },
 "media": {
   "currentAudioBackend": "wasapi",
   "currentMaxAudioChannels": 2,
   "currentPreferredSampleRate": 48000,
   "audioOutputDevices": [
     
 "addons": [
   {
     "name": "AdBlocker for YouTube™",
     "type": "extension",
     "version": "0.3.4",
     "isActive": true,
     "id": "jid1-q4sG8pYhq8KGHs@jetpack"
   },
   {
     "name": "AdBlocker Ultimate",
     "type": "extension",
     "version": "3.7.11",
     "isActive": true,
     "id": "adblockultimate@adblockultimate.net"
   },
   {
     "name": "Amazon.com",
     "type": "extension",
     "version": "1.3",
     "isActive": true,
     "id": "amazondotcom@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Avast AntiTrack Premium",
     "type": "extension",
     "version": "1.6",
     "isActive": true,
     "id": "antitrack@avast.com"
   },
   {
     "name": "Bing",
     "type": "extension",
     "version": "1.3",
     "isActive": true,
     "id": "bing@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "DuckDuckGo",
     "type": "extension",
     "version": "1.1",
     "isActive": true,
     "id": "ddg@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "eBay",
     "type": "extension",
     "version": "1.3",
     "isActive": true,
     "id": "ebay@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Google",
     "type": "extension",
     "version": "1.1",
     "isActive": true,
     "id": "google@search.mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Hoxx VPN Proxy",
     "type": "extension",
     "version": "3.11.0",
     "isActive": true,
     "id": "@hoxx-vpn"
   },
   {
     "name": "Touch VPN - Secure and unlimited VPN proxy",
     "type": "extension",
     "version": "4.2.1",
     "isActive": true,
     "id": "touch-vpn@anchorfree.com"
   },
   {
     "name": "Video Downloader Prime",
     "type": "extension",
     "version": "0.2.5",
     "isActive": true,
     "id": "jid1-i6dUGvCrz2WZu8@jetpack"
   },
   {
     "name": "Video DownloadHelper",
     "type": "extension",
     "version": "7.6.0",
     "isActive": true,
     "id": "{b9db16a4-6edc-47ec-a1f4-b86292ed211d}"
   },
   {
     "name": "Watch2Gether",
     "type": "extension",
     "version": "8.1",
     "isActive": true,
     "id": "{6ea0a676-b3ef-48aa-b23d-24c8876945fb}"
   },
   {
     "name": "Wikipedia (en)",
     "type": "extension",
     "version": "1.1",
     "isActive": true,
     "id": "wikipedia@search.mozilla.org"
   }
 ],
 "features": [
   {
     "name": "DoH Roll-Out",
     "version": "2.0.0",
     "id": "doh-rollout@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Firefox Screenshots",
     "version": "39.0.1",
     "id": "screenshots@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Form Autofill",
     "version": "1.0.1",
     "id": "formautofill@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Picture-In-Picture",
     "version": "1.0.0",
     "id": "pictureinpicture@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "Web Compatibility Interventions",
     "version": "25.4.0",
     "id": "webcompat@mozilla.org"
   },
   {
     "name": "WebCompat Reporter",
     "version": "1.4.2",
     "id": "webcompat-reporter@mozilla.org"
   }
 ],
 "normandy": {
   "addonStudies": [],
   "prefRollouts": [],
   "prefStudies": [],
   "nimbusExperiments": [],
   "remoteConfigs": []
 },
 "modifiedPreferences": {}

}

Asked by ijones_fall12 3 days ago

Last reply by ijones_fall12 1 day ago

When opening bookmarks, firefox always goes up and down a bit, like it's stuttering.

Firefox goes up-down-up-down, sometimes multiple times in succession, when opening bookmarks. The forum doesn't let you upload videos, so I can't really give an example, … (read more)

Firefox goes up-down-up-down, sometimes multiple times in succession, when opening bookmarks. The forum doesn't let you upload videos, so I can't really give an example, but when in fullscreen it stutters a bit when opening bookmarks.

Asked by andrewwhoisnotadrumstick 20 hours ago

Last reply by andrewwhoisnotadrumstick 12 hours ago

Firefox causes 100% CPU usage when opening couple tabs at the same time!!!

I Am on desktop: i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same … (read more)

I Am on desktop:

i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable

When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same time, but they are suspended. So after that: when I switch between 6 tabs quickly - they start to open at the same time. And CPU usage skyrockets to 100% LOL! Given I Am on high end PC - this is joke! I was using chrome and had hundreds of tabs and Chrome doesn't even suspend them by default. They open all at the same time I think!

So there is something wrong! I tried troubleshooting mode and it was the same problem!

Thanks for help!

Asked by empleat 2 weeks ago

Last reply by empleat 1 hour ago

Locked out of Firefox sync, formal request to delete personal data best solution?

Hi, it's been a while since I used Firefox and I don't seem to have a way of getting back into Sync with my primary e-mail address since I can't find my backup code. Who … (read more)

Hi, it's been a while since I used Firefox and I don't seem to have a way of getting back into Sync with my primary e-mail address since I can't find my backup code. Who do I contact to either get my account deleted so I can start again, or get an account reset option set to my e-mail address? Ultimately none of my devices are logged in, and I cannot find my backup code.

The impression I have so far is that you have to sign in with another e-mail account (which is what I have done now), but this is not the e-mail account I want to use.

If Mozilla are storing my name and contact details for the sign in, would the best route be a formal request for deletion of personal data?

Thanks

Asked by jim.clow 3 days ago

Last reply by jim.clow 1 day ago

Bookmarks menu slow to load/respond since last update

Since the last Firefox update (92.0.1 64-bit), my bookmarks menu is slow to load, and also slow for navigating. It's slow to load the list when I open Bookmarks tab. And … (read more)

Since the last Firefox update (92.0.1 64-bit), my bookmarks menu is slow to load, and also slow for navigating. It's slow to load the list when I open Bookmarks tab. And it's slow when I move my cursor up/down the bookmarks, it takes a bit for the highlighted bookmarks to catch up. It's very odd. I don't really have a lot of Bookmarks, I would guess ~500 total. Plus I am using plenty of RAM with Windows 7 on a SSD.

Bookmarks loading and accessing was lightning-fast prior to this last Firefox update. I have searched on this Forum for answers, plus Google.... no luck yet. I'm sure there is an answer. Does anyone have it?? Thanks for any help. Dave F.

PS - I LOVE Firefox. Many thanks to Mozilla for a terrific product! ;-)

Asked by Chevy-SS 1 day ago

Last reply by Chevy-SS 21 hours ago

Changes in Firefox from Version 86 to 90, 92

Apologies for asking this here, but I've done the Google and can't find an answer. Background: I keep 2-3 Firefox versions and profiles on my computer. The software is in… (read more)

Apologies for asking this here, but I've done the Google and can't find an answer.

Background: I keep 2-3 Firefox versions and profiles on my computer. The software is in, for example, directories FFox82, FFox84, FFox86 The profiles are in, for example, directories Firefox82, Firefox84, Firefox86 (The software and profiles are on different drives.)

When I do an upgrade, I copy the newest software to a new directory and rename it (e.g., FFox92 - so now there are 4 sw directories) Then I copy the newest profile directory and give it a corresponding name (e.g., Firefox92 - so now there are 4 profile directories). I install the new version to its directory and thenlaunch with a -p option. Then I create a new profile and point it to the corresponding folder. Then I launch the new version with the -p option pointing to the new profile directory.

This has worked for decades.

But I just tried it with Firefox 90 and Firefox 92 and NO GO. It acts as if I've never used Firefox before. No apps, no toolbars, no bookmarks, nothing.

What is going on? Am I stuck on Firefox86 for the rest of the century?

And, please, don't tell me how wonderful these new versions are and I should simply accept the change. I have a virtual lifetime invested in the toolbars, extensions and bookmarks on my computer.

I simply want to know if there is a fix and, if so, what it is.

Asked by RemySecor 1 week ago

Last reply by RemySecor 5 days ago

Media Key functionality intermittent

Periodically Firefox will stop accepting media key input from my keyboard, the media keys continue to function for Chrome (neither are open at the same time, when functio… (read more)

Periodically Firefox will stop accepting media key input from my keyboard, the media keys continue to function for Chrome (neither are open at the same time, when functionality fails in Firefox, I open chrome to test if the keys are working) media.hardwaremediakeys.enabled is set to true, have swapped it to false and back, restarted, double and triple checked the physical media keys. Sometimes Firefox will just accept the media key input, and sometimes it won't

Asked by takashi1532 1 month ago

Last reply by takashi1532 2 days ago

Ubuntu Snap problem with Firejail

I read that Firefox will using the Snap version by default on Ubuntu 21.10 and beyond. Will the non-Snap version still be available in lets say Ubuntu 22.04 and beyond? T… (read more)

I read that Firefox will using the Snap version by default on Ubuntu 21.10 and beyond. Will the non-Snap version still be available in lets say Ubuntu 22.04 and beyond? The reason I ask is because I use Firejail to sandbox Firefox and Firejail doesn't work with Snaps and yes I know that Snaps and Flatpacks both sandbox apps but I prefer Firejail because of the Private Home profile (nothing is saved in this profile settings, bookmarks, add-ons etc) its way more secure than the sandbox offered by a Snap.

Asked by Baldape 5 days ago

Last reply by Baldape 1 day ago

N-th tab in firefox doesn't load

Hiya, I'm having a minor inconvenience with firefox 91.0.2 for a few months now. It's popped up a few months ago and hasn't resolved itself in between updates. I'm guilt… (read more)

Hiya,


I'm having a minor inconvenience with firefox 91.0.2 for a few months now. It's popped up a few months ago and hasn't resolved itself in between updates.

I'm guilty of having many (well over 20) tabs open at the same time and around the 20th or 30th tab even, usually one of the (newly opened) tabs, simply never loads. If I open the same link in another tab, the link (any url) does load. See the screencap below.

This is on a windows 64 bit machine OS build: 19043.1165 (21H1) Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0

I'm running Norton 360 Antivirus software.

Will try running in safe mode, to see if it still happens and confirm in a reply to this message.

Hoping you guys might have some suggestions.

BTW: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1317506 is probably the same problem, unfortunately the thread has been archived. This one: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285104 also seems similar.

White Bar appears above all firefox windows when Firefox is maximized, need help getting rid of it.

I have a strange white bar that appears above the Firefox window at all times, but it's only visible on one of my other monitors, which is positioned above the monitor Fi… (read more)

I have a strange white bar that appears above the Firefox window at all times, but it's only visible on one of my other monitors, which is positioned above the monitor Firefox is on. I've tried starting firefox with all my extensions and themes disabled, and all that did was make the bar black instead of white.

This lead me to believe it was the Title bar. However, that's currently disabled. When I enable the title bar, the white bar disappears, but then I'm left with the title bar (which I do not want).

Is there a way I can have the Title bar disabled and not have this bar appear?

Worth noting I'm using the Lepton UI mod (which doesn't seem to be responsible for this) and DisplayFusion (which I thought would have been responsible for this, however I cannot be sure). Running Win 10.

Asked by Shigbeard 5 days ago

Last reply by Shigbeard 5 days ago

MY site not Working On Mozilla

Hey there! my site is over all good i'm open my site in mozilla but got Error by Mozilla blocked My site Here's site Url > [link hidden] Any Solution or please Gui… (read more)

Hey there! my site is over all good i'm open my site in mozilla but got Error by Mozilla blocked My site Here's site Url > [link hidden] Any Solution or please Guide me

Asked by zs1558743 1 week ago

Last reply by zs1558743 4 days ago

Кривой шрифт на страницах

Всем привет. Почему-то абсолютно на всех вебстраницах шрифт выглядит максимально уродливо. Где то полутонкие буквы, где то они и вовсе съезжают друг на друга. В некоторых… (read more)

Всем привет. Почему-то абсолютно на всех вебстраницах шрифт выглядит максимально уродливо. Где то полутонкие буквы, где то они и вовсе съезжают друг на друга. В некоторых местах длинный дефис превращается в "Ч". С шрифтами игрался, ничего не помогло. Попробовал еще пару браузеров - там все нормально. На скриншоте пример из firefox и из другого браузера.

Asked by vdrochuk 1 day ago

Last reply by vdrochuk 10 hours ago

Some YouTube videos aren't in sync with the audio

I'm having a problem with a couple videos where the video and audio aren't in sync. For example, the video in the first screenshot is only 2:30, yet when I play it, it se… (read more)

I'm having a problem with a couple videos where the video and audio aren't in sync. For example, the video in the first screenshot is only 2:30, yet when I play it, it seems to partially mimic the video in the second screenshot; it "extends" to 2:41, and it plays the video from the second video. However, it plays the audio from the first video and the progress bar still only goes to 2:30, yet the video keeps playing for another 11 seconds without any audio until the video from the second video ends. Seeking forward causes the different recommendations to pop up as if the video had ended normally.

I am using a MSI laptop on Windows 10. I have restarted my computer, cleared my cookies and cache, and updated Firefox to the latest version. This problem persists with all of my extensions disabled, and when logged in or out of YouTube (no matter the account) or in incognito mode. At first, I thought it had something to do with the video and/or channel, since the other video with the same problem was also uploaded by AmericanDadVEVO. When I tried watching the video in the first screenshot on Microsoft Edge (which I barely use and have no extensions on), however, it worked normally.

Any help would be appreciated! I really do not want to switch to another browser.

Asked by David_H23 2 weeks ago

Last reply by David_H23 6 days ago

Sometimes Quora.com will not run properly in a newly opened session. Other times it works perfectly.

Fairly regularly I go to the Quora.com site to answer questions others have asked. Perhaps in one in four times I launch Firefox browser and go to this site it will not r… (read more)

Fairly regularly I go to the Quora.com site to answer questions others have asked. Perhaps in one in four times I launch Firefox browser and go to this site it will not respond beyond the first page and eventually report that something on the page is slowing the browser. If this does not happen, everything works normally and very quickly.

The only way I can continue is to close the browser completely and relaunch. Even if I wait a minute or so, when I relaunch it tells me Firefox is already running and asks if I wish to close it. If I let it close the browser, the new launch normally works perfectly.

When the problem occurs, opening other tabs and closing the original one does not seem to make a difference. It still does not work properly.

I am not sure when this started, and I have only experienced this problem on this one site. When I have tried using the Chrome browser I have not seen this happening on this site. I don't like the Chrome browser but have it installed to allow streaming my screen to a Chromecast dongle.

The Firefox browser in the Windows 64-bit version 92.0.

This start happening a few weeks ago (it is now mid September 2021). I am not sure whether something has changed in Firefox or in the Quora site. I have seen this problem on both my Windows 8.1 Pro and Windows 10 Pro PCs.

Asked by str8chat 1 week ago

Last reply by str8chat 3 days ago